Vlada Srbije

Vlada Srbije obezbijedila još milion evra za Srebrenicu

SREBRENICA - Vlada Srbije obezbijedila je iz budžetske rezerve miliona evra pomoći za Srebrenicu, a sredstva su predviđena za kupovinu prostora i objekata u poslovnoj zoni u Potočarima, saopšteno je iz kabineta načelnika ove opštine.

Vlada Srbije donira 250 hiljada evra za Fond solidarnosti RS

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić učestvovaće sutra u Banjaluci na donatorskoj večeri Vlade Republike Srbije na kojoj se prikupljaju sredstva za Fond solidarnosti RS za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

Kuburović: Biće upućen dopis za puštanje generala Mladića na liječenje

HAG - Ministar pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da će na osnovu izvještaja ljekara iz Srbije, koji su prije dva dana posjetili generala Ratka Mladića u Hagu, vjerovatno biti upućen dopis sudskom Mehanizmu za njegovo privremeno puštanje na slobodu i liječenje u Srbiji.

Srbija šalje pomoć Kubi i ukida vize Gvineji Bisao

BEOGRAD - Vlada Srbije odlučila je na današnjoj sjednici da uputi jednokratnu finansijsku pomoć Kubi u iznosu od 50.000 evra za otklanjanje posljedica katastrofalnog uragana „Irma“ koji je izazvao veliku materijalnu štetu i odnio dosta ljudskih života.

Brnabić: Uskoro Deklaracija o opstanku srpske nacije, saradnja sa RS prioritet

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Barnabić istakla je danas da je saradnja sa Republikom Srpskom veoma visoko na listi prioriteta Vlade Srbije i da će biti intenzivirana u naredom periodu.

U Beogradu sastanak Dodika i Vučića, nakon toga zajednička sjednica vlada RS i Srbije

BEOGRAD - Sastanak predsjednika Srbije i Republike Srpske, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, i premijerki Ane Brnabić i Željke Cvijanović počeo je danas prije podne u Palati Srbija. Istovremeno, u odvojenim sastancima, razgovaraju ministri dvije vlade, a zatim će uslijediti zajednička sjednica vlada Srbije i Srpske.

Brnabić: Plate veće za deset, penzije za pet odsto

KRUŠEVAC - Premijer Srbije Ana Brnabić rekla je u Kruševcu da Vlada Srbije svoje poslove završava, da je uporna da naslijeđene probleme rješava, čak i onda kada djeluje da se oni ne mogu rješiti i da je u stanju da obezbijedi perspektivu i bolji život građanima u svim dijelovima zemlje.

Vlada Srbije dala garancije za privremeno puštanje Mladića

BEOGRAD - Vlada Srbije je dala garancije za privremeno puštanje na slobodu Ratka Mladića iz pritvora Haškog tribunala radi liječenja, potvrdila je Nela Kuburović, ministarka pravde Srbije.

Zajednička sjednica vlada Srpske i Srbije 10. novembra

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske biti održana 10. novembra, te pozvala ministarstva i privrednike da pripreme prijedloge.

Kuburović: Vlada Srbije će uskoro dati garancije za Mladićevo liječenje

BEOGRAD - Ministar pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da bi se pitanje davanja garancije za liječenje nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića u Srbiji uskoro trebalo naći na dnevnom redu Vlade Srbije, koja će svakako odobriti garancije.

Najčitanije