Vlada USK

Za svako treće i naredno dijete u USK 1.000 KM

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona donijela je odluku o isplati naknade u visini od 1.000 maraka za treće i svako naredno rođeno dijete u 2019. godini, a iz Ministarstva zdravstva i socijalne politike USK su potvrdili kako su u ove svrhe izdvojili 180.000 maraka.

Vlada USK traži neometano odvijanje nastave

​BIHAĆ - Situacija u vezi s generalnim štrajkom prosvjetnih radnika na području Unsko-sanskog kantona sve se više komplikuje, a Vlada USK je zadužila Ministarstvo obrazovanja da pozove sve direktore osnovnih i srednjih škola da uspostave neometano odvijanje nastavnog procesa već od početka naredne sedmice.

Ukupna dugovanja USK iznose oko 80 miliona maraka

SANSKI MOST - Vlada Unsko-sanskog kantona u sadašnjem sazivu, u proteklih šest mjeseci svoga rada, uspjela je otplatiti 11 miliona ranijih dugovanja te stabilizovati trenutno teško finansijsko stanje u kantonalnom budžetu.

2,3 miliona kredita potrošili na deponiju koje nema

BIHAĆ - Kreditna sredstva Svjetske banke, kojima je u proteklim godinama finansiran propali projekat izgradnje regionalne deponije na području Unsko-sanskog kantona, Vlada USK će vraćati sve do 2029. godine.

"Bijeli mantili" kreću u protestne šetnje

BIHAĆ - Sindikat liječnika i stomatologa Unsko-sanskog kantona organiziraće od utoraka svakodnevne protestne šetnje njihovih članova od zgrade Kantonalne bolnice do Vlade USK zbog, kako kažu, ignorantskog odnosa vlasti prema njihovim zahtjevima.

U dugovima do guše zbog novih zapošljavanja

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona razriješila je upravne odbore svih zdravstvenih ustanova u ovom kantonu i umjesto njih imenovala privremene.

USK dobio novu vladu

BIHAĆ - Skupština Unsko-sanskog kantona imenovala je večeras novu vladu ovog kantona, a na poziciji premijera ostaje Mustafa Ružnić (A-SDA).

Novi ministri Vlade USK zasjeli, SDA podnosi apelaciju

BIHAĆ - Novoizabrana Vlada Unsko-sanskog kantona, na čelu s premijerom USK Mustafom Ružnićem, održala je danas konstituirajuću sjednicu, nakon što je prethodno izvršena primopredaja resora između starih i novih ministara.

Nisu ispoštovali presude od 75,57 miliona

​SARAJEVO - Vlasti u Unsko-sanskom kantonu nisu ispoštovale pravosnažne presude i izvršna sudska rješenja od 75,57 miliona, a trošili su novac bez pokrića i nisu poštovali Zakon o budžetima FBiH.

Vlada USK dala zeleno svjetlo za kredit za bolnicu u Bihaću

BIHAĆ - Vlada USK dala je zeleno svjetlo za zaduženje Kantonalne bolnice u Bihaću u iznosu od 13 miliona maraka, kako bi se obezbijedio nesmetan rad i finansijska likvidnost ove zdravstvene ustanove.

Najčitanije