Vladika Joanikije

Joanikije: Bez sloge i jedinstva ne možemo naprijed

PODGORICA - Potpuno sam se prepustio volji božijoj i očigledno da je božija volja preko arhijereja Srpske pravoslavne crkve ispunjena, kazao je mitropolit Joanikije, odgovarajući na pitanje da li je očekivao da upravo on bude izabran za nasljednika mitropolita Amfilohija, prenose danas mediji u Crnoj Gori.

Joanikije: Tražio sam od Krivokapića da potpiše Temeljni ugovor

PODGORICA - Vladika Joanikije izjavio je da je zahtjevao od Krivokapića da potpiše potpiše Temeljni ugovor sa SPC, a ne da se miješa u izbor mitropolita Crnogorsko-primorskog.

Joanikije: Odluka o progonu Božovića zla namjera odlazeće vlasti

PODGORICA - Episkopa budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije izjavio je da je odlazeća vlast Crne Gore odlukom da protjera ambasadora Srbije Vladimira Božovića imala višestruku zlu namjeru, čime je pokazala da joj nema lijeka.

Eparhija: Vladika Joanikije dobro, ostaje u samoizolaciji

NIKŠIĆ - Zdravstveno stanje episkopa budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikija, koji je obolio od virusa korona je dobro, potvrđeno je tokom današnih kontrolnih pregleda.

Otvaranje testamenta mitropolita Amfilohija čeka blagoslov Joanikija

PODGORICA - Nedavno preminuli mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ostavio je pisanu oporuku koja će biti pročitana u prisustvu vladike zahumsko-hercegovačkog Joanikija, koji je trenutno u samoizolaciji zbog virusa korona, rekao je advokat SPC Dalibor Kavarić.

Mitropolija nema informaciju da je vladika Joanikije zaražen

PODGORICA - U Mitropoliji crnogorsko-primorskoj nisu mogli potvrditi informaciju pojedinih medija o navodnoj zaraženosti virusom korona Njegovog preosveštenstva episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, koji je administrator ove mitropolije Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Mediji: Vladika Joanikije pozitivan na virus korona

PODGORICA - Episkop budmiljansko-nikšićki Joanikije pozitivan je na virus korona, piše portal CdM pozivajući se na neimenovane izvore.

U petak suđenje vladiki Joanikiju i sveštenicima

PODGORICA - U nikšićkom Osnovnom sudu u petak će početi suđenje episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju i osmorici sveštenika nikšićkog sabornog hrama, kojima se na teret stavlja krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti za koje je predviđena novčana ili kazna zatvora do godinu.

"Litije nisu ucjene, one su jedini način da se izrazi nezadovoljstvo"

PODGORICA - Njegovo preosveštenstvo episkop budimljansko-nikšićki Joanikije izjavio je da litije nisu ucjena ili prijetnja već jedini način da se javno, na miran i dostojanstven način izrazi nezadovoljstvo zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Vladika Joanikije: Vladari ne mogu da osnivaju crkvu

PODGORICA - Njegovo preosveštenstvo episkop budimljansko-nikšićki Joanikije izjavio je da nijednom vlastodršću ovog sveta, pa ni predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću ne pripada pravo da osniva bilo koju crkvu, naročito ne pravoslavnu, a izjavama da će osnovati ili obnoviti crnogorsku crkvu on direktno krši Ustav države čiji je predsjednik.

Najčitanije