Vladimir Putin

Putin: Sve sam više uvjeren, Donbas Kijevu nije potreban

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je članak o Ukrajini, o odnosima Moskve i Kijeva, Donbasu, ali i o porijeklu ruskog i ukrajinskog naroda, odnosno o tome da su i Rusi i Ukrajinci jedan narod, jedna cjelina, kao i "da to nije plod nekakve konjukture, već njegovo lično ubjeđenje".

Putin: I da smo potopili britanski razarač, ne bi bilo 3. svjetskog rata

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da je razarač britanske kraljevske mornarice u Crnom moru namjerno pokušao da testira ruske odbrambene mogućnosti, prenosi agencija Rojters.

Putin: Rusija stavlja nove sisteme naoružanja u stanje gotovosti

Ruski poredsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da će Rusija staviti nove jedinstvene sisteme naoružanja u stanje borbene gotovosti.

Merkel: Zbog Balkana i istočnog susjedstva tražiti direktan kontakt s Putinom

BERLIN - Zbog aktivnosti Rusije u EU, u istočnom susjedstvu i na zapadnom Balkanu, EU mora naći primjeren odgovor na izazove koje je stvorila Rusija, rekla je jutros Angela Merkel, njemačka kancelarka u posljednjem obraćanju njemačkom Bundestagu u njenom mandatu.

Putin: Geopoliticki procesi postaju sve turbulentniji u svijetu

MOSKVA - Geopolitički procesi postaju sve turbulentniji u svijetu uprkos nekim pozitivnim signalima, dok se erozija međunarodnog prava nastavlja, poručio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

Putin zakazao izbore u Državnoj dumi za 19. septembar

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz prema kojem će izbori u ruskoj Državnoj dumi biti održani 19. septembra, saopštila je pres-služba Kremlja.

Amerika i Rusija smanjuju tenzije na Balkanu?

BANJALUKA - Iako su mnogi detalji razgovora Džoa Bajdena, američkog predsjednika, i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina, koji su vodili na samitu u Ženevi, i dalje nepoznati javnosti, opšti utisak novinara koji su prisustvovali samitu je da su odnosi u određenoj mjeri popravljeni i da postoji prostor za dalje unapređenje. Nijedna od relevantnijih publikacija nije objavila da su odnosi nakon samita pogoršani.

Putin: Bajden je znao šta želi i ponašao se vješto

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin je izjavio danas da slika američkog predsjednika Džozefa Bajdena predstavljena u medijima nema nikakve veze sa realnošću

Putin: Bajden je karijerista, a Tramp je živopisna osoba

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio je američkog predsjednika Džozefa Bajdena kao karijernog političara, dok za bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa misli da je upečatljiva ličnost.

Tramp Bajdenu pred sastanak sa Putinom: Nemojte da zaspite

MOSKVA - Bivši američki predsjednik Donald Tramp poželio je svom nasljedniku Džozefu Bajdenu sreću u pregovorima sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Najčitanije