Vladimir Putin

Putin: Bolivija na ivici haosa, vlada vakuum na vlasti

LA PAZ - Bolivija je na ivici haosa i postoji vakuum na vlasti nakon ostavke bivšeg predsjednika te zemlje Eva Moralesa, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Putin: Očekujem Trampa u Moskvi za Dan pobjede

BRAZILIJA - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da se očekuje da će njegov američki kolega Donald Tramp doći u Rusiju na obilježavanje Dana pobjede 9. Maja naredne godine.

Putin i Merkel za specijalni status Donbasa

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin i njemačka kancelarka Angela Merkel istakli su značaj uvođenja specijalnog statusa Donbasa u ukrajinske zakone.

Putin i Erdoan razgovarali o Siriji

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan i ruski lider Vladimir Putin razgovarali su večeras telefonom o Siriji i potvrdili posvećenost memorandumu iz Sočija od 22. oktobra, saopšteno je iz Erdoanovog kabineta.

Tramp: Razmisliću o dolasku u Moskvu na Dan pobjede

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je da će razmisliti o tome da se odazove pozivu predsjednika Rusije Vladimira Putina da u Moskvi prisustvuje obilježavanju 9. maja - Dana pobjede.

Putin: Rusko oružje nema konkurenciju

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da novo rusko oružje neće imati konkurenciju u svijetu, ali i da Rusija njime neće nikome prijetiti.

Putin će se sastati sa Bolsonarom u Brazilu

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin sastaće se sa predsjednikom Brazila Žairom Bolsonarom na marginama samira zemalja BRIKS-a, koji će biti održan 13. i 14. novembra u Braziliji, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Putin: Jačamo odbranu, nikome ne prijetimo

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da će Rusija nastaviti da razvija svoj odbrambeni potencijal, ali da to ne znači da nekome prijeti i da je spremna da učini sve da bi podstakla proces razoružavanja.

Putinov prijedlog: Vikipediju zamijeniti Velikom ruskom enciklopedijom

Predsjednik Rusije Vladimir Putin predložio je da se Vikipedija u Rusiji zamijeni novom Velikom ruskom enciklopedijom u elektronskom obliku.

Putin: Rusofobi objavili rat ruskom jeziku

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin zabrinut je zbog toga što su rusofobi u pojedinim zemljama, kako kaže, objavili rat ruskom jeziku želeći da smanje njegovu zastupljenost u svijetu i istisnu ga na periferiju.

Najčitanije