Vladimir Putin

Analiza BBC-ja: Šta Putin stvarno želi?

BBC NEWS objavio je zanimljivu analizu mogućih poteza ruskog predsjednika Vladimira Putina u jeku tenzija između Rusije i Zapada oko Ukrajine. Situaciju s politikom Kremlja BBC-jev analitičar Stiv Rozenberg opisuje kao slagalicu za koju nedostaje pola dijelova.

"Putin sada ima vojnu sposobnost da djeluje protiv Ukrajine"

VAŠINGTON - Američki ministar odbrane Lojd Ostin izjavio je danas da ruski predsjednik Vladimir Putin sada ima vojnu sposobnost da djeluje protiv Ukrajine, dok gomila snage u blizini njene granice.

Erdoan pozvao Putina u posjetu Turskoj

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan danas je saopštio da je pozvao ruskog lidera Vladimira Putina da posjeti njegovu zemlju.

Mediji: Kakve sankcije čekaju Putina ako napadne Ukrajinu

Sjedinjene Države i Velika Britanija rekle su da će razmotriti uvođenje sankcija protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina naročito ako Rusija napadne Ukrajinu. Rojters prenosi kakve bi one mogle biti.

Putin: Jeftiniji gas za Italijane jer imaju dugoročne ugovore

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio je danas da su Rusija i Italija održale i tokom perioda pandemije visok nivo ekonomske saradnje.

Dodik: Prijetnja sankcijama Putinu djeluje kao dobar vic

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da prijetnja sankcijama predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu djeluje kao dobar vic.

Bajden: Sankcije lično Putinu ako napadne Ukrajinu

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je danas da je moguće uvođenje sankcija lično ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, ako Rusija izvrši invaziju na Ukrajinu.

"Putin treba da zna - cijena promjene granice u Evropi vrlo skupa"

KOPENHAGEN - Rusija i Putin bi trebalo da znaju da je cijena provokacija i vojne sile da se promijene granice u Evropi vrlo skupa, rekao je ministar spoljnih poslova Danske Jepe Kofod.

Šalenberg: Biće jasnog i brzog odgovora Rusiji

​BEČ - Ministar spoljnih poslova Austrije Aleksander Šalenberg najavio je da će u slučaju daljeg zaoštravanja situacije u vezi Ukrajine biti dalekosežnih sankcija EU protiv Moskve, ali je ukazao da to ne smije da obuhvati gas.

Bajden: Stavio sam do znanja Putinu da će snositi posljedice

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je danas da je jasno stavio do znanja ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da će se svako kretanje ruskih vojnih snaga u Ukrajini smatrati invazijom.

Najčitanije