Vladimir Usorac

Na lagerima se kiseli 20 miliona litara mlijeka

SARAJEVO - Mljekarska industrija je u do sada najtežoj situaciji, tvrde predstavnici poljoprivrednih udruženja iz oba entiteta. Kažu da su viškovi mlijeka ogromni, čak 20 miliona litara je na lageru i nema se kome distribuirati.

Usorac: Jedino rješenje uvođenje prelevmana i carine

BANJALUKA - Predsjednik Udruženja poljoprivrednika u BiH Vladimir Usorac izjavio je danas Srni da rješavanja pitanja otkupa svježeg i rashlađenog mesa od domaćih proizvođača nema bez uvođenja prelevmana od dvije KM i carine po stopi od 10 odsto na uvoz te robe iz inostranstva.

Vladimir Usorac: Zemlja nije za tajkune, već za seljake

Moramo zemlju dati seljacima, a izbiti tajkune iz te opcije. Zemlja nije za tajkune. Zemlja je za seljake.

Poljoprivrednici iz RS i FBiH formiraju udruženje na državnom nivou

Na sastanku Inicijativnog odbora, koji čine predstavnici udruženja poljoprivrednika Federacije BiH i Republike Srpske, danas u Sarajevu, najavljeno je formiranje udruženja poljoprivrednika na državnom nivou.

Stočarstvo u životu drži samo nekoliko farmi

BANJALUKA - Stočarstvom u Republici Srpskoj sve manje ljudi želi da se bavi i ova grane poljoprivrede polako zamire.

Usorac: Niska cijene pšenice, pitanje da li će biti jesenje sjetve

BANJA LUKA - Predsjednik poljoprivrednih proizvođača-mljekara Republike Srpske (RS) Vladimir Usorac upozorava da bi, zbog trenutne niske otkupne cijene pšenice, mogla doći u pitanje jesenja sjetva.

Usorac: Tačnim podacima protiv zloupotreba u poljoprivredi

BANJALUKA - Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača i mljekara Republike Srpske Vladimir Usorac rekao je da bi dobijanje tačnih podataka u anketi Republičkog zavoda za statistiku "Godišnje istraživanje farmi" trebalo da posluži vlastima da u što većoj mjeri spriječe zloupotrebe u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Usorac: Šteta od suša bi mogla da dostigne 300 miliona maraka

BANJALUKA - Predsjednik poljoprivrednih proizvođača-mljekara Republike Srpske Vladimir Usorac izjavio je da bi ovogodišnja šteta od suše u poljoprivredi Srpske mogla da dostigne 300 miliona KM.

Najčitanije