Vladimir Zelenski

Stranka Zelenskog vodi na parlamentarnim izborima u Ukrajini

KIJEV - Stranka "Sluga naroda", koju vodi aktuelni ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, osvojila je najviše glasova na parlamentarnim izborima održanim u nedelju, pokazuju preliminarni podaci.

Novu ukrajinsku Vladu formiraju stranke glumca i rok zvijezde?

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski pozvao je lidera partije "Golos" i solistu poznate ukrajinske rok grupe "Okean Elzi" Svjatoslava Vakarčuka da se sastanu kako bi razgovarali o formiranju koalicije u Vrhovnoj radi.

Stranka Vladimira Zelenskog vodi na izborima u Ukrajini

KIJEV - Stranka Sluga naroda, čiji je lider ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski, vodi na današnjim parlamentarnim izborima sa osvojenih 43,9 odsto glasova, rezultati su izlaznih anketa.

Zelenski predložio razmjenu zatvorenika sa Rusijom

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski predložio je danas razmjenu zatvorenika visokog profila sa Rusijom.

Prvi telefonski razgovor Putina i Zelenskog

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin i ukrajinski lider Vladimir Zelenski razgovarali su danas prvi put telefonom i govorili su o rješenju sukoba na istoku Ukrajine i razmjeni zatvorenika, saopšteno je iz Kremlja.

Zelenski otkazao vojnu paradu u Kijevu

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski saopštio je građanima da neće biti vojne parade povodom Dana nezavisnosti, pošto je odlučeno da se 300 miliona grivni (oko 10 miliona evra) izdvoji za premije vojnicima.

Zelenski traži smjenu državnog tužioca

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski zatražio je od ukrajinskih poslanika da smijene državnog tužioca Jurija Lucenka zbog nedostatka iskustva, izjavio je zvaničnik kancelarije ukrajinskog predsjednika Ruslan Rjabošapka.

Zelenski pozvao policiju da ne koristi silu na protestima

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski zatražio je od policije da ne koriste silu protiv učesnika političkih protesta, ukoliko oni ne remete javni red.

Vanredni parlamentarni izbori u Ukrajini 21. jula

KIJEV - Vanredni parlamentarni izbori u Ukrajini biće održani 21. jula, zvanično je danas potvrđeno u Kijevu.

Zelenski pozvao SAD: Pojačajte pritisak sankcijama na Rusiju

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski pozvao je SAD da pojačaju pritisak sankcijama na Rusiju, saopšteno je iz pres-službe administracije novoizabranog ukrajinskog lidera.

Najčitanije