Vlado Đajić

Prva operacija na banjalučkoj kardiohirurgiji planirana u januaru

BANJALUKA – Do kraja decembra ove godine planirano je da u potpunosti bude opremljena kardiohirurgija Univerzitetsko kliničkog centra RS, te da se prva operacija na novoj kardiohirurgiji planira u januaru naredne godine.

Stručnjaci Mejo klinike edukuju kadar UKC

BANJALUKA - Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci Vlado Đajić rekao je da će zahvaljujući saradnji sa Mejo klinikom iz SAD biti omogućeno da u redovni rad UKC-a budu uvedeni kriterijumi i principi koji se primjenjuju u najvećim svjetskim zdravstvenim ustanovama.

Kardiohirurgija će biti gotova za dvije godine

BANJALUKA - Prvi put u istoriji Univerzitetskog kliničkog centra RS (UKC RS) gubici za prošlu godinu nisu milionski, već samo 39.000 KM, rekao je u danas Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS, prilikom sastanka sa Radovanom Viškovićem, premijerom RS, i Alenom Šeranićem, ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS.

Đajić: Cilj ulaganje u edukaciju kadra

BANJALUKA - Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je opredjeljenje rukovodstva ove ustanove ulaganje u edukaciju zaposlenih, čemu će doprinijeti i današnja posjeta devet stručnjaka iz Srbije, koji će sa ljekarima UKC-a izvesti složene procedure i operativne zahvate iz svojih oblasti.

Đajić: Prevencija važna u liječenju očnih bolesti

BANJALUKA- Preventivnim pregledom moguće je otkriti minimalne promjene na oku i tako spriječiti teška oštećenja, rekao je danas generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Srpske Vlado Đajić, povodom obilježavanja Svjetske nedjelje borbe protiv glaukoma.

Đajić: Dobro opremljena klinika garant najboljeg liječenja najtežih bolesnika

BANJALUKA - Klinika intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske jedina je organizaciona jedinica na prostoru BiH koja zbrinjava najteže i kritično oboljele nehirurške pacijente, a nakon decenije rada nastaviće sa nabavkom najsavremenijih aparata i edukacijom kardova.

Đajić: Značajna saradnja sa onkološkim centrom u Sankt Peterburgu

BANJALUKA - Ruska medicina je na izuzetno visokom nivou, ima dobre ljekare i opremu, zbog čega je saradnja sa njima od izuzetnog značaja za zdravstvo Republike Srpske, izjavio je generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Srpske Vlado Đajić.

Đajić: Ivanić se bolje osjeća

BANJALUKA - Počasni predsjednik PDP-a, Mladen Ivanić, koji se nalazi u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, osjeća se bolje i njegovi nalazi nisu pokazali ozbiljnija odstupanja, izjavio je Srni direktor ove zdravstvene ustanove Vlado Đajić.

Najbolji student Medicinskog fakulteta dobio posao na UKC-u RS

BANJALUKA - Najbolji diplomac Medicinskog fakulteta u Banjaluci Mladen Đurić zasnovao je radni odnos u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske.

Prva operacija u novim prostorijama UKC RS: Sa 10 puta manjim rezom operisali tumor

BANJALUKA - Prvi operativni zahvat u novim savremeno opremljenim operacionim salama novoizgrađenog sjevernog krila na Univerzitetskom kliničkom centru RS (UKC RS) uspješno je obavljen danas.

Najčitanije