Vlado Đajić

Arie Livne: Možemo biti ponosni na UKC RS

BANJALUKA - Univerzitetski klinički centar RS (UKC RS) ima izvanredne ljekare i može da parira bilo kom svjetskom kliničkom centru.

Prvorođenoj bebi Angelini gradonačelnik Banjaluke darovao zlatnik

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je danas zlatnik i 1.000 KM prvorođenoj bebi u 2020. godini sa područja grada Angelini Simović, dok su predstavnici Komercijalne banke uručili štednu knjižicu sa 500 KM.

Đajić: Prevencija sprečava polovinu slučajeva moždanog udara

BANJALUKA - Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci Vlado Đajić rekao je danas da prevencija sprečava 50 odsto slučajeva moždanog udara i apelovao da se stanovništvo pridržava preventivnih mjera.

Đajić: Preventivnim pregledima spasene hiljade života

BANJALUKA - Moždani udar, koji je na trećem mjestu po uzroku smrtnosti, pobjeđuje se preventivnim pregledima, a u Republici Srpskoj je za proteklih osam godina ultrazvučno pregledano više od 40.000 pacijenata sa faktorima rizika i spasene hiljade života, rekao je generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Srpske u Banjaluci Vlado Đajić.

Đajić uručio po 100 KM novorođenim bebama

BANJALUKA – Vlado Đajić, predsjednik fondacije "Djeca nam se rađala" i generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republika Srpska, podijelio je danas u Banjaluci po 100 KM za devet beba rođenih 4. oktobra u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC RS.

Đajić poklanja bebama po 100 KM

​BANJALUKA – Sve bebe koje budu rođene sutra u Klinici za ginekologiju i akušterstvo Univerzitetsko kliničkog centra RS narednih 12 mjeseci primaće novčani iznos od 100 KM.

Prva operacija na banjalučkoj kardiohirurgiji planirana u januaru

BANJALUKA – Do kraja decembra ove godine planirano je da u potpunosti bude opremljena kardiohirurgija Univerzitetsko kliničkog centra RS, te da se prva operacija na novoj kardiohirurgiji planira u januaru naredne godine.

Stručnjaci Mejo klinike edukuju kadar UKC

BANJALUKA - Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci Vlado Đajić rekao je da će zahvaljujući saradnji sa Mejo klinikom iz SAD biti omogućeno da u redovni rad UKC-a budu uvedeni kriterijumi i principi koji se primjenjuju u najvećim svjetskim zdravstvenim ustanovama.

Kardiohirurgija će biti gotova za dvije godine

BANJALUKA - Prvi put u istoriji Univerzitetskog kliničkog centra RS (UKC RS) gubici za prošlu godinu nisu milionski, već samo 39.000 KM, rekao je u danas Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS, prilikom sastanka sa Radovanom Viškovićem, premijerom RS, i Alenom Šeranićem, ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS.

Đajić: Cilj ulaganje u edukaciju kadra

BANJALUKA - Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je opredjeljenje rukovodstva ove ustanove ulaganje u edukaciju zaposlenih, čemu će doprinijeti i današnja posjeta devet stručnjaka iz Srbije, koji će sa ljekarima UKC-a izvesti složene procedure i operativne zahvate iz svojih oblasti.

Najčitanije