Vlast

"Za godinu dana imaćemo vlast"

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će ova stranka na narednim izborima, koji su za godinu dana, dobiti 35 do 38 odsto glasova, te će sa koalicionim partnerima imati mogućnost da formira vlast.

Crnogorske komite pozivaju na dogovor o rušenju vlasti

PODGORICA - Nezadovoljni podrškom i razumijevanjem međunarodne zajednice za, kako navode, opravdani bunt u Crnoj Gori i najavom mitropolita Joanikija o gradnji kapele na Lovćenju i uvođenja vjeronauke u školama, Patriotski komitski savez (PKS) pozvao je danas sve partije, intereltualnu elitu, predstavnike manjinskih naroda na "crnogorski dogovor" o rušenju aktuelne vlasti i raspisivanje parlamentarnih izbora.

Opozicija otvara priču o kandidatima, vladajući zasjedaju na Mrakovici

BANJALUKA - Iako do opštih izbora u Bosni i Hercegovini ima još godinu i po dana, političke partije počele su da zbijaju redove, a već danas i sutra biće održani sastanci koalicija vlasti i opozicije, na kojima će uglavnom biti govora o izmjenama Izbornog zakona, ali i zajedničkom nastupu na predstojećim izborima.

Radoje Domanović - kritičar lažnog rodoljublja i korupcije

Najveći srpski satiričar Radoje Domanović (1871-1908), pisac čuvene pripovijetke "Vođa" i jedan od najvećih protivnika političke i društvene laži i licemjerstva, rođen je na današnji dan 1871. godine.

Dodik poželio Crnoj Gori da formira vlast u mirnoj atmosferi

BIJELJINA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poželio je večeras Crnoj Gori da u demokratskoj i mirnoj atmosferi formira sve svoje institucije nakon nedavnih izbora.

"Promjena vlasti u Crnoj Gori dobar znak"

Poslanik Evropskog parlamenta i član parlamentarnog odbora za Crnu Goru Paulo Ranžel ocijenio je da je dobar znak to što je u Crnoj Gori došlo do promjene vlasti.

U Turskoj tenzije između ljekara i vlasti zbog bilansa pandemije

ISTANBUL - Turska bilježi porast broja novih slučajeva COVID-19, usljed čega je došlo i do napetosti između predstavnika medicinske struke i političara, koji nacionalno udruženje zdravstvenih radnika optužuju da dovođenjem u pitanje zvaničnog bilansa pandemije podriva napore za njeno suzbijanje.

DIK obradio 98,55 odsto uzoraka, opozicija može da formira vlast

Crnogorska Državna izborna komisija (DIK) objavila preliminarne rezultate na osnovu 98,55 odsto obrađenog uzorka, prema kojima je Demokratska partija socijalista osvojila 35,12, a koalicija "Za budućnost Crne Gore" 32,52 odsto glasova.

Dačić: Onaj ko mi se sada nije javio, nemoj da mi se javi ni posle

BEOGRAD - Predsjednik SPS Ivica Dačić izjavio je danas da će SPS uvijek raditi u interesu Srbije i za dobro građana, da je spremna za nastavak saradnje sa SNS-om, ali da odluku o tome donosi predsjednik Aleksandar Vučić.

Čolak: Odluke CIK-a vode ka tome da Hrvati budu izbačeni iz vlasti

SARAJEVO - Izbor članova i odluke Centralne izborne komisije (CIK) BiH vode ka tome da Hrvati 2022. godine budu izbačeni iz vlasti u BiH, upozorio je delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak.

Najčitanije