Voće

Irac u Srbiji gaji voće i povrće: Ni manje para, ni boljeg života

Zelenu travu Irske Ijan Kofi iz Korka zamijenio je idiličnim proplancima Šumadije.

Namirnice koje su naši saveznici protiv prehlade

Stigla je sezona prehlada. Jednako tako, stiglo je i vrijeme kada bi najviše trebalo da pazimo šta unosimo u svoj orgazam, s obzirom na to da naš imuni sistem treba dobre saveznike, koji će mu pomoći da ostane snažan u borbi protiv prehlade

Nar, rajsko voće koje čuva vaše zdravlje

Morski šipak ili nar je jedna od najljekovitijih voćki egzotičnog izgleda koji se zbog velikog broja sjemenki smatrao simbolom plodnosti koji donosi sreću.

Enes Kobašlić bilježi dobar urod: Vatrom grijao voćke

SANSKI MOST - Iako je ova godina izuzetno nepovoljna za voćarstvo na području Unsko-sanskog kantona, Enes Kobašlić, koji posjeduje jedan od najvećih voćnjaka na tim prostorima, očekuje dobar urod jabuke, kruške i šljive.

Opasna bolest napala banane, tržište ugroženo

Industrija izvoza i uvoza banana je velikom problemu i bori se sa opakom bolešću, koja pogađa ovo tropsko voće.

Ruski doktor: Ovo voće goji više od mesa

Većina ljudi jabuke, lubenicu i drugo voće ne doživljava kao hranu. Za njih je to kao voda sa vitaminima. U međuvremenu, na takvoj se "vodi" možete znatno ugojiti.

Rusija bi mogla privremeno da obustavi uvoz voća iz Srbije

Rusija bi mogla da uvede privremena ograničenja na uvoz koštičavog voća iz Srbije u slučaju da se nastavi izvoz zaraženih voćki, saopšteno je iz ruskog Nadzornog poljoprivrednog organa.

Kiša "obrala" voće

SANSKI MOST - Urod voća na području općine Sanski Most potpuno je podbacio ove godine i pred sanskim voćarima je težak period.

Pitaja - voće koje bi odobrili i zmajevi

Pitaja se može nazvati i supervoćem jer sadrži obilje vitamina i minerala. Unosom ovog popularnog egzotičnog voća možete poboljšati imunitet i probavu, ali i uljepšati kosu i kožu.

Patuljasto voće idealno za terase

Ako imate samo terasu ili malo dvorište u kojem ne možete da zasadite pravo stablo jabuke ili kruške, rješenje za vas je patuljasta varijanta. Mini-voće je hit u svijetu koji možete nabaviti i kod nas u boljim rasadnicima.

Najčitanije