Voće

Dunja - najtvrdoglavija voćka

U oktobru počinje sezona dunja. Uskoro ćemo, uživati u svježim sočnim plodovima…

Na "Voće festu" 26 izlagača

KOZARSKA DUBICA - Na centralnom gradskom trgu u Kozarskoj Dubici danas je održana privredno-turistička manifestacija "Voće fest", na kojoj je voće i prerađevine od voća izložilo 26 proizvođača.

Stručnjaci tvrde: Sok od ovog voća je najzdraviji na svijetu

Većina ljudi želi da pije zdravije sokove, ali nisu svi oni podjednako zdravi. Među tonom zdravog voća i povrća od kojih možete praviti super zdrave sokove, posebno se izdvaja jedna tropska voćka.

Svake godine istrunu gljive i bobičasto voće

SARAJEVO - U šumama BiH svake godine istrune samoniklih gljiva, ljekovitog bilja i bobičastog voća u vrijednosti od oko 360 miliona KM, za čije je sakupljanje i prodaju malo ko zainteresovan, uprkos velikom broju nezaposlenih i onih koji žive u siromaštvu.

Vremenske prilike zbunile voćke

BANJALUKA - Očigledno je da je priroda zbunjena vremenskim prilikama i da se godišnja doba pomjeraju, pa tako ne treba da iznenadi što je u banjalučkom naselju Debeljaci procvjetala višnja.

Kupine čuvaju srce

Ako bi postojala top-lista najzdravijih namirnica, kupina bi sigurno bila u prvih 10. Ovo voće obiluje moćnim antioksidansima, a naročito - elagitaninom, kojeg nema gotovo ni u jednoj drugoj namirnici, a koji se pokazao vrlo efikasan u borbi protiv raka.

Hrana koja sagorijeva masti

Ukoliko želite da oslabite, bilo bi poželjno da znate koja hrana sagorijeva masti i dobra je za gubitak kilograma.

Šarović: Ne smije se ponoviti loše iskustvo prilikom izvoza voća u Rusiju

GRADIŠKA – Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović i predstavnici Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja razgovarali su danas u Gradišci s registrovanim izvoznicima voća i povrća za Rusku Federaciju.

Voćari u RS skoro jedini zadovoljni: Kiša bogomdana za voće

BANJALUKA, GRADIŠKA - Iako je ove godine kišno ljeto pojedinim poljoprivrednim proizvođačima u RS palo kao so na ranu, voćarima su oblaci i kiše, kako tvrde, povećali prinose.

Koliko je voća dosta?

Što više voća i povrća, osnovna je preporuka stručnjaka za ishranu, ali koliko voća zaista smijemo da jedemo? Stiv Džobs, suosnivač kompanije "Epl", bio je poznat po svojoj ishrani koja se bazirala na voću, vjerujući da ono čisti njegovo tijelo od štetnih toksina.

Najčitanije