Voće

Kako se zaštititi od pesticida u ranom voću i povrću?

Nema roditelja koji svojoj djeci ne želi da priušti prve jagode i ostalo rano voće i povrće koje se uveliko može naći na zelenim pijacama. Da li im kupovinom prvih plodova čine veću štetu nego korist izlažući ih povišenoj količini pesticida i drugim štetnim hemijskim sredstvima i kako se zaštititi?

Istraživanje Evrostata: Evropljanima nedostaje voće

LONDON - Prema istraživanju o konzumaciji voća i povrća Kancelarije Evropske unije zadužene za statistiku "Evrostat", samo četvrtina evropske populacije konzumira voće dva puta dnevno, dok trećina populacije tokom cijele nedjelje uopšte ne jede voće.

Namirnice s najviše pesticida: Kralj povrća pri vrhu

Blagotvorno djelovanje vitamina i minerala pada u drugi plan, jer su moguće negativne posljedice djelovanja pesticida jače od dobrobiti.

Voće iz Grčke htjeli da prodaju u Rusiji kao srpsko

BEOGRAD - Pet lica je privedeno u Srbiji zbog sumnje da su voće uvezeno iz Grčke namjeravali da prodaju u Rusiju kao srpske proizvode čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist od 104,86 miliona dinara (oko 890.000 evra).

Trebinjci zbog skupoće po voće idu u Bileću

​TREBINJE - Iako imaju sve uslove da konzumiraju domaće voće i povrće, Trebinjci to često ne čine jer je pijaca u “gradu sunca” najskuplja u Srpskoj pa po namirnice nerijetko idu u Bileću, a na tezgama u Trebinju često pazare Dubrovčani, kojima cijene nisu visoke.

Karambola - egzotično voće koje vrijedi probati

U bolje opremljenim supermarketima sve su dostupnije neobične vrste egzotičnog voća u svježem obliku. Jedna od takvih voćki je i karambola.

Zahlađenje voću spas u zadnji čas

BANJALUKA, PRIJEDOR - Najavljeno zahlađenje, sa mogućom susnježicom i snijegom, neće naškoditi voću, već će, naprotiv, pogodovati za voćarstvo kako bi se vegetacija koja je već počela malo zaustavila.

Vaskršnji post povećao prodaju povrća i ribe

BANJALUKA - Vaskršnji post, koji je za pravoslavne vjernike počeo danas, znatno je povećao prodaju ribe, povrća i voća na gradskoj tržnici, rekli su trgovci.

Voće koje treba jesti svaki dan

Voće je bitan dio zdrave ishrane, obiluje vitaminima i ostalim nutrijentima koji su potrebni organizmu, a odlično je i za gubljenje kilograma ako jedete između obroka.

Mušmula - voće koje je "pobjeglo" sa naše trpeze

Mušmula potiče iz jugozapadne Azije, odakle je prenesena u Evropu, najprije na područje Grčke i Italije, a ubrzo se proširila i po cijeloj Evropi.

Najčitanije