Vožnja

Novi snimak vožnje u pogrešnom smjeru na bh. autoputevima

Novi snimak sulude vožnje pogrešnom stranom napravljen je na autoputu A-1.

Ovo je jedan od najkažnjavanijih saobraćajnih prekršaja u Austriji

Telefoniranje za vrijeme vožnje bez odgovarajuće opreme i dalje je jedan od najkažnjavanijih saobraćajnih prekršaja u Austriji.

Najbolje pjesme za pjevanje tokom vožnje

Pjevanje za volanom automobila jedna je od stvari koje su zajedničke svima. Ispitivanje javnog mnjenja na 2.000 britanskih vozača o tomu koje su im pjesme najdraže za pjevanje za volanom pokazalo je da je nedvosmisleno broj jedan Queenova "Bohemian Rhapsody".

Suluda vožnja zaustavnom trakom u suprotnom pravcu na autoputu

SARAJEVO - Na društvenim mrežama pojavio se videosnimak za koji se vjeruje da je nastao na autoputu u Bosni i Hercegovini.

Ilustracija koja je zbunila hiljade vozača: Znate li ko ima prednost?

Ako izuzmemo ispravnost, kao i prilagođenu brzinu vozila tokom kretanja, poštovanje signalizacije i znakova je nešto od čega najviše zavisi bezbjednost svih učesnika u saobraćaju.

Državljani BiH "divljali" po Hrvatskoj, jedan vozio čak 245 km/h

Na hrvatskom autoputu A3 Bregana - Zagreb - Lipovac u protekla dva dana uhvaćeno je više vozača koji su debelo prekoračili najveće dozvoljene brzine.

Kazne za 52 vozača zbog parkiranja na mjestu za osobe s invaliditetom

BANJALUKA - Na području Banjaluke, Prijedora, Bijeljine i Doboja kažnjena su 52 nesavjesna vozača zbog nepropisnog korišćenja parking prostora predviđenog za osobe sa invaliditetom, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Sve više žena obučava kandidate: U RS 53 instruktorke za volanom

BANJALUKA - Da su žene jednako dobre u vožnji kao i muškarci uprkos nekim stereotipima, a tako i u obuci iz vožnje, dovoljno govori i to da je u posljednjih nekoliko godina sve više instruktorki u auto-školama u RS.

Kako se ponašati u slučaju da auto "zapliva"?

U kišnim danima često se na putu stvaraju duboke bare, pa se znatno povećava opasnost da vozilo "zapliva" zbog fenomena poznatog kao akvaplaning.

EP donio odluku o internetu važnu za automobile

Poslnici Evropskog parlamenta prihvatili su prijedlog Komisije da standard za povezivanje automobila putem Interneta bude tehnologija wi-fi, čime je otklonjen prijedlog kompanija poput BMW-a i Deutsche Telekoma da se izabere standard baziran na mrežama 5G.

Najčitanije