Vožnja

Zbog čega bi svakodnevno trebalo da vozite bicikl

Bicikl je mnogima samo sredstvo za rekreaciju, nekima prevozno sredstvo, a postoje i oni koji su spojili lijepo i korisno, te im bicikl služi i za jedno i za drugo.

Kako smanjiti potrošnju goriva?

Mnogi vozači svakodnevno koriste automobile i troše dosta novca na gorivo. Ljudi često potroše više na gorivo nego na kiriju ili hranu, a sa naglim porastom cijena nafte, situacija je počela da izmiče kontroli.

Austrija izmijenila zakon o saobraćaju, strože kazne i oduzimanje vozila

BEČ - Austrijski parlament usvojio je izmjenu Zakona o saobraćaju kojim je povećao kazne za ilegalne trke i "tjuning" vozila, a te kazne idu ne samo do oduzimanja vozačke dozvole, već i privremeno oduzimanje vozila.

6 trikova koji će vam pomoći da postanete vještiji u vožnji

Odajemo vam male tajne velikih vozača za lagodnu vožnju. Pratite pravila sa spiska i ući ćete u grupu najboljih vozača koji znaju efikasne tehnike vožnje.

Dobri vozači položili vožnju iz trećeg puta

Više ne morate da se stidite ako vozački ispit niste položili iz prve - to znači da ste bezbjedan vozač.

EUFOR otkrio zašto su njihova oklopna vozila na ulicama BiH

SARAJEVO - EUFOR je na svojim stranicama na društvenim mrežama odgovorio na pitanje koje se često postavlja, zašto su njihova oklopna vozila prisutna na gradskim ulicama u BiH ovih dana.

Kako se vozilo ulicama velikih svjetskih gradova prije 100 godina

Sjajno restaururani snimci od prije jednog vijeka bacaju potpuno novo svjetlo na tadašnji gradski saobraćaj.

Divljao autom kroz centar Sarajeva

SARAJEVO - Na društvenim mrežama pojavio se novi videosnimak divljanja automobilom u Sarajevu.

Električni automobili se pune u vožnji

Veliki broj vozača s razlogom je skeptičan prema električnim automobilima.

Vozila BMW 196 kilometara na sat, u autu bilo dvoje maloljetne djece

BEOGRAD - Policija je na Novom Beogradu, na auto-putu Beograd-Šid, zaustavila automobil marke BMW, koji je žena vozila brzinom od 196 kilometara na čas, a u vozilu je bilo i dvoje maloljetne djece.

Vozni park Francuza sve stariji

Prosječna starost automobila u Francuskoj popela se na ravno 11 godina.

Darko Lazić ponovo za volanom

​Pjevač Darko Lazić godinama je bio bez vozačke dozvole koja mu je oduzeta nakon brojnih prekršajnih prijava, zbog čega je bio prinuđen ponovo da polaže vožnju i testove.

Vozio 214 km na sat na auto-putu u Beogradu

BEOGRAD - Pripadnici saobraćajne policije u Beogradu zaustavili su noćas, presretačem, vozača koji je upravljao automobilom brzinom od 214,7 kilometara na sat, na dijelu puta gdje je brzina ograničena na 80 kilometara na sat.

Pijani i dalje sjedaju za volan: Alkohol isključio 17.539 vozača

BANJALUKA - Zbog nedozvoljenih koncentracija alkohola u organizmu iz saobraćaja je isključeno 17.539 vozača i 264 vozača koji su odbili testiranje na prisustvo alkohola, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za 11 mjeseci prošle godine.

Alkohol glavni uzrok saobraćajnih nesreća u Srpskoj

Alkohol je i u protekloj godini bio glavni uzrok saobraćajnih nesreća u Republici Srpskoj. Za utjehu je to što je manji broj smrtno stradalih nego 2020. godine, pokazuju podaci Agencije za bezbjednost saobraćaja. Kažu, alkohol negativno utiče na psihofizičke sposobnosti, utiče na reakcije vozača koji su, kad popiju, skloniji brzoj vožnji.

Najčitanije