Vožnja

Oprez, kreće sezona vožnje na dvotočkašima: Lani poginulo čak 15 motociklista

​BANJALUKA - Na putevima u RS lani je smrtno stradalo 15 motociklista pa se, s obzirom na dolazak sezone kada se povećava broj učesnika u saobraćaju na dvotočkašima, vozačima automobila i kamiona preporučuje povećana pažnja, a motoristima da poštuju saobraćajne propise.

Pijan u naselju vozio 100 km/h preko ograničenja

PULA- Pijani vozač u subotu je jurio po Puli 100 km/h iznad ograničenja.

Pijan vozio u suprotnom smjeru, pogledajte reakciju britanske policije

Pijan vozio u suprotnom smjeru, pogledajte reakciju britanske policije

Danas vožnja sa Svetim Nikolom

BANJALUKA - "Autoprevoz" danas povodom praznika i krsne slave organizuje "Novogodišnju vožnju sa Svetim Nikolom" na terminalu gradsko-prigradskog saobraćaja između Autobuske i Željezničke stanice.

Danas počinje kampanja "Niti jedna čaša prije vožnje"

BANJALUKA - Preventivna kampanja "Niti jedna čaša prije vožnje", čiji je cilj smanjenje broja vozača u Srpskoj koji u saobraćaju učestvuju pod dejstvom alkohola, zvanično će početi danas u Banjaluci i trajaće do 31. januara.

Trebaju li gume na prednjim i zadnjim točkovima biti istih dimenzija?

Mnogi olako ugrađuju gume različitog obima sprijeda i nazad. U pravilu šire i većeg obima odpozadi (i obrnuto), pa se ponekad iznenade što motor iznenada gubi snagu, odnosno padaju performanse i automobil se čudno ponaša u vožnji.

Višim stepenom uzbrdo "ubijate" motor

Ako ste naglim dodavanjem gasa, pri nižim obrtajima i visokim opterećenjima, čuli metalni zveket benzinskog motora, izazvali ste udarce klipova i karika o stijenke cilindara, koji su posljedica detonacija, uslijed prijevremenog, nepravilnog i eksplozivnog sagorijevanja. Nastaju lokalno ispred brzoširećeg sloja plamena te izazivaju drastične, brze promjene pritska sagorijavanja.

Zašto je zaustavni put sa zimskim gumama mnogo kraći?

Opšte je poznata činjenica da su u uslovima niskih temperatura, a naročito poledice ili snijega na putu, zimski pneumatici daleko bolji i bezbjedniji nego ljetnji. No, da li znate i zašto je to tako?

Vožnja "vezanih očiju": Savjeti za vožnju po magli

Magla je najgora noćna mora svih vozača. Pojava koja nas doslovno oslijepi i, koliko god bili iskusni za upravljačem, jednostavno, kada se spusti na put, sa njom je najteža borba. Kako zima tek predstoji i magle će biti sve češće na putevima, sada je pravo vrijeme da se prisjetimo, ili saznamo nešto novo, kada je riječ o ponašanju u vožnji po magli.

Suprotnom stranom kroz sarajevsko naselje Stup

SARAJEVO - Postoje slučajevi kada vozači "pomjeraju granice", pa je tako bilo juče u Sarajevu, kada je u naselju Stup, očigledno nespretni vozač počeo voziti u suprotnom smjeru.

Najčitanije