Vožnja

Kakvu obuću treba da nosite tokom vožnje

Ako ne nosite odgovarajuću obuću tokom vožnje, ugrožavate i sebe i druge u saobraćaju, jer se može desiti da vam noga sklizne sa papučice ili da nemate dobar osjećaj prilikom pritiskanja, kao i da pritisnete pogrešnu papučicu.

Kolike su kazne zbog spore vožnje u BiH?

Dok najčešće govorimo o saobraćajnim prekršajima zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, desetine vozača u BiH svake godine kažnjavaju se i zbog, ni manje ni više, nego prespore vožnje.

Vozio 100 km/h preko ograničenja

PODGORICA - Crnogorska policija sankcionisala je dvadesetosmogodišnjeg vozača čiji su inicijali N.L. koji je vozio brzinom od 180 kilometara na čas na dijelu puta sa ograničenjem do 80.

Sve više nesreća zbog vožnje pod uticajem marihuane

Naučna istraživanja u Vašingtonu pokazala su da se u posljednjih 10 godina povećao broj saobraćajnih nesreća u kojima su učestvovale osobe pod dejstvom marihuane.

Vozio 242,2 km/h na autoputu, zaustavio ga presretač

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Uprave saobraćajne policije, danas su kod mjesta Osipaonica na auto-putu takozvanim presretačem zaustavili dvadesetsedmogodišnjeg vozača mercedesa koji je vozio brzinom 242,2 kilometra na čas.

Automobil sa hrvatskim kontraadmiralom jurio preko 200 km/h

ZAGREB - Službeni automobil Ministarstva odbrane Hrvatske (MORH) u kojem je bio kontraadmiral Ivo Rafaneli, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, u četvrtak poslijepodne snimljen je na autoputu A1 kako juri više od 200 kilometara na čas

Pet najčešćih grešaka tokom vožnje u zimskim uslovima

Zima ove godine još nije pokazala zube, ali vremenski uslovi mogu da se promijene u trenutku.

Naučila voziti pa tek onda pričati

Nije mi jasno kako s takvom lakoćom uči nove pokrete. Šta god joj kažem ili pokažem, ona to odmah uspije, rekao je otac malene Lile Kalis (7).

Sedam pravila za sigurnu vožnju tokom zime

Zima je za vozače teško razdoblje puno izazova. U nekoliko minuta uslovi na putu mogu se drastično promijeniti, a saobraćajnice postati opasno klizave. Ali, ako se vozači pridržavaju nekoliko osnovnih pravila vožnje, sigurno će se dovesti do cilja i u najtežim zimskim uslovima.

Evo rješenja ko smije prvi i u koju traku skrenuti

Na svojoj Facebook stranici njemački autoklub ADAC stalno objavljuje zadatke iz saobraćajnih testova, ostavljajući svojim pratiocima da ponude rješenje.

Najčitanije