Vožnja

Švajcarac vozio 250 kilometara na čas na autoputu kod Smedereva

BEOGRAD - Saobraćajna policija je na autoputevima u Srbiji u odvojenim slučajevima zaustavila tri strana državljanina zbog prebrze nasilničke vožnje, a jedan od njih je vozio i više od 250 kilometara na čas.

Divljanje kod Ugljevika: 235 na sat na putu gdje je ograničenje 60

UGLJEVIK - Društvene mreže i mediji su svakodnevno ispunjeni snimcima suludih vožnji na kojima se vidi kako vozači prekoračuju dozvoljenu brzinu i ugrožavaju i svoj ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Bez položenog vozačkog za volanom uhvaćena 1.701 osoba

BANJALUKA - U prvih šest mjeseci ove godine policija je na cestama Republike Srpske za volanom zatekla čak 1.701 osobu bez položenog vozačkog ispita, potvrđeno je u MUP-u RS.

Svaki drugi kontrolisani vozač u RS prekoračio brzinu

BANJALUKA - Policija je u Republici Srpskoj tokom petodnevne akcije evidentirala 4.260 prekršaja prekoračenja brzine, a zbog vožnje pod uticajem alkohola kažnjen je 671 vozač.

Nova signalizacija na hrvatskim autoputevima: Kazna za prekršaj 270 evra

ZAGREB - Izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti saobraćaja u Hrvatskoj, koje su stupile na snagu 1. avgusta, između ostalog je definisano bezbjedno rastojanje između vozila na autoputevima, za čije nepoštovanje je predviđena kazna od 2.000 kuna (oko 270 evra).

Nikad nemojte voziti automobil u japankama

Nedavno provedeno istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je kako je čak 1,4 miliona nesreća i opasnih situacija uzrokovano vožnjom u japankama.

Snimak koji će vas natjerati da ne koristite telefon u vožnji

Upotreba mobilnog telefona u toku vožnje motornog vozila je postala vrlo učestalom. Uzrok je saobraćajnih nezgoda odnosno nesreća.

Vožnja u papučama u Grčkoj može vas koštati kao nove cipele

Skidanje registarskih tablica u grčkim ljetovalištima postalo je svakodnevna praksa tokom posljednjih godina, a najnoviji primjer ovog drastičnog kažnjavanja neporpisnog parkiranja zabilježen je na Afitosu na Kasandri gdje su čitavom redu parkiranih automobila skinute registarske tablice.

Na području Banjaluke za dvije noći uhvaćeno 176 pijanih vozača

BANJALUKA - Pripadnici Policijske uprave Banjaluka za dvije noći su sankcionisali 176 učesnika u saobraćaju zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Srpčanin za volanom i u desetoj deceniji

Srpčanin Boško Budimčić (91) jedan je od najstarijih profesionalnih vozača na ovim prostorima, a volana se ne odriče ni u desetoj deceniji života.

Najčitanije