Voda

Šta se dešava u organizmu kada ne pijemo dovoljno vode

Kako da znamo da smo unijeli premalo tečnosti? Ovi znaci ukazuju da bi trebalo da pijete više vode.

Učenici profesorki sipali dezinfekciono sredstvo u vodu

ZADAR - Profesorka Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru završila je u Hitnoj pomoći nakon što joj je neko od učenika u piće ulio dezinfekciono sredstvo.

Prošle godine pala potrošnja bezalkoholnih pića i voda u BiH

U BiH prošle godine generalno je došlo do pada potrošnje bezalkoholnih pića i voda, jer je izvoz ovih proizvoda iznosio 46,4 miliona KM i manji je za 12,1 odsto u odnosu na 2019. godinu, konstatovano je na sjednici Odbora Grupacije proizvođača bezalkoholnih pića Spoljnotrgovinske komore BiH.

Kvar u šahtu uzrok "gejzira" kod Ferhadije

Zbog kvara u šahtu voda je u obliku gejzira u četvrtak uveče izbijala na Ulici braće Madžar i majke Marije, preko puta džamije Ferhadija, potvrdili su za "Nezavisne" iz "Vodovoda".

Suve slavine u naselju Dragočaj

BANJALUKA - Zbog izvođenja radova na cjevovodu u Dragočaju, sutra će doći do privremenog nestanka vode u tom naselju.

Dva litra tečnosti dnevno je zabluda? Bitno je koliko gubite

Topli ljetni dani i sunčani periodi često prouzrokuju dehidrataciju kod ljudi. Shodno ovome, ljekari često preporučuju osam čaša vode dnevno ili, pak, dva litra.

Potpredsjednik Evropske komisije: Naša djeca će ratovati za hranu i vodu

BRISEL - Potpredsjednik Evropske komisije Frans Timermans upozorio je da će mlađi naraštaji voditi ratove za hranu i vodu i apelovao na starije generacije da u ime bolje budućnosti zaštite životnu okolinu i prihvate da podnesu neke žrtve.

Pandemija umanjila žeđ za stranom vodom

BANJALUKA, SARAJEVO - Nakon nekoliko godina konstantnog rasta uvoza vode u BiH, u prošloj godini zabilježen je pad uvoza za više od 25 miliona KM nego godinu dana ranije te, kako kažu ekonomisti, sigurno je da je pandemija virusa korona donekle ugasila žeđ bh. građana za inostranom vodom.

Dio Starčevice bez vode do petka

BANJALUKA - Zbog izvođenja radova na cjevovodu u ulici Srpskih ustanika do petka, u periodu od osam do 18 časova, bez vode će ostati dio naselja Starčevica.

Voda ugrozila puteve u trebinjskim selima

TREBINJE - Kišne padavine koje već nekoliko dana ne prestaju na području grada Trebinja ugrozile su putne dionice u trebinjskim selima Orašje i Velja Gora, ali ne prijete kućama i situacija je pod kontrolom.

Najčitanije