Voda

Italijansko selo koje odolijeva koroni, u čemu je tajna

Stanovnici Montaldo Torinezea, sela u sjevernom italijanskom regionu Pijemont, zasad su pošteđeni virusa korona, što je pojedine navelo da vjeruju da su zaštićeni zbog "čudesne vode", koja je, prema legendi, izliječila vojsku Napoleona Bonaparte od upale pluća.

Čista voda - osnova za zdravlje

BIJELJINA - Zbog epidemiološke situacije nastale usled širenja virusa korona, Svjetski dan voda, 22. mart, nije obilježen u skladu sa dosadašnjom praksom organizovanja brojnih akcija, ali podsjećamo Bijeljince da je voda koju piju jedna od najčistijih i najzdravijih voda za piće u BiH – naglasio je Predrag Perković, direktor preduzeća "Vodovod i kanalizacija" a.d Bijeljina, povodom Svjetskog dana voda.

Kokosovo mlijeko i voda: Koja je razlika i što je za nas dobro?

Kokosove ljuske se mogu spaliti da tjeraju komarce, a kokosovo je mlijeko bogata riznica mnogih vitamina. Ali postoje još neka korisna svojstva te tvrde voćke koja nam mogu olakšati (i poboljšati) život.

Pravilan unos vode za izvanredno zdravlje

Voda je izvor života i jedan od njegovih osnovnih činilaca, što potvrđuje i činjenica da gotovo 70 odsto površine planete Zemlje, kao i oko 60 odsto čovjekovog organizma čini upravo voda. Zbog toga je njenu ravnotežu i u okolini i u organizmu izuzetno važno održavati. Ravnoteža u procesu hidratacije okosnica je pravilnog rada vitalnih organa, tako da svako njeno narušavanje, bilo da je riječ o dehidrataciji ili trovanju vodom, može imati ozbiljne posljedice na zdravlje i život čovjeka.

Bez vode 80 odsto stanovnika, nekoliko sela nema struju

​SOKOLAC - Na području Sokoca, zbog snijega i jakog vjetra, jutros je bez vode oko 80 odsto stanovnika, a bez struje dio potrošača koji se električnom energijom snabdijevaju sa dalekovoda "Kaljina" i "Novo Selo".

Mladić iz Fojnice dnevno popije i do 25 litara vode

Za 24-godišnjeg Marina Čuturića iz Fojnice mnogi kažu da je fenomen, jer dnevno popije i do 20 litara vode. To je uobičajena količina tečnosti koju ovaj mladi Fojničanin unese u svoj organizam svakog dana, a njegovi roditelji, ali ni ljekari, dugo nisu znali zbog čega je to tako.

Suve slavine na Laušu, bez struje sedam naselja

BANJALUKA - Zbog izvođenja radova na Bunarskom sistemu u Novoseliji danas će od devet do 18 časova doći do privremenog prekida u vodosnabdijevanju potrošača u dijelu naselja Lauš u Banjaluci.

Biber voda topi kilograme

Biber voda je jedno od najboljih pića koje možete konzumirati ako želite da izgubite kilograme i ubrzate metabolizam.

Suve slavine u Ulici Knjaza Miloša

Zbog izvođenja radova na cjevovodu danas od osam do 16 časova doći će do privremenog prekida u vodosnabdijevanju u dijelu Ulice Knjaza Miloša.

Prevrnula se cisterna u Karanovcu

Voda iz gradskog "Vodovoda“ je apsolutno ispravna i bezbjedna za upotrebu, nakon što je jutros, pravovremenom reakcijom nadležnih službi, spriječeno izlijevanje većih količina naftnih derivata iz cisterne koja se jutros oštećena u saobraćajnoj nezgodi u blizini korita Vrbasa u Karanovcu, potvrđeno je u „Vodovodu“.

Najčitanije