Voda

Piće koje ne bi trebalo da naručujete u kafićima - prepuno je bakterija

Naučite koja pića nikako ne treba da naručujete kako biste izbjegli rizičan kontakt sa bakterijama.

Lednjak otopio oko 61 milion olimpijskih bazena slatke vode u okean

Divovski lednjak koji se odvojio od Antarktika 2017. otpustio je otapanjem oko 61 milion olimpijskih bazena slatke vode u okean, što je postavilo pitanja o uticaju na morski ekosistem, prema istraživanju objavljenom u četvrtak.

Zdravi napitak: Jeste li već probali vodu s cimetom?

Voda i cimet moćan su par, a voda s cimetom ukusno je i hidratizujuće osvježenje.

Na Tongi zagađena voda, snaga erupcije procijenjena na pet do 10 megatona TNT-a

VELINGTON - Dva broda novozelandske mornarice stići će u petak u Tongu, noseći prijeko potrebne zalihe vode za ovu pacifičku ostrvsku državu koju je prije nekoliko dana potresla vulkanska erupcija i pogodio cunami, i u velikoj mjeri je odsječena od ostatka svijeta.

Znakovi da ne pijete dovoljno vode

Unošenje dovoljnih količina tečnosti od velike je važnosti za cijeli organizam. Predstavljamo vam devet znakova koji pokazuju da ne unosite dovoljno vode.

Tri puta više pijemo stranu nego domaću vodu

BANJALUKA, SARAJEVO - Na domaće tržište u 11 mjeseci prošle godine dotekla je voda vrijedna više od 170 miliona maraka, što je više od tri puta više u odnosu na količinu vode koju je BiH izvezla u inostranstvo.

Lukavac postaje grad, a nema pitku vodu

LUKAVAC - Krajem januara bi trebalo da počnu konkretne aktivnosti za izgradnju postrojenja za tretman pitke vode u Lukavcu, što bi bilo uvertira da ovaj grad konačno vrati pitku vodu u svoje česme. Naime, Lukavac oko 20 godina nema pitke vode.

Koliko je dobro piti vodu odmah nakon ustajanja

Iako vam je ispijanje vode odmah nakon ustajanja u tom trenutku možda posljednje na umu, zapravo, ovo je sjajan način da razbudite i ojačate tijelo.

Šta se dešava u tijelu ako popijete čašu vode čim ustanete

​Kao što već svi znamo, hidratacija je ključna za pravilno funkcionisanje našeg tijela, a ispijanje vode ima i kratkoročne i dugoročne benefite po naše zdravlje.

Na Marsu otkrivene značajne količine vode

ATLANTA - Mars ima svoju verziju Velikog Kanjona, a naučnici su otkrili u njemu "značajne količine vode", javlja CNN.

Najčitanije