Voda

Pandemija umanjila žeđ za stranom vodom

BANJALUKA, SARAJEVO - Nakon nekoliko godina konstantnog rasta uvoza vode u BiH, u prošloj godini zabilježen je pad uvoza za više od 25 miliona KM nego godinu dana ranije te, kako kažu ekonomisti, sigurno je da je pandemija virusa korona donekle ugasila žeđ bh. građana za inostranom vodom.

Dio Starčevice bez vode do petka

BANJALUKA - Zbog izvođenja radova na cjevovodu u ulici Srpskih ustanika do petka, u periodu od osam do 18 časova, bez vode će ostati dio naselja Starčevica.

Voda ugrozila puteve u trebinjskim selima

TREBINJE - Kišne padavine koje već nekoliko dana ne prestaju na području grada Trebinja ugrozile su putne dionice u trebinjskim selima Orašje i Velja Gora, ali ne prijete kućama i situacija je pod kontrolom.

Suve slavine u dvije ulice, bez struje sedam naselja u Banjaluci

BANJALUKA - Zbog izvođenja radova na cjevovodu u ulici Krajiških brigada u Banjaluci danas će doći do privremenog prekida u vodosnabdijevanju u dvije ulice, rekli su u "Vodovodu".

Analizom otpadnih voda do zaraženih virusom korona

ZAGREB - Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) u saradnji sa Zagrebačkim otpadnim vodama pokrenuo je projekat praćenja otpadnih voda, s obzirom na to da su nedavna istraživanja pokazala da otkrivanje virusa korona u otpadnim vodama može pomoći u praćenju epidemije virus COVID-19, saopšteno je iz HZJZ.

Kineski glečeri tope se rekordnom brzinom, nestašica vode na pomolu

Tibetanska visoravan je poznata i kao treći pol Zemlje, zbog količine leda koja se nalazi na njoj. Najveći glečer na planinskom lancu dugom 800 kilometara, koji se nalazi na sušnom sjeveroistočnom obodu Tibetanske visoravni, smanjio se za oko 450 metara od polovine prošlog vijeka, kada su naučnici postavili prvu stanicu za njegovo nadgledanje i proučavanje.

NASA: Na Mjesecu ima mnogo više vode nego što se mislilo

Voda na Mjesecu češća je nego što su naučnici dosad mislili, a džepovi leda se skrivaju u sjenovitim predjelima vječne tame, od kojih su neki maleni poput novčića, otkrivaju nova istraživanja.

U Radosavskoj pušten u rad vodovod u okviru projekta "Voda 1"

U selu Radosavska pušten je u rad novi vodovod kojim je 150 domaćinstava s ovog područja dobilo stabilno vodosnabdijevanje, u okviru velikog projekta vodosnabdijevanja "Voda 1".

Trebinjsko naselje Hrupjela više nema problema sa vodom

TREBINJE-Mještani iz dijela trebinjskog naselja Hrupjela više neće imati problema sa vodosnabdjevanjem jer je okončan projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u visokim zonama ovog naselja i izveden je priključak na novoizgrađeni rezervoar za vodu Potklisje.

Bez vode dvije ulice u Banjaluci, bez struje tri naselja

Zbog radova na cjevovodu u Ulici Koste Jarića u naselju Starčevica, doći će do prekida u vodosnabdijevanju potrošača, rekli su u "Vodovodu".

Najčitanije