Voda

Ljepote podvodnog svijeta uhvatili okom kamere

TUZLA - Podvodna fotografija je veoma zahtjevna, ali sve je više onih koji žele istražiti podvodni svijet, a tu aktivnost promoviše Eko-ronilačka grupa invalida iz Lukavca, koja je proteklog vikenda organizovala Međunarodni kup u podvodnoj fotografiji na jezeru Kop Šićki brod u Tuzli

Ove namirnice imaju najveći procenat vode

Da li ste znali koje namirnice imaju najviše vode?

Gotova prepumpna stanica, Gornja Piskavica uskoro dobija vodu

Prepumpna stanica s rezervoarom na Klupama je izgrađena, a voda bi mještanima Gornje Piskavice trebalo da bude puštena iduće sedmice, naveli su iz Gradske uprave Banjaluka.

Tuzlanska ulica u četvrtak bez vode

Zbog izvođenja radova na cjevovodu, u četvrtak od osam do 18 časova doći će do privremenog prekida u vodosnabdijevanju nekih potrošača.

Pogledajte kako je poklopac šahta podigao auto od zemlje

Vožnja po jakoj kiši rizična je po više osnova, ali rijetko ko bi pomislio da opasnost vreba i od poklopca šahtova.

U ratu ostali bez doma, u miru i bez vode

TUZLA - Iako je zvanično kolektivni centar Mihatovići kod Tuzle zatvoren, u njemu još živi 15 porodica, i to sedam mjeseci bez vode.

U Iranu dvije žrtve nemira zbog nestašice vode

Iranski policajac ubijen je tokom nereda na nemirnom jugozapadnom dijelu zemlje, koji su izbili usljed nestašice vode. Kako navode državni mediji, broj mrtvih u neredima popeo na dvije osobe, javlja AP.

Uz pomoć jednostavnog testa saznajte pijete li dovoljno vode

Kada se uštinete, koža s normalnim turgorom ili elastičnošću brzo će se vratiti u svoj uobičajeni položaj. No, blaga dehidracija prouzročit će usporeno vraćanje kože u normalni položaj

Šta se dešava u organizmu kada ne pijemo dovoljno vode

Kako da znamo da smo unijeli premalo tečnosti? Ovi znaci ukazuju da bi trebalo da pijete više vode.

Učenici profesorki sipali dezinfekciono sredstvo u vodu

ZADAR - Profesorka Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru završila je u Hitnoj pomoći nakon što joj je neko od učenika u piće ulio dezinfekciono sredstvo.

Najčitanije