Voda

Londonska kompanija zabranila potrošačima zalivanje crijevom

LONDON - Kompanija "Temz voter", koja opslužuje stanovnike u i oko britanske prijestonice Londona, saopštila je danas da zabranjuje korisnicima da koriste vodu za zalivanje crijevom od 24. avgusta, navodeći kao razlog sušno vrijeme.

Redukcija vode zbog povećane potrošnje

Zbog povećane potrošnje vode, danas će od 15 časova do sutra u devet časova doći do redukcije u vodosnabdijevanju nekih potrošača.

Proglašena elementarna nepogoda, suša pogodila Englesku

LONDON - U Velikoj Britaniji je danas zvanično proglašena elementarna nepogoda zbog suše u pojedinim dijelovima Engleske, a domaćinstva iz pogođenih oblasti su se suočila s novim restrikcijama vode zbog dužeg perioda toplog vremena bez padavina.

Kako da se pravilno i dovoljno hidrirate

Voda je od vitalnog značaja za zdravlje i hidrataciju, a postoji mnogo razloga zbog kojih bi trebalo da pijete dovoljno vode dnevno.

Savjeti za uspješan uzgoj i njegu: Orhidejama gode prirodno svjetlo i vlaga

Orhideje, elegantne i egzotične, već neko vrijeme najpoželjniji su cvijet u enterijerima, a domove ukrašavaju svježinom zelenila i prekrasnim mesnatim listovima, te nježnim laticama neodoljivih pastelnih nijansi.

Koje piće najbolje hidratizira - nije voda

Obična voda, iako ju je poželjno piti, nema najveća hidratizirajuća svojstva, prema studiji sa škotskog Univerziteta St. Andrews koja je upoređivala učinak hidratacije nekoliko različitih pića.

Metode za izbacivanje vode iz uha

Ljeto je i mnogi među nama ovih sedmica plivaju ili će plivati, a upravo je plivanje najčešći uzrok "zarobljavanja" vode u slušnom kanalu, premda se ono može dogoditi kod svakog izlaganja vodi, na primjer kod pranja kose. Kad se to dogodi, možemo osjećati škakljanje i pucketanje u uhu, uz određeni pritisak, a osjećaj se može širiti u čeljust ili grlo. Može se dogoditi i da ne čujete dobro ili da zvukove čujete prigušeno. Najčešće će voda brzo sama pronaći put van, ali ako se to ne dogodi, može doći do upale slušnog kanala koja se naziva i plivačko uho.

Kako klimatske promjene utiču na toplotne talase

Ljudi širom planete doživljavaju dramatične toplotne talase, smrtonosne poplave i šumske požare kao posljedicu klimatskih promjena.

Smije li vaš pas popiti morsku vodu, evo što kažu veterinari

Morske radosti jednako su privlačne nama kao i našim ljubimcima, ali nekoliko je stvari na koje morate paziti prilikom odlaska na plažu sa psom, a ispijanje morske vode jedna je od njih.

Uvedene prve restrikcije tople vode i grijanja u Nemačkoj

BERLIN - U Njemačkoj je, zbog velikog rasta cijena energenata, jedna stambena zadruga uvela restrikcije tople vode i grijanja.

Osobine ispravne vode u bazenima, saznajte više o koristi, ali i rizicima

Visoke temperature proteklih dana navode da potražimo osvježenje u bazenima, odnosno svim oblicima vode za rekreaciju, a uz to plivanje kao fizička aktivnost je jedna od najzdravijih.

Mještani banjalučkog naselja Verići bez kapi vode danima

​BANJALUKA - Usljed visokih temperatura, koje su zabilježene u proteklom periodu, evidentna je velika potrošnja vode na području grada, a mještani nekoliko mjesnih zajednica se iz dana u dan žale na probleme sa vodosnabdijevanjem.

Mogući protesti u Rekavicama, još jedna MZ u problemu zbog vode

BANJALUKA - Osim mještana Donjih Kola koji vode bitku sa vodosnabdijevanjem, s istim problemom se suočavaju i mještani Rekavice.

Kako čaša hladne vode zaista djeluje na organizam

Kada krene ljeto, hladna voda se uvijek mora naći u našim frižiderima ili bar kockice leda u zamrzivaču koje hlade vodu iz česme. Iako mislimo da nam prija i da nas rashlađuje, dejstvo čaše hladne vode nije baš dobro i već neko vrijeme zabrinjava stručnjake.

U kamenju nedavno stiglom sa Mjeseca nađena voda

Kamenje s Mjeseca koje je prikupio kineski lander Chang'e-5 u sebi sadrži vodu, ali onoliko koliko su naučnici očekivali.

Najčitanije