Voda

Suve slavine u dvije ulice, bez struje sedam naselja u Banjaluci

BANJALUKA - Zbog izvođenja radova na cjevovodu u ulici Krajiških brigada u Banjaluci danas će doći do privremenog prekida u vodosnabdijevanju u dvije ulice, rekli su u "Vodovodu".

Analizom otpadnih voda do zaraženih virusom korona

ZAGREB - Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) u saradnji sa Zagrebačkim otpadnim vodama pokrenuo je projekat praćenja otpadnih voda, s obzirom na to da su nedavna istraživanja pokazala da otkrivanje virusa korona u otpadnim vodama može pomoći u praćenju epidemije virus COVID-19, saopšteno je iz HZJZ.

Kineski glečeri tope se rekordnom brzinom, nestašica vode na pomolu

Tibetanska visoravan je poznata i kao treći pol Zemlje, zbog količine leda koja se nalazi na njoj. Najveći glečer na planinskom lancu dugom 800 kilometara, koji se nalazi na sušnom sjeveroistočnom obodu Tibetanske visoravni, smanjio se za oko 450 metara od polovine prošlog vijeka, kada su naučnici postavili prvu stanicu za njegovo nadgledanje i proučavanje.

NASA: Na Mjesecu ima mnogo više vode nego što se mislilo

Voda na Mjesecu češća je nego što su naučnici dosad mislili, a džepovi leda se skrivaju u sjenovitim predjelima vječne tame, od kojih su neki maleni poput novčića, otkrivaju nova istraživanja.

U Radosavskoj pušten u rad vodovod u okviru projekta "Voda 1"

U selu Radosavska pušten je u rad novi vodovod kojim je 150 domaćinstava s ovog područja dobilo stabilno vodosnabdijevanje, u okviru velikog projekta vodosnabdijevanja "Voda 1".

Trebinjsko naselje Hrupjela više nema problema sa vodom

TREBINJE-Mještani iz dijela trebinjskog naselja Hrupjela više neće imati problema sa vodosnabdjevanjem jer je okončan projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u visokim zonama ovog naselja i izveden je priključak na novoizgrađeni rezervoar za vodu Potklisje.

Bez vode dvije ulice u Banjaluci, bez struje tri naselja

Zbog radova na cjevovodu u Ulici Koste Jarića u naselju Starčevica, doći će do prekida u vodosnabdijevanju potrošača, rekli su u "Vodovodu".

Radojičić potpisao ugovor: Projekat "Voda 2" počinje u četvrtak

BANJALUKA - Radovi na projektu "Voda 2" treba da počnu u četvrtak, kada je u planu početak izgradnje vodovoda Brkići, ogranka podsistema Zvijezda, na prostoru Manjače.

Zamućena voda u trebinjskim naseljima

TREBINJE- Trebinjska naselja na lijevoj obali rijeke Trebišnjice od utorka popodne se snabdijevaju zamućenom vodom, ali iz gradskog “Vodovoda” tvrde da je voda bakteriološki ispravna.

Svi regioni Rusije testiraju vodu i hranu na virus korona

Od 3. septembra, u svim dijelovima Ruske Federacije vrši se testiranje hrane i vode na prisustvo virusa korona, izjavila je danas Ana Popova, šefica ruske federalne službe za nadzor zaštite prava potrošača i dobrobit stanovništva.

Najčitanije