Voda

Sokolac i okolna sela bez vode

SOKOLAC - Potrošači koji se snabdijevaju sa vodovoda "Bioštica" na području Sokoca ostali su bez vode od ranih jutarnjih časova zbog kvara na elektromreži sa koje se napajaju crpne pumpe na izvorištu, rečeno je Srni u preduzeću Vodovod i kanalizacija (VIK) "Vrelo Bioštica".

Pitka voda teče preko entitetske granice

SANSKI MOST - Načelnici općina Sanski Most i Oštra Luka Faris Hasanbegović i Dragan Stanar potpisali su juče sporazum o izgradnji vodovodne mreže između dvije susjedne lokalne zajednice koje se nalaze u dva entiteta.

Jedna banjalučka ulica bez vode

Zbog radova na cjevovodu danas će bez vode u periodu od 10 do 18 časova biti dio ulice Krajiških brigada, rekli su u "Vodovodu".

Naučnici: Kupanje u bazenima, moru i rijekama sigurno od virusa korona

Ljeto se uvijek povezuje s vodom, bilo da se radi o moru, jezeru, rijeci, bazenu ili kadi.

Bez vode banjalučko naselje Ada

BANJALUKA – U Banjaluci, u Ulici Palih boraca, izvodiće se radovi na cjevovodu što će u peridu od osam do 15 časova dovesti do privremenog prekida u vodosnabdijevanju potrošača u naselju Ada, saopšteno je iz banjalučkog Vodovoda.

Cvjetanje algi prouzrokovalo promjenu boje vode u akumulaciji Bočac

BANJALUKA - Laboratorijska ispitivanja potvrdila su da je promjena boje vode u akumulaciji Bočac prouzrokovana cvjetanjem algi, saopšteno je danas iz "Vodovoda" Banjaluka.

Tragovi virusa korona pronađeni u vodi

​PARIZ - Vlasti Pariza zatvorile su dijelove vodovodne mreže nakon što su pronađeni tragovi virusa korona u vodi koja se koristi za pranje ulica i navodnjavanje gradskog zelenila.

Na vodu iz inostranstva BiH potrošila 171 milion maraka

BANJALUKA, SARAJEVO - Više od 171 milion maraka vrijedna je voda koja je u BiH uvezena tokom prošle godine.

Ljekari objasnili: Voda važan saveznik u borbi protiv korone

Specijalista za internu medicinu, turski ljekar Arzu Akgjul saopštio je da voda igra važnu ulogu u borbi protiv mnogih bolesti, pa i virusa korona, preosi list Sozđu.

Italijansko selo koje odolijeva koroni, u čemu je tajna

Stanovnici Montaldo Torinezea, sela u sjevernom italijanskom regionu Pijemont, zasad su pošteđeni virusa korona, što je pojedine navelo da vjeruju da su zaštićeni zbog "čudesne vode", koja je, prema legendi, izliječila vojsku Napoleona Bonaparte od upale pluća.

Najčitanije