Voda

Zagađena voda uzrok razbolijevanja mještana

​SANSKI MOST - Nadzor nad higijenskom i zdravstvenom ispravnošću vodovoda Kešnica, s kojeg se snabdijeva više od stotinu domaćinstava na području sela Kijevo, Čaplje i Tomina, općina Sanski Most, preuzelo je Javno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" te su već urađene određene aktivnosti u vezi s njegovim uređenjem.

U Kantonu Sarajevo ispituju prisustvo teških metala u vodi

SARAJEVO - Uzorke s pet lokaliteta s kojih se Kanton Sarajevo snabdijeva vodom uzeo je juče inspektor Uprave za inspekcijske poslove KS kako bi se ispitalo prisustvo teških metala.

Zbog havarije na cjevovodu cijeli grad ostao bez vode

ZRENJANIN - Zbog havarije na magistralnom vodu cjevovoda u Zrenjaninu prekinuto je snabdjevanje vodom u cijelom gradu, kako bi bila završena sanacija.

Sarajevskim ugostiteljima bunari paravan za krađu vode?

SARAJEVO - Jedan broj sarajevskih ugostiteljskih objekata, restorana i hotela već godinama plaća manju kvadraturu od stvarne za usluge odvoza smeća, a komisije koje su na zahjev Ministarstva komunalne privrede KS formirala kantonalna javna preduzeća "Rad" i "Vodovod i kanalizacija" utvrdile su da su neki pravni subjekti krali i vodu pravdajući se da je koriste iz vlastitih bunara.

Suve slavine u ulici Dr Mladena Stojanovića

BANJALUKA - Zbog izvođenja radova na cjevovodu u ulici Dr Mladena Stojanovića od 10 do 20 časova privremeno će doći do nestanka vode u dijelu te ulice.

Voda preplavila kuće i odnijela tri mosta

KOSTAJNICA - Gradske ulice pod vodom, odnesena tri mosta, klizišta, poplavljen značajan broj stambenih i popratnih objekata te šteta na privrednim subjektima, epilog su nevremena i velike količine padavina koje su u noći između nedjelje i ponedjeljka zahvatile područje Kostajnice.

Mještani sanskih sela otrovali se vodom

SANSKI MOST - Više desetina osoba sa stomačnim tegobama javilo se proteklih nekoliko dana u Dom zdravlja u Sanskom Mostu, potvrđeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Dio Drvara do daljeg bez vode

DRVAR - Dio opštine Drvar biće bez vode do daljeg, zbog kvara na vodovodnoj mreži, čije otklanjanje je u toku, rekao je Srni direktor preduzeća "Komunalac" Mirko Tomić.

Suve slavine na Laušu i Paprikovcu

​Zbog radova na cjevovodu u Karađorđevoj ulici danas od osam do 18 časova doći će do privremenog nestanka vode u dijelovima tri naselja.

Pijemo vodu iz Južne Koreje i Vijetnama

BANJALUKA - Iz godine u godinu uvoz vode u Bosnu i Hercegovinu raste i u posljednjih malo više od šest godina uvezeno je 776 miliona KM tečnosti koja život znači.

Najčitanije