Vode Srpske

Okrugli sto u Doboju: Nelegalna eksploatacija šljunka uprkos kaznama

DOBOJ - Ni osuđujuće presude, ni česte kontrole preduzeća, kao ni pečaćenje objekata nisu zaustavili nelegalnu eksploataciju šljunka u koritu rijeke Bosne, jer vlasnicima šljunkara više se isplati platiti kaznu, nego trošiti vrijeme i novac na pribavljanje dokumentacije koja će im obezbijediti dozvolu za rad.

Košarac: Dobra saradnja i integrisan pristup u oblasti vodnih resursa

BIJELJINA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac najavio je tokom posjete Bijeljini nastavak svakodnevne saradnje na projektima koji se odnose na vodne resurse, uz integrisan pristup, uvažavanje ustavne nadležnosti i rad za dobrobit svih građana.

Kinezi zainteresovani za investicije u Srpskoj

Predstavnici uglednih kineskih kompanija "China construction front group" i "Dahua technology" razgovarali su u Bijeljini sa direktorom "Voda Srpske" Miroslavom Milovanovićem i zamjenikom gradonačelnika Markom Mihajlovićem o mogućnostima poslovne saradnje i investicija na području Semberije i cijele Republike Srpske.

Vode Srpske: Realizovana većina mjera iz projekta zaštite od poplava

BIJELJINA - Javna ustanova "Vode Srpske" realizovala je većinu mjera iz projekta zaštite od poplava za koji je Vlada Srpske obezbijedila 55 miliona evra.

Unaprijeđen sistem zaštite od poplava uz pomoć Fonda solidarnosti

BIJELJINA - Sistem zaštite od poplava u Republici Srpskoj u velikoj mjeri je unaprijeđen realizacijom mjera na području 20 gradova i opština Srpske uz pomoć sredstava iz Fonda solidarnosti, ističu iz Javne ustanove "Vode Srpske".

Vode Srpske: Promjene u akumulaciji Bočac uzrokovane povećanim brojem algi

BANJALUKA - Rezultati analize uzoraka vode u rijeci Vrbas kod HE Bočac, koji su uzeti juče, a koju je danas izvršio "Institut za vode" d.o.o. iz Bijeljine, pokazali su da su potvrđeni prvobitni nalazi da se na toj lokaciji radi o otpuštanju pigmenta (algi), te da je sadržaj rastvorenih teških metala u granicama normiranih za kvalitet vode površinskih voda.

"Vode Srpske": Puna pripravnost i sprovođenje mjera odbrane od poplava

BIJELJINA - Stručne službe Javne ustanove "Vode Srpske" u punoj su pripravnosti na cijeloj teritoriji Republike Srpske i preduzimaju sve neophodne mjere odbrane od poplava u okviru svojih nadležnosti i u koordinaciji sa štabovima civilne zaštite i lokalnih zajednica.

"Vode Srpske": Nema mjesta panici, daleko od situacije iz 2014. godine

BIJELJINA - Javno preduzeće "Vode Srpske" saopštilo je da su vodostaji svih rijeka u Republici Srpskoj u opadanju osim Save na području Gradiške i Srpca, gdje je u porastu, ali daleko ispod kote redovne odbrane od poplava, te da nema mjesta za stvaranje panike u javnosti.

Miroslav Milovanović imenovan za direktora Voda Srpske

BIJELJINA - Miroslav Milovanović iz Bijeljine imenovan je danas za direktora Javne ustanove Vode Srpske.

Najčitanije