Vodostaj

Opadaju vodostaji Drine i Ćehotine

FOČA - Vodostaji rijeka Drine i Ćehotine u Foči su u opadanju i trenutno nema opasnosti od poplava, potvrđeno je u fočanskoj Civilnoj zaštiti.

Povećani vodostaji u RS, moguće bujične poplave u Hercegovini

BIJELJINA - Zbog povećanja vodostaja na svim vodotokovima u Republici Srpskoj postoji mogućnost bujičnih poplava na području Hercegovine i na bujičnim vodotocima Bistrica, Janj i Pliva, a moguće je i izlivanja rijeke Drine, saopštila je Javna ustanova "Vode Srpske".

Rijeka Sava u porastu

BRČKO - Vodostaj rijeke Save porastao je za 70 centimetara u posljednjih 48 časova i raste dva centimentra svakih sat vremena, rekao je kooridnator za krizne situacije u Odjeljenju za javnu bezbjednost Vlade distrikta Mirsad Hasanbašić.

Rastu vodostaji velikih rijeka u Semberiji, malih stagniraju

BIJELJINA - Vodostaji manjih rijeka u Semberiji - Janja, Gnjica i Lukavac su u stagnaciji i opadanju, a u porastu su vodostaji velikih vrijeka Save i Drine koji su bili izuzetno niski, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu.

Upozorenje za stanovnike Bijeljine zbog mogućeg porasta vodostaja

BIJELJINA - Obilnije padavine tokom današnjeg dana i sutra uticaće na veći porast vodostaja, bujičnih vodotoka na teritoriji grada Bijeljina (potoka, kanala i rijeka).

Nivo Save u porastu kod Šapca i Beograda

BEOGRAD - U više mjesta u Srbiji proglašena je vanredna situacija zbog poplava. Republički hidrometeoroški zavod (RHMZ) upozorio je da će vodostaj na Savi i danas biti u porastu i da će prevazići granicu redovne odbrane od poplava kod Šapca i Beograda.

Raste Sava, kod Broda prešla kotu

ISTOČNO SARAJEVO - Vodostaj rijeke Save duž cijelog toka kroz Republiku Srpsku konstantno raste, a u Brodu je prešao kotu redovne odbrane od poplava, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Vodostaji u Hrvatskoj Kostajnici i Karlovcu na vrhuncu

ZAGREB - Vanredno stanje obrane od poplava proglašeno je noćas u Hrvatskoj Kostajnici.

Vodostaj Une stagnira, preduzimaju se mjere zaštite

KOSTAJNICA - Vodostaj rijeke Une u Kostajnici od jutros stagnira i danas u 13.00 časova iznosio je 200 centimetara, što je ispod kote redovnih mjera odbrane od poplava koje se preduzimaju kada ova rijeka dostigne nivo od 340 centimetara, rekao je Srni portparol opštine Aleksandar Pašić.

Nivo rijeka u BiH u opadanju, nema opasnosti od poplava

​SARAJEVO - Prestanak padavina i naglog topljenja snijega uzrokovao je smanjenje vodostaja većine rijeka u Bosni i Hercegovini i njihovo vraćanje u svoja korita.

Najčitanije