Vojna parada

Zelenski otkazao vojnu paradu u Kijevu

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski saopštio je građanima da neće biti vojne parade povodom Dana nezavisnosti, pošto je odlučeno da se 300 miliona grivni (oko 10 miliona evra) izdvoji za premije vojnicima.

Pacoli: Vojna parada dokaz da je u Srbiji i dalje prisutan mentalitet Miloševića

PRIŠTINA - Zamjenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Behdžet Pacoli ocijenio je da je vojna parada koja je održana u Nišu dokaz da je u Srbiji i dalje prisutan mentalitet bivšeg predsjednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića i poruka da Srbija ostaje prijetnja regionalnoj stabilnosti.

AP: Srbija demonstrirala silu zbog Kosova i savezništva sa Rusijom

BEOGRAD - Američka agencija AP objavila je da Srbija održava vojnu paradu kojom obilježava Dan pobjede nad nacističkom Njemačkom u Drugom svjetskom ratu, ocjenjujući da se radi o pokazivanju sile u trenutku narastajućih napetosti sa Kosovom.

"Odbrana slobode" dobila najvišu ocjenu predsjednika Srbije

U Nišu je danas povodom Dana pobjede nad fašizmom održana vojno-policijska parada pod nazivom "Odbrana slobode" na kojoj je uz učešće više od 4.000 vojnika i policajaca, 300 vozila i 40 vazduhoplova, prikazani sposobnost i opremljenost vojske i policije Srbije.

"Odbrana slobode" – vojni spektakl i na zemlji i na nebu

NIŠ - Na prikazu sposobnosti vojske i policije u Nišu "Odbana slbode" učestvuje 4.000 vojnika, 300 vozila i 40 letjelica.

"Migovi" u niskom letu nadlijeću Niš

NIŠ -- U Nišu se danas, povodom Dana pobjede na fašizmom u Drugom svjetskom ratu, održava vojno-policijska parada "Odbrana slobode".

Pogledajte snimak velike vojne parade u Moskvi

MOSKVA - U Moskvi je održana vojna parada povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom.

U Moskvi velika vojna parada

MOSKVA - Na Crvenom trgu u Moskvi danas se tradicionalno, povodom 9. maja - Dana pobjede nad fašizmom, održava velika vojna parada u kojoj će učestvovati više od 13.000 vojnika i 132 jedinice tehnike, kao i 74 aviona i helikoptera.

Šta će Vojska Srbije predstaviti u Nišu: Parada "Odbrana slobode"

NIŠ - Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije na svom nalogu na Fejsbuku prezentovali su video snimak najave vojne parade koja će bi održana 10. maja u Nišu od 11 sati.

Uhapšene 22 osobe zbog napada na vojnu paradu u Iranu

TEHERAN - Iranske vlasti uhapsile su u ponedjeljak 22 ljudi u vezi sa prošlonedjeljnim napadom na vojnu paradu u južnom gradu Ahvazu, za koji je Teheran okrivio SAD i njihove regionalne saveznike, saopštilo je iransko Ministarstvo za obavještavanje.

Najčitanije