Vojna vježba

Na Manjači održana redovna godišnja vježba

ISTOČNO SARAJEVO - Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH za bezbjednosnu politiku Dragan Vuković izjavio je Srni da je ove sedmice na Manjači održana redovna godišnja vježba pripadnika Oružanih snaga BiH po NATO standardima ocjenjivanja.

Vojna vježba "Centar-2019" Rusije i sedam zemalja u septembru

MOSKVA - Gotovo 130.000 vojnika, više od 20.000 oružanih sistema i oko 600 letjelica iz sedam zemalja učestvovaće na strateškoj komandnoj i vojnoj vježbi "Centar-2019", koja će biti održana od 16. do 21. septembra u Rusiji, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Uskoro zajednička vojna vježba Srbije i Kine?

BEOGRAD -Vojni ataše pri ambasadi Kine u Srbiji pukovnik Vu Jongđi na prijemu povodom 92. godišnjice od osnivanja Narodnooslobodilačke armije Kine govorio je o važnosti saadnje sa Srbijom, podsjetivši da su se predsjednici Si Ðinping i Aleksandar Vučić do sada šest puta sastali i da su ti susreti i razgovori dopirinijeli jačanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva između dvije zemlje.

"Novosti": U Hrvatskoj pod zastavom NATO pjevali o klanju Srba

BEOGRAD - Vojnu vježbu povodom 10 godina članstva Hrvatske u NATO, održanu na poligonu "Eugen Kvaternik" kod Slunja, obilježio je skandal u kojem su hrvatski vojnici zajedno sa pripadnicima takozvane vojske Kosova pjevali ustaške pjesme o klanju Srba, pišu beogradske "Večernje novosti".

Vježba u Hrvatskoj: U američkom desantu na Slunj i "kosovski vojnici"

ZAGREB - Na međunarodnoj vojnoj vežbi "Hitni odgovor 19", koja se održava na teritoriji Hrvatske, izvršen je vazdušni desant američkih snaga na vojni poligon "Eugen Kvaternik" kod Slunja, saopštilo je danas hrvatsko Ministarstvo odbrane, prenosi Hina.

Slovenački vojnici lijepili čizme tokom NATO vježbe, obećana istraga

Slovenački ministar odbrane Karl Erjavec obećao je danas temeljnu istragu nakon pritužbi da su slovenački vojnici koji su učestvovali na nedavnoj međunarodnoj vježbi NATO u Norveškoj zbog neodgovarajuće obuće imali teškoće, a da ni ostali dei njihove opreme nije ispunio očekivanja.

Završena velika vojna vježba "Vek pobednika 1918-2018"

BEOGRAD - Vojnom vježbom kod Titela, uz učešće riječne flotile, aviona i artiljerije, završena je velika vojna vježba "Vek pobednika 1918-2018", koja je povodom 100 godina od pobjede u Prvom svjetskom rat istovremeno izvedena na deset lokacija u Srbiji.

AP: Srbija pokazuje silu

Srbija održava velike vojne vježbe kojima obilježava sto godina od završetka Prvog svjetskog rata i, kako izgleda, pokazuje silu u jeku jačanja tenzija oko Kosova.

Dodik: I Srbi koji ne žive u Srbiji ponosni na njene moćne oružane snage

SJENICA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srbija mora da ima moćne oružane snage da bi se sačuvao mir, što i kod Srba koji ne žive u Srbiji izaziva ponos.

Završena vojna vježba na Pešteru

PEŠTER - Na priveremnom poligonu Pešter završena je Združena taktička vježba "Borbena grupa na maršu s prelaskom u napad", za čiji početak je dao odobrenje predsjednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, počela je izvršenjem marša borbene grupe.

Najčitanije