Vojna vježba

Istok Sibira se trese: Ovo je najveća vojna vježba od Hladnog rata

MOSKVA - Rusija je danas pokrenula najveće vojne vježbe još od perioda Hladnog rata, na kojima će učestvovati oko 300.000 vojnika.

Najveća vojna vježba "Vostok 2018" počela u Rusiji

MOSKVA - Vojna vježba "Vostok 2018", najveća u savremenoj istoriji Rusije, počela je danas u Istočnoj vojnoj oblasti uz učešće oko 300.000 vojnika, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Počinju najveći vojni manevri u ruskoj istoriji

MOSKVA - Rusija će sutra početi najveće vojne manevre u svojoj istoriji u kojima će učestvovati 300.000 ruskih vojnika, zajedno sa kineskim i mongolskim.

UKIP se usprotivio učešću britanskih vojnika na vojnoj vježbi u BiH

LONDON - Predstavnici Britanske partije za nezavisnost (UKIP) zatražili su od Tereze Mej i Vlade Velike Britanije da povuče britanske vojnike iz EUFOR misije za BiH, pišu britanski mediji.

Više tenkova nego u bici za Kursk: Vojne vježbe Rusije i Kine najveće u istoriji

MOSKVA - Na ovogodišnjim vojnim vježbama „Istok 2018“ biće probijeni svi mogući rekordi — prema najavama iz Moskve, učestvovaće 300.000 vojnika i 36.000 tenkova, oklopnih vozila i drugih borbenih mašina, kao i preko 1.000 helikoptera, aviona i bespilotnih letjelica.

Njemačka vojska na čelu NATO vježbi, najvećih od Hladnog rata

BRISEL - NATO je potvrdio da će njemačka vojska biti na čelu vojnih vježbi "Trozubi spoj" ("Trident juncture"), zakazanih za oktobar u Norveškoj, javlja "Dojče vele" (DW).

Uspješno završena vježba OS BiH i Nacionalne garde Merilenda

SARAJEVO - U okviru realizacije programa obuke "Vojska-vojsci" između Oružanih snaga BiH i Nacionalne garde savezne američke države Merilend, uspješno su održane radionice o kriznim situacijama, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Vojna vježba u Rusiji: Učestvuje preko 30.000 vojnika

MOSKVA - Više od 30.000 vojnika i oficira Zapadnog vojnog okruga i Baltičke flote, počelo je u srijedu vježbe zaštite od oružja za masovno uništenje žive sile.

Sputnjik: Srbija ove godine u sedam vježbi sa ruskom vojskom

BEOGRAD - Vojska Srbije ove godine učestvovaće u sedam vježbi sa pripadnicima Vojske Ruske Federacije, a po prvi put srpski vojnici tokom jeseni boraviće na vježbama koje organizuje Organizacija dogovora o kolektivnoj bezbjednosti (ODKB).

Rojters: Srpska vojska pokazala mišiće

PASULJANSKE LIVADE - Pod budnim okom predsjednika Aleksandra Vučića i stranih diplomata vojska Srbije pokazala je danas mišiće, pucanjem iz bojeve municije u simuliranom napadu na položaje pobunjenika na poligonu Pasuljanske livade, izvijestila je danas agencija Rojters o vežbi "Sadejstvo 2018."

Najčitanije