Vojna vježba

Vježba u Hrvatskoj: U američkom desantu na Slunj i "kosovski vojnici"

ZAGREB - Na međunarodnoj vojnoj vežbi "Hitni odgovor 19", koja se održava na teritoriji Hrvatske, izvršen je vazdušni desant američkih snaga na vojni poligon "Eugen Kvaternik" kod Slunja, saopštilo je danas hrvatsko Ministarstvo odbrane, prenosi Hina.

Slovenački vojnici lijepili čizme tokom NATO vježbe, obećana istraga

Slovenački ministar odbrane Karl Erjavec obećao je danas temeljnu istragu nakon pritužbi da su slovenački vojnici koji su učestvovali na nedavnoj međunarodnoj vježbi NATO u Norveškoj zbog neodgovarajuće obuće imali teškoće, a da ni ostali dei njihove opreme nije ispunio očekivanja.

Završena velika vojna vježba "Vek pobednika 1918-2018"

BEOGRAD - Vojnom vježbom kod Titela, uz učešće riječne flotile, aviona i artiljerije, završena je velika vojna vježba "Vek pobednika 1918-2018", koja je povodom 100 godina od pobjede u Prvom svjetskom rat istovremeno izvedena na deset lokacija u Srbiji.

AP: Srbija pokazuje silu

Srbija održava velike vojne vježbe kojima obilježava sto godina od završetka Prvog svjetskog rata i, kako izgleda, pokazuje silu u jeku jačanja tenzija oko Kosova.

Dodik: I Srbi koji ne žive u Srbiji ponosni na njene moćne oružane snage

SJENICA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srbija mora da ima moćne oružane snage da bi se sačuvao mir, što i kod Srba koji ne žive u Srbiji izaziva ponos.

Završena vojna vježba na Pešteru

PEŠTER - Na priveremnom poligonu Pešter završena je Združena taktička vježba "Borbena grupa na maršu s prelaskom u napad", za čiji početak je dao odobrenje predsjednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, počela je izvršenjem marša borbene grupe.

Vučić: U regionu niko ravan Vojsci Srbije

PASULJANSKE LIVADE - Niko u regionu ne može da se poredi sa Vojskom Srbije, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon što je prisustvovao vojnoj jvežbi koja je izvedena na Pasuljanskim livadama, i najavio nova ulaganja u Vojsku Srbije, kako u naoružanju i opremi, tako i u podizanju standarda njenih pripadnika.

Sve spremno za vježbu "Vek pobednika 1918-2018"

BEOGRAD - U čast obilježavanja stpogodišnjice pobjede u Prvom svjetskom ratu u Srbiji će sutra biti održana velika vojna "Vek pobednika 1918-2018" kojoj će prisustvovati predsjednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić.

Istok Sibira se trese: Ovo je najveća vojna vježba od Hladnog rata

MOSKVA - Rusija je danas pokrenula najveće vojne vježbe još od perioda Hladnog rata, na kojima će učestvovati oko 300.000 vojnika.

Najveća vojna vježba "Vostok 2018" počela u Rusiji

MOSKVA - Vojna vježba "Vostok 2018", najveća u savremenoj istoriji Rusije, počela je danas u Istočnoj vojnoj oblasti uz učešće oko 300.000 vojnika, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Najčitanije