Vojne vježbe

Švedska započela vježbe visoke spremnosti u području Baltika

STOKHOLM - Švedska vojska započela je vježbe visoke spremnosti u južnom i jugoistočnom dijelu Baltičkog mora, saopšteno je iz Generalštaba Oružanih snaga.

Ruska i sirijska vojska imale zajedničku vježbu na Mediteranu

BAGDAD - Ruske i sirijske snage obavile su zajedničku vježbu u luci Banijas na sirijskoj obali Mediterana, izjavio je danas ruski kontraadmiral Vladimir Kondratov, načelnik baze Ratne mornarice Rusije u sirijskoj luci Tartus.

Zajedničke vojne vježbe UAE i Grčke na Kritu

ATINA - Ujedinjeni Arapski Emirati šalju ratne avione na južno grčko ostrvo Krit radi zajedničke obuke sa vazdušnim snagama Grčke, saopštili su danas zvaničnici Atine dok vojne tenzije između Grčke i susjedne Turske i dalje traju.

SAD i Kina "uzburkali" Južno kinesko more

Među američkim političarima često se može čuti stav da bi eskalacija između SAD i Kine u Južnom kineskom moru mogla da preraste u oružani sukob, čiji bi inicijatori bile SAD i druge zemlje. Eksperti smatraju da bi SAD u tom slučaju pretrpjele ogromne gubitke, zbog čega žele da razviju čitav vojno-politički sistem saveza - da bi izolovale Kinu.

Japan kupuje nenastanjeno ostrvo za vojne vježbe sa SAD

Japanska vlada pristala je da kupi nenaseljeno ostrvo na jugozapadu zemlje, kako bi ga upotrebila za vojne vježbe sa SAD i slijetanje vojnih letjelica.

Sjeverna Koreja izvela vojne vježbe blizu granice sa Južnom Korejom

SEUL - Sjevernokorejska vojska izvela je artiljerijske vježbe blizu sporne morske granice sa Južnom Korejom, a po nalogu lidera Kim Džong Una.

Srpsko-ruske posade "migova" uništile vazdušne mete

BEOGRAD - Posade lovaca "mig 29" uništile su više od 10 vazdušnih meta u okviru zajedničke rusko-srpske vojne vježbe "BARS 2019", koja se održava u Astrahanskoj oblasti, na jugu Rusije.

Srbi i Rusi zajedno lete

BEOGRAD - Piloti Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Srbije počeli su zajedničke vojne vežbe "BARS-2019" u Astrahanskoj oblasti.

Ruski piloti slijetali na aerodrom u izgradnji

MOSKVA - Ruski vojni piloti su u okviru specijalnih vježbi sletjeli avionima Su-34 i An-26 na auto-put u Tatarstanu koji je još uvijek u izgradnji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U Rusiji počele vojne vježbe, učestvuje 150.000 vojnika

MOSKVA - Ruska vojska započela je danas veliku vojnu vježbu, koja za cilj ima da provjeri spremnost oružanih snaga da odgovore na moguće bezbjednosne prijetnje u centralnoj Aziji.

Najčitanije