Vojni rok

Nema uvođenja obaveznog vojnog roka u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane demantovalo je danas pisanje pojedinih medija da će Srbija najverovatnije od sljedeće godine ponovo uvesti obavezu služenja vojnog roka.

Koliko je realno vraćanje vojnog roka u BiH

SARAJEVO - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin najavio je da će ove godine 600 muškaraca dobiti pozive za vojnu obuku. Što se tiče tog scenrija u BiH, o tome se još ozbiljno ne razmišlja. Stručnjaci iz ove oblasti kažu da bi obuke bile potrebne, ali osnovne, kako bi građani mogli adekvatno reagovati u kriznim situacijama, poput elementarnih nepogoda.

Crna Gora uvodi dobrovoljni vojni rok

PODGORICA - Od iduće godine Crna Gora uvodi dobrovoljni vojni rok, javlja Radiotelevizija Crne Gore.

Merkel protiv obaveznog služenja vojnog roka

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel nedvosmisleno je odbacila ideju svoje partijske koleginice da se ponovo uvede obaveza služenja vojnog roka, piše Dojče vele.

Vučić nakon prijema MIG-ova: Srbija razmatra vraćanje obaveznog vojnog roka

BEOGRAD - Srbija razmatra vraćanje obaveznog vojnog roka za muškarce, za dvije do tri godine, kako bi imala mogućnost da preventivno djeluje na bilo koga ko bi pokušao da je bezbjednosno ugrozi, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Oženio staricu da ne ide u vojsku

Oleksandar, stanovnik ukrajinskog grada Vinice, oženio je 80-godišnju staricu kako bi izbjegao služenje vojske u Oružanim snagama Ukrajine, javile su ukrajinske "Vesti".

Švedska vlada odlučuje o uvođenju vojnog roka

STOKHOLM - Vlada švedske odlučiće danas o ponovnom uvođenju obaveznog vojnog roka, zbog nedovoljnog broj dobrovoljaca, kao i zbog nejasne bezbjednosne situacije, javlja televizija SR.

Najčitanije