Vojni udar

Čelnik sudanske vojske Al-Burhan u svojoj kući drži premijera Hamdoka

Čelnik vojske i vladajućeg Vojnog savjeta Sudana general Abdel Fatah Al-Burhan saopštio je da premijera Abdalu Hamdoka zbog bezbjednosnih razloga drži u svojoj kući.

Vojni udar u Sudanu, premijer u kućnom pritvoru

KARTUM - Vojne snage uhapsile su rano jutros nekoliko pripadnika sudanskog civilnog rukovodstva, javila je televizija Al Hadat, pošto je istaknuta prodemokratska grupa pozvala Sudance da izađu na ulice da se odupru vojnom udaru.

Turske vlasti naredile hapšenje 133 pripadnika vojske

ANKARA - Turske vlasti naredile su hapšenje 133 pripadnika vojske zbog sumnje da su povezani sa mrežom koju Ankara optužuje da stoji iza pokušaja državnog udara 2016. godine.

Erdoan: Tursku niko neće porobiti

ISTANBUL - Turski predsejdnik Redžep Tajip Erdoan poručio je u ponedeljak, povodom treće godišnjice neuspjelog pokušaja vojnog udara, da turski narod niko ne može da porobi.

Turska obilježava tri godine od pokušaja vojnog udara

ANKARA - Turska obilježava danas tri godine od neuspjelog pokušaja vojnog udara protiv vlasti, a širom zemlje održavaju se molitve i komemoracije za žrtve.

Nova hapšenja u Turskoj zbog vojnog udara

ANKARA - Turske vlasti su u petak u Istanbulu uhapsile nekoliko univerzitetskih profesora i istaknutih osoba civilnog društva, pišu mediji dok ne jenjava sporna represija uvedena nakon pokušaja državnog udara prije dvije godine.

Presuda za vojni udar: Turski novinar osuđen na 19 godina zatvora

Sud u Turskoj osudio je novinara Alija Unala na 19 godina zatvora optuživši ga da je bio vođa u mreži koja je izvela neuspjeli vojni udar u julu 2016. godine, javila je agencija Anadolija.

Privedena 33 pripadnika turske vojske, još 68 pred hapšenjem

ANKARA - Turske vlasti privele su danas 33 pripadnika vazduhoplovstva zbog navodnih veza sa sveštenikom Fetulahom Gulenom koga Ankara krivi za pokušaj vojnog udara u julu 2016. godine, piše list "Hurijet".

Doživotna robija za šest turskih novinara zbog puča

ISTANBUL - Šest turskih novinara osuđeno je pred sudom u Istanbulu na doživotnu robiju zbog umiješanosti u neuspjeli vojni udar 2016. godine.

Tenkovi na ulicama Zimbabvea: Vradžbine dovele do vojnog puča?

U Zimbabveu je počeo vojni puč, javljaju mediji, pozivajući se na objave lokalnih stanovnika na društvenim mrežama.

Najčitanije