Vojska

Iran pokrenuo raketne vježbe, bojni brodovi u Omanskom zalivu

TEHERAN - Iran je pokrenuo danas mornaričku raketnu vježbu, javila je državna televizija, u vrijeme kada vlada velika napetost u odnosima između Islamske Republike i SAD.

U Srbiju stižu četiri aviona "mig-29"

Četiri aviona "mig-29" koje je Vojska Srbije dobila na poklon od Belorusije, biće isporučeni u narednih nekoliko nedelja, potvrđeno je Sputnjiku.

FBI upozorava na oružane proteste pred Bajdenovu inauguraciju

VAŠINGTON - Američki Federalni istražni biro (FBI) upozorio je da su u Vašingtonu i glavnim gradovima još 50 saveznih država SAD planirani oružani protesti pred inauguraciju izabranog američkog predsjednika Džozefa Bajdena, koja je planirana za 20. januar, javila je agenicija Ej-Bi-Si njuz.

Iran otkrio podzemnu raketnu bazu u Zalivu

DUBAI - Iranska elitna Revolucionarna garda objavila je danas da posjeduje podzemnu raketnu bazu na tajnoj lokaciji u Persijskom zalivu, prenijeli su državni mediji.

Stefanović: Razmišljamo o vojnom roku

BEOGRAD - Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je večeras da se ozbiljno razmišlja o vraćanju služenja vojnog roka, ali je istakao da odluka o tome neće biti brzopleto donijeta, jer je važno da se čuju svi argumenti.

Zatražena provjera izvještaja o holandskim zločinima u Avganistanu

HAG - Holandsko Ministarstvo odbrane zatražilo je od Tužilaštva Holandije da provjeri izvještaj jednog ratnog veterana u kojem se navodi da su holandski vojnici pucali na civile i ubijali ih u avganistanskoj pokrajini Uruzgan 2007. godine.

Zajednička vježba OS BiH i Vojske Srbije po NATO standardima

SARAJEVO - Usaglašenu odluku o bilateralnoj zajedničkoj vojnoj vježbi Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Vojske Republike Srbije Predsjedništvo BiH donijelo je 19. novembra, dva dana uoči 25. godišnjice parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Novih 27 vozila za logistiku Vojske Srbije

Beograd - Ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Stefanović prisustvovao je primopredaji 27 novih neborbenih vozila za Vojsku Srbije u kasarni "Narodni heroj Stevica Jovanović" u Pančevu.

Izrael upozorava na moguće napade Irana

JERUSALIM - Izrael je danas upozorio da bi njegove institucije u inostranstvu mogle da se nađu na meti Irana poslije nedavnog ubistva iranskog nuklearnog naučnika.

Jovanović: Tenk T-72MS najbolji na Balkanu

NIŠ - Potpukovnik Goran Jovanović iz Uprave za razvoj i opremanje Generalštaba Vojske Srbije istakao je danas da je ruski tenk T-72MS koji je danas predstavljen u Nišu, trenutno najbolji na Balkanu i u širem okruženju.

Najčitanije