Vojska

Džonson najavio vojsku na ulicama, mjere na snazi šest mjeseci

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson objavio je danas novi paket restriktivnih mjera kako bi se zaustavilo širenje virusa COVID-19, navodeći da postoji mogućnost da se vojska upotrijebi kako bi pomogla policiji u sprovođenju mjera, prenosi londonski Fajnenšl tajms.

"Miloš" u Nikincima položio sve testove, simuliran nailazak na minu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin obišao je posljednju fazu ispitivanja pred uvođenje u naoružanje Vojske Srbije višenamjenskog oklopnog borbenog vozila pogona 4x4 "Miloš", kao i obuku pripadnika 72. brigade za specijalne operacije u korišćenju tog vozila na poligonu "Nikinci".

Srpski "pancir" prvi put gađao ciljeve na zemlji, a "pasars" u vazduhu

Pripadnici 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva izveli su na "Pasuljanskim livadama" gađanje iz artiljerijsko-raketnih sistema "pasars" i "pancir S1". To je dio pripreme za veliku vježbu koju će Vojska Srbije, kako je najavljeno, izvesti u oktobru.

Stoltenberg: Ne smeta nam što se vojska Srbije oprema

NATO u potpunosti poštuje politiku vojne neutralnosti Srbije i ne smeta mu što se Vojska Srbije oprema naoružanjem iz Rusije i Kine, izjavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Rumunska vojska dobila američke rakete "Patriot"

BUKUREŠT - Rumunska vojska primila je danas prvu isporuku američkih raketa tipa zemlja-vazduh "patriot" u okviru akcije jačanja odbrane, na šta Rusija ne gleda blagonaklono.

Grčka jača oružane snage, kupuje nove borbene avione, torpeda, fregate

ATINA - Grčka će ojačati oružane snage kupujući nove sisteme naoružanja, najavio je danas premijer te zemlje Kirjakos Micotakis.

Pentagon: Amerika će budući rat voditi protiv sile slične sebi

Amerika će budući rat voditi protiv sile, slične sebi i on može rezultirati ogromnim gubicima, smatra načelnik štaba američkog Ratnog vazduhoplovstva Čarls Braun.

Vulin: Vojska Srbije obustavila oko 200 međunarodnih vojnih aktivnosti

BEOGRAD - Vojska Srbije je obustavila rad na oko 200 međunarodnih vojnih aktivnosti, a još nije donesena konačna odluka o učešću u mirovnim misijama UN i EU, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandr Vulin.

Vulin: Vojska Srbije ne napušta nijedno sredstvo

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" trenažnom gađanju PVO na ciljeve u vazdušnom prostoru iz "Strele 2M", kao i preobuci jedinica i gađanju iz sredstva u razvoju, sistema PASARS.

Ruski i srpski vojnici na vježbi u Bjelorusiji

MOSKVA - Vojne snage Bjelorusije, Rusije i Srbije učestvovaće u zajedničkim vojnim vježbama u Bjelorusiji, javila je danas agencija RIA "Novosti" pozivajući se na bjelorusko Ministarstvo odbrane.

Najčitanije