Vojska

Prvi put snimljena: Ovo je elitna jedinica Vojske Crne Gore

PODGORICA - Pripadnici elitne jedinice Vojske Crne Gore koriste doktrine i metode djelovanja američkih Zelenih beretki.

Naređen najviši stepen pripravnosti vojske u Kašmiru

​NJU DELHI - Jedinice Oružanih snaga Indije u bivšoj državi Džamu i Kašmir stavljene su na najviši stepen pripravnosti, javila je novinska agencija ANI, pozivajući se na zvanične izvore.

Vojska Crne Gore nabavlja dronove

PODGORICA - Ministarstvo odbrane Crne Gore nabaviće za potrebe deklarisanih jedinica crnogorske vojske optoelektronske uređaje, koji između ostalog uključuju bespilotne letjelice, ukupne vrijednosti 322.000 evra, navodi se u tenderskoj dokumentaciji Ministarstva obrane.

"Vojska Pakistana podržaće svoj narod"

ISLAMABAD - Šef pakistanske vojske, general Kamar Džaved Badžva izjavio je danas da će vojska u bilo kojoj mjeri podržati narod u kašmirskom regionu.

Ministarstvo odbrane: Rusija najveći donator Vojske Srbije

BEOGRAD - Vojska Srbije je najveće donacije dobila od Ruske Federacije koja je donirala šest aviona MiG-29, a u toku je realizacija donacije 30 oklopnih izviđačkih vozila BRDM-2MS i 30 tenkova T-72MS sa pratećim elementima logističke podrške, saopštilo je danas Ministastvo odbrane Srbije.

Da li znate ko je u stvari najviše opremio Vojsku Srbije?

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane objelodanilo u Informatoru o radu pregled donacija iz koga se vidi da je od 2014. do 2018. Srbija od SAD dobila najviše pomoći.

Detaljna ispovijest američkog pilota: Kako su Srbi oborili moj F-16

Pilot američkog F-16 Skot Ogrejdi ispričao je kako je njegova letjelica oborena iznad Republike Srpske u junu 1995, tokom udara NATO na položaje Srba.

Vučić: Poklon Rusije u oklopnim vozilima povećava gotovost naše Vojske

NIŠ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas veliku zahvalnost Ruskoj federaciji i njenom predsjedniku Vladimiru Putinu na 10 oklopno-izviđačka vozila BRDM 2, koje je Vojska Srbije dobila na poklon i podvukao da se ne radi o starim vozilima, već o novijem modelu, koji je Rusija modernizovala.

Šestorica povrijeđenih vojnika kod Vranja zadržana u bolnici

VRANJE - Nakon ukazane medicinske pomoći 17 od 23 vojnika koji su juče povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći kod Vranja su upućeni na kućno liječenje, dok ih je šestorica zadržano na bolničkom liječenju.

Srušio se helikopter Vojske Srbije

BEOGRAD - Prilikom redovne letačke obuke i vježbe "vanaerodromsko sletanje“, došlo je večeras do oštećenja helikoptera gazela Ho-42 iz 98. vazduhoplovne brigade Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, oko 19.10 časova, u rejonu sela Rutevac u opštini Aleksinac, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Najčitanije