Vojska

Američke snage presrele ruski vojni konvoj na sjeveroistoku Sirije

DAMASK - Američke vojne snage su ove sedmice presrele ruski vojni konvoj koji je prolazio kroz selo Al-Hasakah u Siriji.

Ruska vojska dobija nove tenkove

MOSKVA - Isporuka tenkova "T-90M" Oružanim snagama Rusije počeće kasnije ove godine, izjavio je izvršni direktor ruske Državne koroporacije "Rostek" Oleg Jevtušenko.

Rusija udvostručila borbeni potencijal

MOSKVA - Rusija je uvećala borbeni potencijal svojih oružanih snaga za više od sto odsto od 2012. godine i sada ponovo strateški parira NATO, izjavio je ruski ministar odbrane, Sergej Šojgu.

Vojska Srbije kontroliše granične prelaze, migrantske centre i bolnice

BEOGRAD - Vojska Srbije je od danas, na osnovu vanrednog stanja proglašenog zbog virusa korona, pod kontrolu stavila sve granične prelaze, ovezbjeđuje sve bolnice i kontroliše sve prihvatne centre i centre za azil sa migrantima.

Šta znači upotreba Vojske Srbije u civilne svrhe?

BEOGRAD - Šta znači odluka o upotrebi Vojske Srbije u civilne svrhe, koju danas, prema saznanjima Tanjuga, donosi predsjednik Aleksandar Vučić, regulisano je Zakonom o Vojsci Srbije.

Crnogorski vodnik udaljen sa dužnosti zbog "disciplinskog prestupa"

PODGORICA - Pripadnik Pješadijskog bataljona Vojske Crne Gore, stariji vodnik prve klase Darko Mrvaljević udaljen je sa dužnosti zbog disciplinskog prestupa, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva odbrane.

Mediji: Podoficir udaljen iz vojne službe zbog litija

PODGORICA - Podoficir Vojske Crne Gore Darko Mrvaljević udaljen je sa dužnosti zbog učešća u litijama.

Počelo povlačenje američke vojske iz Avganistana

KABUL - Dugo očekivano povlačenje američke vojske iz Avganistana je počelo, saopšteno je iz američkih snaga u toj zemlji (USFOR-A).

10 vojnih izuma koji su u potpunosti propali

​Jednostavno, vojni izum je onaj koji je vojska izmislila da bi poboljšala i unaprijedila određene vojne taktike, misije ili uopšte postojanje.

Kipar šalje vojsku na grčko-tursku granicu

NIKOZIJA - Kipar će uputiti bezbjednosne snage na grčko-tursku kopnenu granicu na rijeci Marici, kako bi pomogao Grčkoj da je zaštiti, rekao je danas portparol kiparske vlade Kirijakos Kusios.

Najčitanije