Vojska

Mediji: Tenkovi Vojske Srbije krenuli ka Jarinju

JARINJE - Vojska Srbije upravo premiješta tenkove iz Raške ka administrativnom prelazu Jarinje.

Vučić pozvao građane: Dođite da vidite koliko je veća snaga Vojske

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas građane da na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave dođu na Ušću i vide sredstva iz domaće proizvodnje i uvoza koja su u upotrebi u jedinicama Vojske Srbije i uvjere se koliko je vojska Srbije napredovala i koliko je njena snaga veća nego prije.

Vučić: Biće sačuvani mir i stabilnost

BEOGRAD - Svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije održana je danas ispred Doma Narodne skupštine Srbije, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, najvišeg državnog i vojnog rukovodstva, kao i gostiju iz zemlje i regiona.

Amerika poslala vojsku, Guteres: Situacija izmiče kontroli

Američka vojska je počela s prebacivanjem dodatnih trupa u Kabul i plan je da se taj zadatak završi do kraja nedjelje.

Ruski vojnici prvi put koriste kinesko oružje

Rusija i Kina započele su velike zajedničke vojne vježbe u sjevernoj i centralnoj Kini na kojoj će učestvovati više od 10.000 vojnika, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Vučić: Novo vozilo u Vojsci Srbije zvaće se po Lazanskom

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić saopštio je danas da će se novo vozilo srpske armije, koje će prozivesti Jugoimport SDPR, zvati po preminulom ambasadoru Srbije u Rusiji, vojnom komentatoru Miroslavu Lazanskom.

Vojska i policija pojačale zaštitu granice Austrije

BEČ - Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer i ministarka odbrane Klaudia Taner pojačali su prisustvo vojske i policije na granicama Austrije, prije svega ka Mađarskoj, zbog povećanog broja ilegalnih migranata.

Nevrijeme u Njemačkoj, jedno poginulo, vojska na terenu

BERLIN - Jedna osoba je poginula i vojska je poslata da pomogne blokiranim mještanima na zapadu Njemačke zbog poplave koja je prekinula željeznički, drumski i riječni saobraćaj.

Ratno stanje na ulicama Južne Afrike, ubijena beba

Južnoafrička Republika rasporedila je danas vojsku na ulice kako bi ugušila nasilne proteste koji su izbili zbog zatvaranja bivšeg predsjednika Džejkoba Zume koji pred Vrhovnim sudom osporava optužbe.

Vojska na ulicama, žestoki neredi u južnoafričkim gradovima

JOHANESBURG - Južnoafrička Republika rasporedila je danas vojsku na ulice kako bi ugušila nasilne proteste koji su izbili zbog zatvaranja bivšeg predsjednika Džejkoba Zume koji pred Vrhovnim sudom osporava optužbe.

Najčitanije