Vojska

Slovenija jača odbrambene kapacitete

LJUBLJANA - Slovenačka vojska trebalo bi da za 15 godina bude uvećana za dvije hiljade pripadnika, a do 2035. Slovenija bi udio izdvajanja za odbranu u BDP trebalo da poveća na propisani standard od dva odsto, navodi se u "Bijeloj knjizi" koju je danas predstavilo Mnistarstvo obrane.

Rohani: Evropski vojnici mogli bi da budu u opasnosti

TEHERAN - Iranski predsjednik Hasan Rohani upozorio je danas da bi evropski vojnici na Bliskom istoku "mogli biti u opasnosti", nakon što su tri evropske države izazvale Teheran zbog kršenja limita iz nuklearnog sporazuma.

Lista 25 najjačih armija svijeta

Mnogi se pitaju da li je svijet ubistvom Kasema Sulejmanija bio na ivici Trećeg svjetskog rata.

Crnogorski vojnici u Iraku ako NATO tako odluči

PODGORICA - Ministarstvo odbrane Crne Gore saopštilo je da će od stava NATO i procjene bezbjednosne situacije zavisiti da li će crnogorski vojnici biti dio misije Alijanse u Iraku.

Američki vojnici ostaju - zašto je Irak važan za SAD

BON - Parlament u Bagdadu zatražio je da se svi strani vojnici povuku iz Iraka, ali Vašington to do daljeg ne namjerava da učini jer za Vladu Sjedinjenih Američkih Država ta zemlja i dalje je strateški veoma važna.

Položeni vijenci na Spomenik poginulim borcima Vojske RS u Banjaluci

BANJALUKA - Na Spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Banjaluci danas su položeni vijenci povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike Srpske.

Čime prijeti Iran?

LONDON - Nakon što je Iran upozorio da će se osvetiti za ubistvo generala Kasema Sulejmanija u vazdušnom napadu SAD na aerodrom u Bagdadu, BBC analizira koliko veliku pretnju predstavlja ta zemlja i kolike su njene vojne sposobnosti.

SAD šalje još 3.000 vojnika na bliski istok

VAŠINGTON - SAD će poslati skoro 3.000 vojnika iz 82. vazduhoplovne divizije na Bliski istok, usljed rastuće prijetnje po bezbjednost američke vojske u regionu, saopštili su neimenovani američki zvaničnici.

Izraelska vojska u pripravnosti nakon ubistva iranskog generala

JERUSALIM - Izrael je proglasio danas povišeno stanje pripravnosti svoje vojske, a premijer Benjamin Netanjahu skratio je boravak u inostranstvu poslije ubistva iranskog vojnog komandanta Kasema Sulejmanija u akciji SAD i obećanja iz Teherana da će se osvetiti.

Turski parlament odobrio slanje vojske u Libiju

ANKARA - Turski parlament danas je odobrio zakon o slanju turskih trupa u Libiju, javlja Rojters.

Najčitanije