Vojska

NATO dobija pojačanje u Iraku, stižu dva crnogorska vojnika

PODGORICA Crna Gora namjerava da pošalje dva pripadnika vojske da učestvuju u trening misiji NATO-a u Iraku, a to se vidi iz prijedloga odluka koji će se u ponedeljak naći pred članovima skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu.

Kurdi krompirom gađali američke vojnike

Stanovnici Kamišlija zasuli su američke vojnike krompirom, dok su prolazili kroz taj sirijski grad gdje većinom žive Kurdi.

Tramp: 1.000 američkih vojnika ostaje na Bliskom istoku

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da će oko 1.000 američkih vojnika, kojima je ranije naredio da se povuku iz Sirije, ipak ostati na Bliskom istoku, kako bi se spriječilo oživljavanje takozvane Islamske države.

Albanci bespravno sjekli šumu, pa pucali na srpske vojnike

BEOGRAD - Patrola Vojske Srbije napadnuta je iz vatrenog oružja kod Kuršumlije kada je, uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom, zatekla grupu Albanaca u bespravnoj sječi šume.

Crna Gora obilježila Dan Vojske

PODGORICA - Ministar odbrane, Predrag Bošković, izjavio je danas, povodom obilježavanja Dana Vojske, da u vijeku jubileja krupnih nacionalnih događaja više se nikada neće dozvoliti da se o Crnoj Gori odlučuje van nje, mimo njenog ponosa i bez njenog glasa.

SAD ulažu u hrvatsku vojsku

ZAGREB - Kontrolno-nadzorni toranj, koji je Hrvatskoj donirala američka vlada, predstavljen je danas na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" kod Slunja.

Iran predstavio nova vojno-tehnološka dostignuća

TEHERAN - Iranska vojska predstavila je u četvrtak pet novih vojno-tehnoloških dostignuća koji su sami napravili, uključujući lako oklopno vozilo Ruintan i pametni robot Heydar 1.

Putin potpisao odredbu o vojnoj obavezi za 132.000 Rusa

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je odredbu o vojnoj obavezi za 132.000 ruskih državljana od oktobra do decembra ove godine.

Šojgu: Ne treba nam vojni budžet kao SAD, ne napadamo nikoga

MOSKVA - Iako je američki vojni budžet deset puta veći od ruskog, Rusija se prilično efikasno suprotstavlja SAD, zahvaljujući svojoj nauci, našoj industriji i novim dostignućima, ali nama veća sredstva nisu potrebna, jer ne nameravamo nikoga da napadnemo, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Pripadnicima Vojske Srbije od novembra povećanje plata

BEOGRAD - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović kaže da se povećanje plata pripadnika vojske može očekivati od novembra.

Najčitanije