Vojska

Pronađeno tijelo još jednog vojnika hrvatske vojske

ZAGREB - Na području Bjelovarsko-bilogorske županije danas je pronađeno tijelo pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, što je drugi slučaj od utorka, kada je takođe pronađen pripadnik OS RH na području Zagrebačke županije.

"U vojsku išli s dioptrijom kao Gavrilovićeve paštete, Plenković ne"

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović rekao je da su u vojsci s njim bili ljudi koji su imali dioptriju kao Gavrilovićeve paštete, ali oni nisu pucali, čistili su, kuvali, pravili viršle, a da je Plenković morao imati opaku vezu da ne ide.

Dodik: Vojska Republike Srpske najčasniji obraz srpskog naroda

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da je Vojska Republike Srpske najčasniji i najsvjetliji obraz srpskog naroda.

Grlić Radman demantovao svoju izjavu datu u Prištini

PODGORICA - Šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman demantovao je danas u Podgorici, izjavu datu u Prištini da je Hrvatska "odlučila da na Kosovu postavi vojni kamp koji će doprinijeti stabilnosti".

Vulin reagovao na najavu hrvatskog ministra

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da se o tome da li će neka zemlja poslati vojnike na Kosovo i koliko će tih vojnika biti u okviru Kfora odlučuje isključivo u skladu s Rezolucijom 1244.

Rusija počela vojne vežbe na Krimu, više od 10.000 vojnika

MOSKVA - Rusija je danas započela velike vojne vježbe na Krimu pod ličnim nadzorom ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua.

NATO pod oružjem ima dva miliona vojnika

SARAJEVO, BANJALUKA - NATO savez, sa svojih 30 zemalja članica, ima ukupni bruto domaći proizvod od oko 40.000 milijardi dolara, a za odbranu NATO članice ukupno izdvajaju više od 1.000 milijardi dolara.

"Ponosan sam, možemo da odvratimo svakog agresora"

PALJUSANSKE LIVADE - Predsjednik Aleksandar Vučić istakao je da je ponosan na sve što je danas vidio na poligonima "Orešac" i "Pasuljanske livade" tokom vježbe "Odgovor 2021" i poručio da će se nastaviti ulaganja u srpsku armiju, jer daljom modernizacijom i opremanjem vojske i policije mogu da djeluju preventivno i da odvrate svakog agresora.

Završena vojna vježba u Srbiji kojoj je prisustvovao i Dodik

BEOGRAD - Na poligonu "Orešac" održan je prvi dio vježbe Vojske Srbije i policije pod nazivom "Odgovor 2021", kojoj su prisustvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik i Vučić prisustvovaće vojnoj vježbi Vojske i policije Srbije

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvovaće danas združenoj taktičkoj vojnoj vježbi sa bojevim gađanjem na poligonu "Pasuljanske livade".

Najčitanije