Vojska

Rusi hvale Milanovića, Ukrajinci ulažu protest

ZAGREB, MOSKVA - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović postao je zvijezda državnih medija u Rusiji poslije svog komentara o Ukrajini.

Novi izvještaj, Srbija po jačini vojske opet ispred Hrvatske

Sajt Global Fajerpauer svake godine još od 2006. objavljuje godišnji izvještaj i rang-listu 140 nacionalnih oružanih snaga, a prema podacima za 2022. godinu Srbija je, kao i godinu dana ranije, po jačini vojske ispred Hrvatske, prenosi zagrebački Večernji list.

Bijela kuća: Nema interesa ni želje predsjednika da pošalje trupe u Ukrajinu

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden danas je izjavio da ne namjerava da unilateralno pošalje američke trupe u Ukrajinu, saopštila je Bijela kuća nakon što je Vašington stavio u pripravnost oko 8.500 vojnika zbog nagomilavanja ruske vojske na granici s Ukrajinom.

Pentagon: Kontingent od 8.500 vojnika u pripravnosti

VAŠINGTON - Američka vojska saopštila je danas da je kontingent od 8.500 vojnika u pripravnosti i spreman da bude raspoređen u Evropi u veoma kratkom roku ukoliko NATO alijansa zatraži aktivaciju snaga za brzo reagovanje.

NATO saveznici stavili vojsku u stanje pripravnosti

BRISEL - NATO saveznici stavili su danas svoju vojsku u stanje pripravnosti i poslaće dodatne brodve i avione lovce u svoje baze na istoku Evrope, jačajući snage i odbranu, u vrijeme, kako ističu u NATO, "kada Rusija nastavlja gomilanje vojske kod ukrajinske granice".

Ukrajina upozorila: Rusi pri kraju s gomilanjem snaga

Ukrajina je upozorila da je Rusija "gotovo završila" s gomilanjem vojske na granici. Širi se strah da bi ruski predsjednik Vladimir Putin mogao pokrenuti invaziju u bilo kojem trenutku, piše CNN.

U Ukrajini niče civilna vojska?

KIJEV - Usred sve većih tenzija i brojnih izvještaja o gomilanju ruskih trupa na graničnom području, Ukrajina je riješila da do kraja januara naredne godine bude spremna za eventualnu invaziju, o kojoj se govori već neko vrijeme.

"Kornet donosi nove sposobnosti Vojsci Srbije"

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je večeras da će protivoklopne rakete "kornet", koje su u četvrtak isporučene iz Ruske Federacije, biti montirane na srpsko borbeno oklopno vozilo "Miloš" i druge oklopne transportere, čime će Vojska Srbije steći nove sposobnosti.

Vojske Japana i SAD napravile plan za Tajvan, ako zatreba

TOKIO - Japanske i američke oružane snage napravile su plan za zajedničku operaciju u vezi s mogućom eskalacijom situacije na Tajvanu, objavila je japanska agencija Kjodo pozivajući se na neimenovane izvore iz japanske vlade.

Otkazao posjetu BiH, a na Kosovu se osjeća sigurno, Milanović: Predivna država

PRIŠTINA - Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, koji je prošle sedmice otkazao odlazak u BiH iz bezbjednosnih razloga, na pitanje da li se u Prištini osjeća bezbjedno odgovorio je potvrdno.

Najčitanije