Vojska RS

Dodik: Vojska Republike Srpske najčasniji obraz srpskog naroda

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da je Vojska Republike Srpske najčasniji i najsvjetliji obraz srpskog naroda.

Položeni vijenci na Spomenik poginulim borcima Vojske RS u Banjaluci

BANJALUKA - Na Spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Banjaluci danas su položeni vijenci povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike Srpske.

Borci obilježavaju krsnu slavu Mitrovdan

​BANJALUKA - Boračka organizacija Grada Banjaluka obilježiće danas krsnu slavu Svetog Velikomučenika Dimitrija - Mitrovdan.

Višković: Vojnici Vojske RS utkali svoje živote u temelje Srpske

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Trećem pješadijskom /Republika Srpska/ puku Oružanih snaga BiH Vidovdan - krsnu slave Vojske Republike Srpske, uz poruku da je Vidovdan dan koji je duboko utkan u biće srpskog naroda i vojnika i od posebnog značaja za Vojsku Republike Srpske.

Višković: Republika Srpska najveća tekovina 12. maja

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da je Republika Srpska najveća tekovina 12. maja 1992. godine, kada je formirana njena vojska.

Cvijanović: Vojska Republike Srpske branila pravo na život i slobodu

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je Vojska Republike Srpske, vođena časnim ciljevima i nesebičnom hrabrošću, braneći pravo na život i slobodu srpskog naroda, odigrala odlučujuću ulogu u odbrani Srpske.

Posthumno odlikovanje za 3.000 poginulih boraca Vojske RS

DOBOJ - Još skoro 3.000 odlikovanja biće posthumno dodijeljeno poginulim borcima Vojske RS te će se tako, na osnovu ukaza predsjednika RS, Republika odužiti svim borcima stradalim u proteklom ratu.

Riješiti stambena pitanja starješina Vojske RS

BANJALUKA - Predstavnici Organizacije starješina Vojske RS (OSTAV RS) istakli su danas na konferenciji za novinare u Banjaluci da je neophodno riješiti stambena pitanja starješina Vojske RS.

Arhiva Vojske RS propada, borci ogorčeni na vlasti

BANJALUKA - Arhiva Vojske Republike Srpske, u kojoj se nalazi sva njena dokumentacija iz ratnog perioda, propada pod ingerencijom Ministarstva odbrane BiH, a svi apeli da se ona premjesti u nadležnost institucija Srpske još nisu urodili plodom.

Slava Vojske Republike Srpske, centralna proslava u Mrkonjić Gradu

MRKONJIĆ GRAD - Centralna proslava Vidovdana, održava se kod Manastira Medna u Mrkonjić Gradu, a obilježavanju prisustvuje predsjednica Vlade Srpske Željka Cvijanović.

Najčitanije