Vojska Republike Srpske

Služen pomen Dušku Pujiću: Spasio osam života ne žaleći svoj

TREBINJE - Ispred spomen-biste kod prostorija mjesne zajednice Pridvorci služen je pomen Dušku Pujiću, borcu Trebinjske brigade VRS iz ovog kraja, koji je poginuo krajem oktobra 1992. godine.

Detaljna ispovijest američkog pilota: Kako su Srbi oborili moj F-16

Pilot američkog F-16 Skot Ogrejdi ispričao je kako je njegova letjelica oborena iznad Republike Srpske u junu 1995, tokom udara NATO na položaje Srba.

Višković: Republika Srpska najveća tekovina 12. maja

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da je Republika Srpska najveća tekovina 12. maja 1992. godine, kada je formirana njena vojska.

Vulin: Republika Srpska nema vojsku, ali je ima srpski narod

BANJALUKA - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas, tokom obilježavanja Dana Vojske Republike Srpske u Banjaluci, da je Republika Srpska uvijek prioritet politike, Vlade i predsjednika Republike Srbije.

Dodik: Ukidanje VRS bila greška

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je odluka o ukidanju Vojske Republike Srpske bila greška, ali da je uvjeren da ta vojska živi i da će pripadnici Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka uvijek biti spremni da brane slobodu Srpske i njenog naroda.

Obilježavanje Dana VRS: "Sjećanje na one koji su živote dali za slobodu"

BANJALUKA - Predajom raporta predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, te intoniranjem himni BiH i Republike Srpske "Moja Republika" danas je u kasarni "Kozara" u Banjaluci počela centralna svečanost povodom obilježavanja 12. maja - Dana Vojske Republike Srpske i Dana Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH.

Počelo obilježavanje Dana Vojske Republike Srpske

BANJALUKA - Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca u kasarni "Kozara" je počelo obilježavanje 12. maja - Dana Vojske Republike Srpske (VRS) i Dana Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH.

Pogledajte fotografije sa obilježavanja 26. godišnjice osnivanja VRS

U kasarni Kozara u Banjaluci u petak je obilježena 26. godišnjica formiranja Vojske Republike Srpske i 13. godina od formiranja Tećeg pješadijskog Republika Srpska puka.

Najčitanije