Vojska Srbije

Ministarstvo odbrane: Rusija najveći donator Vojske Srbije

BEOGRAD - Vojska Srbije je najveće donacije dobila od Ruske Federacije koja je donirala šest aviona MiG-29, a u toku je realizacija donacije 30 oklopnih izviđačkih vozila BRDM-2MS i 30 tenkova T-72MS sa pratećim elementima logističke podrške, saopštilo je danas Ministastvo odbrane Srbije.

Da li znate ko je u stvari najviše opremio Vojsku Srbije?

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane objelodanilo u Informatoru o radu pregled donacija iz koga se vidi da je od 2014. do 2018. Srbija od SAD dobila najviše pomoći.

Vučić: Poklon Rusije u oklopnim vozilima povećava gotovost naše Vojske

NIŠ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas veliku zahvalnost Ruskoj federaciji i njenom predsjedniku Vladimiru Putinu na 10 oklopno-izviđačka vozila BRDM 2, koje je Vojska Srbije dobila na poklon i podvukao da se ne radi o starim vozilima, već o novijem modelu, koji je Rusija modernizovala.

Šestorica povrijeđenih vojnika kod Vranja zadržana u bolnici

VRANJE - Nakon ukazane medicinske pomoći 17 od 23 vojnika koji su juče povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći kod Vranja su upućeni na kućno liječenje, dok ih je šestorica zadržano na bolničkom liječenju.

Srušio se helikopter Vojske Srbije

BEOGRAD - Prilikom redovne letačke obuke i vježbe "vanaerodromsko sletanje“, došlo je večeras do oštećenja helikoptera gazela Ho-42 iz 98. vazduhoplovne brigade Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, oko 19.10 časova, u rejonu sela Rutevac u opštini Aleksinac, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Vulin: Srbija se naoružava ne da bi pretila, već da Srbima niko ne preti

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin reagovao je danas na izjavu premijera privremenih institucija u Prištini Ramuša Haradinaja i poručio da naoružavanje Vojske Srbije nije opravdanje za pravljenje paravojske na KiM.

Od sljedeće godine ponovo obavezno služenje vojske u Srbiji?

BEOGRAD - Srbija će najvjerovatnije od sledeće godine ponovo uvesti obavezu služenja vojnog roka, pišu beogradski mediji, a prenosi Tanjug.

Vojska Srbije uskoro jača za Mistral rakete

Jedan od sporazuma koji su danas potpisani u Beogradu u prisustvu predsjednika Francuske Emanuela Makrona i Srbije Aleksandra Vučić, tiče se vojne industrije dvije zemlje.

Vulin: Vojska Srbije na nivou najobučenijih armija na svetu

KOVIN - U aerodromu Kovin je danas održan Dan visokih zvanica vježbe „Slovensko bratstvo 2019", a ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je rekao da je ta vježba pokazala da je Vojska Srbije na nivou najopremljenijih i najobučenih armija na svijetu.

Vulin: Obučena vojska je garant i podrška mirovnoj politici

PASULJANSKE LIVADE - Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas kadete i kadetkinje treće i četvrte godine Vojne akademije rodova pešadije, artiljerije i oklopnih jedinica i slušaoce za rezervne oficire roda pješadije generacija "Mart 2019", koji u sklopu višednevnog logorovanja realizuju obuku u vojnom kompleksu "Pasuljanske livade".

Najčitanije