Vojska Srbije

Srpske bespilotne letjelice gađale prvi put, cilj uništen raketom

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković prisustvovali su danas u Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme "Nikinci" prvom bojevom gađanju iz daljinski pilotiranog vazduhoplova CH-92A po zemaljskim ciljevima.

Vulin: Kada su Srbija i njena vojska snažne, Srbi sigurni gdje god žive

BEOGRAD - Vojna vježba "Sadejstvo 2020", održana na Pešteru, pokazala je da Vojska Srbije sjajno funkcioniše i da svi vidovi vojske mogu da djeluju zajedno, ocijenio je večeras ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i dodao da su, kada su Srbija i njena vojska snažne, Srbi sigurni gdje god da žive i da je tada mir siguran i dugotrajan.

"Miloš" u Nikincima položio sve testove, simuliran nailazak na minu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin obišao je posljednju fazu ispitivanja pred uvođenje u naoružanje Vojske Srbije višenamjenskog oklopnog borbenog vozila pogona 4x4 "Miloš", kao i obuku pripadnika 72. brigade za specijalne operacije u korišćenju tog vozila na poligonu "Nikinci".

Vulin: Vojska Srbije obustavila oko 200 međunarodnih vojnih aktivnosti

BEOGRAD - Vojska Srbije je obustavila rad na oko 200 međunarodnih vojnih aktivnosti, a još nije donesena konačna odluka o učešću u mirovnim misijama UN i EU, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandr Vulin.

Vulin: Vojska Srbije ne napušta nijedno sredstvo

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" trenažnom gađanju PVO na ciljeve u vazdušnom prostoru iz "Strele 2M", kao i preobuci jedinica i gađanju iz sredstva u razvoju, sistema PASARS.

Ruski i srpski vojnici na vježbi u Bjelorusiji

MOSKVA - Vojne snage Bjelorusije, Rusije i Srbije učestvovaće u zajedničkim vojnim vježbama u Bjelorusiji, javila je danas agencija RIA "Novosti" pozivajući se na bjelorusko Ministarstvo odbrane.

Visok nivo balističke i protivminske zaštite M-20 MRAP

BEOGRAD - Ministarstvo obrane Republike Srbije saopštilo je danas da je vozilo M-20 6x6 ključni faktor za obezbjeđenje zaštićene mobilnosti pješadije Vojske Srbije, za koji je predviđeno da se ostvari kroz dvije familije borbenih oklopnih vozila točkaša domaće proizvodnje, te da je srednjoročni cilj da se nijedan vojnik ne prevozi u kamionu pod ceradom.

Modernizacija tenka M-84 jedan od prioriteta

BEOGRAD - U okviru modernizacije Kopnene vojske posebna pažnja posvećena je modernizaciji tenka M-84, sredstvu koje je najmasovnije u upotrebi u jedinicama Vojske Srbije, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Tenkisti Vojske Srbije u polufinalu Tenkovskog biatlona

Tenkisti Vojske Srbije poslije odlično vožene druge i treće individualne trke, juče i danas, plasirali su se u polufinale "Tenkovskog biatlona" Međunarodnih vojnih igara u Rusiji, na kome učestvuju sedmi put.

Međunarodne vojne igre: Zlato i bronza za srpske vojne vozače

BEOGRAD - Vozači Vojske Srbije osvojili su bronzanu medalju u ekipnoj trci s bojevim gađanjem, koja predstavlja glavni događaj u disciplini "Vojni reli" na Međunarodnim vojnim igrama, koja se održavaju u Republici Tuva, na istoku Ruske Federacije.

Najčitanije