Vojska Srbije

Albanci bespravno sjekli šumu, pa pucali na srpske vojnike

BEOGRAD - Patrola Vojske Srbije napadnuta je iz vatrenog oružja kod Kuršumlije kada je, uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom, zatekla grupu Albanaca u bespravnoj sječi šume.

Pripadnicima Vojske Srbije od novembra povećanje plata

BEOGRAD - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović kaže da se povećanje plata pripadnika vojske može očekivati od novembra.

Otkriveno oružje terorista: Pripremali napad na vojsku Srbije?

Pripadnici BIA danas su u kući Albanca u selu Pečeno u opštini Preševo, otkrili skriveno oružje, koje potiče iz perioda djelovanja bivše terorističke Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe, a koje je u ispravnom stanju.

Vulin: Vojna vežba je poruka i prijateljima i neprijateljima

BEOGRAD - Svaka vojna vježba je poruka i prijateljima i neprijateljima, poručio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, dodajući da je poruka ista i za prijatelje i za neprijatelje - da je Srbija stabilna i spremna da čuva sebe, mir i Srbe, gdje god oni živjeli.

Delegaciji Vojske Srbije zabranjen ulazak u Hrvatsku

BEOGRAD - Delgaciji Vojske Srbije, koju čine starješine sa Vojne akademije, kadeti i pitomci Vojne gimnazije, danas je zabranjen ulazak u Hrvatsku, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu odbrane.

Ministarstvo odbrane: Rusija najveći donator Vojske Srbije

BEOGRAD - Vojska Srbije je najveće donacije dobila od Ruske Federacije koja je donirala šest aviona MiG-29, a u toku je realizacija donacije 30 oklopnih izviđačkih vozila BRDM-2MS i 30 tenkova T-72MS sa pratećim elementima logističke podrške, saopštilo je danas Ministastvo odbrane Srbije.

Da li znate ko je u stvari najviše opremio Vojsku Srbije?

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane objelodanilo u Informatoru o radu pregled donacija iz koga se vidi da je od 2014. do 2018. Srbija od SAD dobila najviše pomoći.

Vučić: Poklon Rusije u oklopnim vozilima povećava gotovost naše Vojske

NIŠ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas veliku zahvalnost Ruskoj federaciji i njenom predsjedniku Vladimiru Putinu na 10 oklopno-izviđačka vozila BRDM 2, koje je Vojska Srbije dobila na poklon i podvukao da se ne radi o starim vozilima, već o novijem modelu, koji je Rusija modernizovala.

Šestorica povrijeđenih vojnika kod Vranja zadržana u bolnici

VRANJE - Nakon ukazane medicinske pomoći 17 od 23 vojnika koji su juče povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći kod Vranja su upućeni na kućno liječenje, dok ih je šestorica zadržano na bolničkom liječenju.

Srušio se helikopter Vojske Srbije

BEOGRAD - Prilikom redovne letačke obuke i vježbe "vanaerodromsko sletanje“, došlo je večeras do oštećenja helikoptera gazela Ho-42 iz 98. vazduhoplovne brigade Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, oko 19.10 časova, u rejonu sela Rutevac u opštini Aleksinac, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Najčitanije