Vojska Srbije

Jedinice Vojske Srbije na vježbi u Njemačkoj

BEOGRAD - Pripadnici Vojske Srbije učestvuju na međunarodnoj vežbi "Združeni odgovor 16" (Combined Resolve 16), koja se od 6. do 20. decembra održava u multinacionalnom centru za obuku "Hoenfels" u Njemačkoj.

Najavljena dalja ulaganja u Vojsku Srbije

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović čestitao je 31. oktobar - Dan oklopnih jedinica svim pripadnicima tog roda Vojske Srbije, poručivši da će država nastaviti da ulaže u opremanje i modernizaciju tih jedinica, ali i poboljšanje uslova rada i životnog standarda njenih pripadnika.

Stojanović: "Orao" može da bude oslonac Vojsci Srbije

BIJELJINA - Direktor Vazduhoplovnog zavoda "Orao" Mladen Stojanović rekao je da je učešće na Sajmu naoružanja u Beogradu važno za ovo preduzeće radi predstavljanja, kao i da svom primarnom kupcu - Vojsci Srbije pruže uvjerenje da "Orao" može da im bude oslonac.

Kako je donesena odluka o otkazivanju vojne vježbe na Manjači

BANJALUKA - Odluka o odgađanju vojne vježbe Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije, koja je trebalo da bude održana od 9. do 16. oktobra ove godine, donesena je početkom septembra na radnom ručku u restoranu "Sirano" u Varešu, otkriva naš list.

Oglasili se Komšić i Džaferović povodom odgađanja vojne vježbe

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i bošnjački član Šefik Džaferović tvrde da je opravdana odluka o odgađanju vojne vježbe između Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije, a da su zahtjevi za smjenom ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića "neosnovani i neopravdani".

Vučić: Nećemo nikog da napadnemo, čuvamo svoju zemlju

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom zvaničnom Instagram nalogu kratak video-snimak uz poruku "Živela Srbija".

U Srbiju stižu četiri aviona "mig-29"

Četiri aviona "mig-29" koje je Vojska Srbije dobila na poklon od Belorusije, biće isporučeni u narednih nekoliko nedelja, potvrđeno je Sputnjiku.

Stefanović: Razmišljamo o vojnom roku

BEOGRAD - Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je večeras da se ozbiljno razmišlja o vraćanju služenja vojnog roka, ali je istakao da odluka o tome neće biti brzopleto donijeta, jer je važno da se čuju svi argumenti.

Zajednička vježba OS BiH i Vojske Srbije po NATO standardima

SARAJEVO - Usaglašenu odluku o bilateralnoj zajedničkoj vojnoj vježbi Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Vojske Republike Srbije Predsjedništvo BiH donijelo je 19. novembra, dva dana uoči 25. godišnjice parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Novih 27 vozila za logistiku Vojske Srbije

Beograd - Ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Stefanović prisustvovao je primopredaji 27 novih neborbenih vozila za Vojsku Srbije u kasarni "Narodni heroj Stevica Jovanović" u Pančevu.

Najčitanije