Vojska Srbije

Uhapšen načelnik novosadske policije

BEOGRAD - Načelnik policije u Novom Sadu general Slobodan Malešić je uhapšen pod sumnjom za krivično djelo trgovina uticajem.

Darko Lazić dobio poziv Vojske Srbije

Darko Lazić dobio je poziv za rezervni sastav Vojske Srbije a kako pjevač otkriva rado će mu se odazvati i jedva čeka da obuče uniformu.

Jedinice Vojske Srbije na vježbi u Njemačkoj

BEOGRAD - Pripadnici Vojske Srbije učestvuju na međunarodnoj vežbi "Združeni odgovor 16" (Combined Resolve 16), koja se od 6. do 20. decembra održava u multinacionalnom centru za obuku "Hoenfels" u Njemačkoj.

Najavljena dalja ulaganja u Vojsku Srbije

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović čestitao je 31. oktobar - Dan oklopnih jedinica svim pripadnicima tog roda Vojske Srbije, poručivši da će država nastaviti da ulaže u opremanje i modernizaciju tih jedinica, ali i poboljšanje uslova rada i životnog standarda njenih pripadnika.

Stojanović: "Orao" može da bude oslonac Vojsci Srbije

BIJELJINA - Direktor Vazduhoplovnog zavoda "Orao" Mladen Stojanović rekao je da je učešće na Sajmu naoružanja u Beogradu važno za ovo preduzeće radi predstavljanja, kao i da svom primarnom kupcu - Vojsci Srbije pruže uvjerenje da "Orao" može da im bude oslonac.

Kako je donesena odluka o otkazivanju vojne vježbe na Manjači

BANJALUKA - Odluka o odgađanju vojne vježbe Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije, koja je trebalo da bude održana od 9. do 16. oktobra ove godine, donesena je početkom septembra na radnom ručku u restoranu "Sirano" u Varešu, otkriva naš list.

Oglasili se Komšić i Džaferović povodom odgađanja vojne vježbe

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i bošnjački član Šefik Džaferović tvrde da je opravdana odluka o odgađanju vojne vježbe između Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije, a da su zahtjevi za smjenom ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića "neosnovani i neopravdani".

Vučić: Nećemo nikog da napadnemo, čuvamo svoju zemlju

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom zvaničnom Instagram nalogu kratak video-snimak uz poruku "Živela Srbija".

U Srbiju stižu četiri aviona "mig-29"

Četiri aviona "mig-29" koje je Vojska Srbije dobila na poklon od Belorusije, biće isporučeni u narednih nekoliko nedelja, potvrđeno je Sputnjiku.

Stefanović: Razmišljamo o vojnom roku

BEOGRAD - Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je večeras da se ozbiljno razmišlja o vraćanju služenja vojnog roka, ali je istakao da odluka o tome neće biti brzopleto donijeta, jer je važno da se čuju svi argumenti.

Zajednička vježba OS BiH i Vojske Srbije po NATO standardima

SARAJEVO - Usaglašenu odluku o bilateralnoj zajedničkoj vojnoj vježbi Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Vojske Republike Srbije Predsjedništvo BiH donijelo je 19. novembra, dva dana uoči 25. godišnjice parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Novih 27 vozila za logistiku Vojske Srbije

Beograd - Ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Stefanović prisustvovao je primopredaji 27 novih neborbenih vozila za Vojsku Srbije u kasarni "Narodni heroj Stevica Jovanović" u Pančevu.

U Nišu priređen tehnički prikaz ruskih tenkova T-72MS

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je dodatno jačanje Vojske Srbije, ali i poziciju vojne neutralnosti, jer je najbolje da sama čuva svoje rijeke, kopno i nebo. Poslije tehničkog prikaza ruskih tenkova T-72MS u niškoj kasarni "Mija Stanimirović", Vučić je istakao da Srbija duguje zahvalnost Rusiji za donaciju tenkova koji su, prema svim pokazateljima, među najsavremenijima na svijetu.

Srpske bespilotne letjelice gađale prvi put, cilj uništen raketom

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković prisustvovali su danas u Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme "Nikinci" prvom bojevom gađanju iz daljinski pilotiranog vazduhoplova CH-92A po zemaljskim ciljevima.

Vulin: Kada su Srbija i njena vojska snažne, Srbi sigurni gdje god žive

BEOGRAD - Vojna vježba "Sadejstvo 2020", održana na Pešteru, pokazala je da Vojska Srbije sjajno funkcioniše i da svi vidovi vojske mogu da djeluju zajedno, ocijenio je večeras ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i dodao da su, kada su Srbija i njena vojska snažne, Srbi sigurni gdje god da žive i da je tada mir siguran i dugotrajan.

Najčitanije