Vojska Srbije

Vojska Srbije kontroliše granične prelaze, migrantske centre i bolnice

BEOGRAD - Vojska Srbije je od danas, na osnovu vanrednog stanja proglašenog zbog virusa korona, pod kontrolu stavila sve granične prelaze, ovezbjeđuje sve bolnice i kontroliše sve prihvatne centre i centre za azil sa migrantima.

Šta znači upotreba Vojske Srbije u civilne svrhe?

BEOGRAD - Šta znači odluka o upotrebi Vojske Srbije u civilne svrhe, koju danas, prema saznanjima Tanjuga, donosi predsjednik Aleksandar Vučić, regulisano je Zakonom o Vojsci Srbije.

Vulin: Vojska Srbije spremna da zaštiti granicu

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Vojska Srbije spremna da zaštiti našu granicu i spriječi bilo kakvo kretanje ukoliko predsjednik Aleksandar Vučić procjeni da je to potrebno.

Na paradi u Moskvi marširaće i 75 srpskih vojnika

BEOGRAD - Na vojnoj paradi u Moskvi, povodom obilježavanja 75-godišnjice od pobjede u Drugom svjetskom ratu, učestvovaće i 75 pripadnika Vojske Srbije.

Vojska Srbije predstavila modernizovani BVP M-80A sa topom od 30 milimetara

BEOGRAD - Modernizovano borbeno vozilo pješadije BVP M-80A predstavljeno je danas na vojnom poligonu Nikinci kod Rume.

Ruski helikopteri Mi-35 nova snaga Vojske Srbije

BEOGRAD - Novi helikopteri Vojske Srbije, među kojima su i ruski Mi-35 koji su nedavno dopremljeni u zemlju, predstavljeni su danas javnosti na aerodromu u Batajnici, u prisustvu predsjednika Aleksandra Vučića.

Vulin: Vojska Srbije se neće povlačiti i smanjivati

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin u pratnji načelnika Generalštaba generala Milana Mojsilovića i zamjenika komandanta Kopnene vojske brigadnog generala Vladete Baltića obišao je danas lozničku kasarnu "Klupci" i najavio povratak vojske u tu kasarnu i formiranje 111. pješadijskog bataljona Prve brigade kopnene vojske.

Vulin: Vojska Srbije je čuvar najvažnijih vrednosti

BEOGRAD - Vojska Srbije je čuvar najboljih i najvažnijih vrednosti našeg naroda, poručio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, obilazeći danas štand Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na osmom Međunarodnom sajamu sporta.

Albanci bespravno sjekli šumu, pa pucali na srpske vojnike

BEOGRAD - Patrola Vojske Srbije napadnuta je iz vatrenog oružja kod Kuršumlije kada je, uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom, zatekla grupu Albanaca u bespravnoj sječi šume.

Pripadnicima Vojske Srbije od novembra povećanje plata

BEOGRAD - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović kaže da se povećanje plata pripadnika vojske može očekivati od novembra.

Najčitanije