Vol Strit

Snažan rast na Vol stritu

NJUJORK - Indeksi na Vol stritu bilježe danas snažan rast nakon pada prinosa na obveznice, što je investitore navelo da se ponovo okrenu prije svega kupovini posrnulih akcija tehnolških kompanija.

Akcije na Vol stritu rastu, investitore motivisali izbori

Glavni indeksi na Vol stritu porasli su danas na otvaranju trgovanja, pri čemu se investitori klade na pobjedu demokratskog kandidata Džoa Bajdena u predsjedničkoj trci, koja je izazvala najoštriju podjelu društva u istoriji SAD.

Vol Strit pao nakon snažnog rasta posljednjih dana

Na Vol Stritu su u utorak cijene dionica pale jer su ulagači odlučili povući dio zarade s tržišta nakon snažnog rasta prethodnih dana, dok broj novozaraženih korona virusom u SAD i dalje raste.

Privremena otpuštanja neće zaobići ni Vol Strit

NJUJORK - Vol Strit će vjerovatno ove godine srezati bonuse za 15-20 posto i privremeno otpustiti značajan broj ljudi, objavila je američka konsultantska firma za kompenzacije Džonson Asošijejts.

Vol Strit oštro pao četvrti dan zaredom

​Na Vol Stritu su cijene dionica oštro pale i u utorak, četvrti dan zaredom, jer se ulagači povlače iz rizičnijih investicija, s obzirom da bi zbog širenja virusa korona izvan Kine ekonomske štete mogle biti puno veće nego što se očekivalo.

Vol Strit skliznuo s rekordnih nivoa zbog koronavirusa

Na Vol Stritu su u utorak berzanski indeksi skliznuli s rekordnih nivoa jer je ulagače zabrinuo prvi slučaj koronavirusa u SAD-u, a pokolebalo ih je smanjenje procjena rasta svjetske privrede od strane Međunarodnog monetarnog fonda.

Najava istrage protiv Trampa "oborila" Wall Street

NJUJORK - Na Wall Streetu je u utorak S&P 500 indeks zabilježio najveći dnevni pad u posljednjih mjesec dana jer je ulagače zabrinula najava pokretanja istrage za opoziv predsjednika SAD-a Donalda Trampa.

Zbog tenzija na Bliskom Istoku pao Vol strit, rastu cijene zlata, srebra i nafte

Indeksi berze na Vol stritu pali su zbog geopolitičkih rizika i mogućih ekonomskih posljedica nakon napada na saudijska naftna postrojenja, ali je energetski sektor znatno porastao zbog snažnog skoka cijena nafte.

Uber prijavio gubitak od 5,2 milijarde dolara

SAN FRANCISKO - Uber je prijavio gubitak od 5,2 milijarde dolara, što je dovelo do pada njihovih dionica na Vol Stritu. Firma sa sjedištem u San Francisku takođe je objavila da su njeni prihodi bili ispod očekivanja.

Tonu berze u SAD i Evropi zbog neizvjesne odluke Feda

Akcije na Volstritu i na evropskim berzama su danas u padu uslijed spekulacija investitora da bi američka Uprava federalnih rezervi (Fed) mogla da se uzdrži od agresivnog smanjenja kamatnih stopa zbog neočekivano snažnog izvještaja o otvaranju novih radnih mjesta u SAD-u.

Najčitanije