Volan

Da li znate zašto skoro polovina svijeta vozi lijevom stranom?

Mislili ste da samo Englezi voze lijevom stranom puta? Ne. Dok Kanađani i Kinezi negdje tamo poslije Drugog svjetskog rata nisu sa lijeve prešli na vožnju desnom stranom kolovoza većina čovječanstva je vozila "kontra stranom".

Kabina nove E klase coupe donosi mnoštvo noviteta

Uprkos najavama kako bi ponuda coupea i kabrioleta u budućnosti trebala biti redukovana iz Mercedesa otkrivaju prvi detalj novog modela.

BMW ukida proizvodnju top modela

Nakon što je Mercedes V12 ponudu ograničio na Maybach, istim putem kreće i BMW. Čak ide i radikalnijim pristupom pa će iz proizvodnje u potpunosti istisnuti svoj najprestižniji automobil, serije 7.

Evolucija: Kako se mijenjao automobilski volan u proteklih 120 godina

Mercedes je u nešto više od dva i po minuta prikazao evoluciju jedne od najvažnijih komponenti svakog motornog vozila, volana.

Kako pravilno sjediti za volanom automobila?

Za putnike, a posebno za vozača, veoma je važno da imaju pravilan položaj sjedenja, kako bi u slučaju saobtraćane nezgode bili maksimalno zaštićeni.

Policija za volanom zatekla psa, vlasnik ga učio da vozi

​Policajci u Sijetlu ostali su zabezeknuti kada su tokom potere zbog opasne vožnje u automobilu osumnjičenog na vozačkom sjedištu vidjeli pitbula, a njegovog vlasnika pored njega.

BMW razvija volan koji mijenja oblik?

Prema nezvaničnim informacijama u električni SUV iX5, koji će se pojaviti sljedeće godine, BMW bi trebao ugraditi prvi volan koji mijenja oblik – iz kružnog u ovalni i obrnuto.

Kad je potrebno zamijeniti servo pumpu

Funkciju servo pumpe najlakše je objasniti kada sjednemo u starije vozilo bez servo pumpe, a potom u novije vozilo koje ima servo pumpu.

Šta oštećuje volan automobila

Krema za sunčanje, losion za čišćenje ruku i proizvodi za zaštitu od insekata u ljetnim mjesecima se prodaju kao brže od salame ili sira na akciji.

Optuženi u predmetu "Volan" priznao krivicu, dobio godinu zatvora

SARAJEVO - Miroslav Škobo s Pala, jedan od optuženih u predmetu "Volan", zaključio je sporazum o priznanju krivice s Tužilaštvom BiH. Sud BiH prihvatio je sporazum te je Škobi izrečena kazna zatvora u trajanju od godinu.

Najčitanije