Volkswagen

VW grupacija na putu da ostvari rekordnu prodaju ove godine

Po svemu sudeći, orijentisanjem na električnu mobilnost i nove proizvode, Volkswagen grupacija se itekako oporavila od posljedica afere „Dizelgejt“.

Podiže se novi talas tužbi protiv VW

ADAC i Savez njemačkih potrošača žele da podnesu tužbu protiv Volkswagena zbog skandala sa izduvnim gasovima. Zato što je kompanija manipulisala softverom za upravljanje radom sistema za kontrolu štetnih emisija, akcionari imaju pravo na naknadu štete, objavile su obje organizacije, prošle nedelje u Berlinu.

Akcionari traže odštetu od 9,2 milijarde evra

FRANKFURT - Njemački proizvođač automobila "Volkswagen" sljedeće sedmice se suočava sa suđenjem na kojem akcionari traže odštetu od 9,2 milijarde evra jer smatraju da je kompanija trebalo ranije da ih obavijesti o aferi sa dizelskim motorima.

Polovina VW modela ne zadovoljava nove standarde EU

Samo polovina modela putničkih automobila Volkswagenovog brenda u Njemačkoj zadovoljava nove standarde prihvatljivog zagađenja zbog osjetno strožijeg režima testiranja emisije štetnih plinova, izvijestili su iz njemačkog automobilskog diva.

Volkswagen pokreće servis za zajedničko korištenje električnih vozila

Njemački automobilski gigant Volkswagen saopštio je danas da će sljedeće godine u Berlinu pokrenuti servis za zajedničko korištenje električnih vozila.

Volkswagen zbog greške u proizvodnji opozvao 700.000 vozila

Volkswagen je širom svijeta opozvao 700.000 vozila, a riječ je o modelima Tigaun i Touran, prenijeli su njemački mediji.

Volkswagen Atlas u izdanju kompanije APR

Ovaj jedinstveni Volkswagen Atlas ima sjajne performanse, kako za vožnju po putevima tako i za off-road vožnju, a rezultat je rada tjuning kompanije APR.

Volkswagen plaća reklamnu kampanju sa Chevroletom

Nakon presuda do sada izrečenih u Americi, Volkswagen se našao u, blago rečeno čudnoj situaciji – mora da finasira reklamne kampanje sa drugim markama. Tačnije, VW finansira reklamnu kampanju koja promoviše i podiže savjest o električnim vozilima, a u video spotu pojavljuju se vozila konkurentskih marki, prenosi Dmotion.

VW pred novim skandalom, prijeti mu "električni Dieselgate"

Njemačkom proizvođaču Volkswagenu koji se još bori sa repovima skandala "Dieselgate", prijeti novi skandal, koji je ovaj put vezan za električna vozila.

VW "čisti" Australiju od dizelaša

Njemački proizvođač prestaće da prodaje svoje modele sa dizel motorima u toj zemlji u narednim mjesecima. U Volkswagenu kažu da ova odluka nije povezana sa dizel skandalom.

Najčitanije