Volkswagen

VW Touareg dobio nagradu za dizajn

Ovogodišnja “nagrada za najbolji dizajn njemačkog automobila” dodijeljena je u Frankfurtu. Nagradu je po odluci stručnog žirija dobio model VW Touareg u kategoriji putničkih vozila.

Volkswagen ulaže 80 milijardi evra u proizvodnju električnih vozila

Njemački automobilski div Volkswagen kreće u realizaciju svog ambicioznog plana da postane globalni lider na tržištu električnih vozila, u šta ulaže 80 milijardi evra.

Jubilej Volkswagena - 5.000.000 Tiguana

Njemački Volkswagen obilježio je veliki jubilej u proizvodnji ove nedjelje, sa trake u Volfsburgu je stišao 5.000.000. Tiguan.

Udružili se Volkswagen i Ford na globalnom nivou

Njemački Volkswagen i američki Ford saopštili su danas da uspostavljaju globalno savezništvo u kojem će zajedno razvijati prozivodnju komercijalnih kombija i pikapova srednje veličine, te da istovremeno istražuju mogućnosti šire saradnje na elektičnim i autonomnim vozilima.

Volkswagen automobili najprodavaniji na svijetu

BERLIN - "Volkswagen" automobili izbili su na vrh najprodavanijih u svijetu.

Šta znamo o Volkswagenovom glavnom električnom adutu?

Nakon katastrofe koja je uslijedila nakon otkrivanja "Dizelgejt" afere njemački Volkswagen je potpuno promijenio smjer kretanja i bacio sve karte na elektrifikaciju automobila.

Volkswagen ostvario rekordnu prodaju u 2018. godini

Njemački proizvođač automobila Volkswagen (VW) objavio je da je još jednom ostvario rekordnu godišnju prodaju. U 2018. godini VW grupacija prodala je 10,83 miliona vozila, a najveći porast zabilježen je u isporukama SUV modela

Volkswagen najavio novi Passat

Volkswagen Passat je jedan od tri najuspješnija Volkswagenova modela u istoriji i kao takav će ostati i dalje vrlo značajan model u drastično modernizovanoj gami.

Osvježeni VW Passat skoro spreman za evropski debi

Volkswagen polako privodi kraju radove na Embden fabrici u Njemačkoj, gdje će se uskoro proizvoditi novi osvježeni VW Passat.

Bivši izvršni direktor VW-a napustio Nadzorni odbor Bajerna

Fudbalski klub Bajern Minhen saopštio je da je Martin Vinterkorn, bivši generalni direktor Volkswagena, napustio Nadzorni odbor, tri godine nakon što je podnio ostavku u njemačkom proizvođaču automobila zbog skandala s varanjem na testovima emisije štetnih gasova.

Najčitanije