Volkswagen

Volkswagenovi teški kamioni izlaze na berzu

VOLFSBURG - Njemački Volkswagen je procijenio svoje poslovanje u sektoru teških kamiona na čak 18,6 milijardi dolara u okviru planirane inicijalne javne ponude akcija (IPO), javlja njujorška agencija "Blumberg".

Volkswagen ulaže u švedski Northvolt

Njemački proizvođač Volkswagen saopštio je da će kupiti udio u švedskoj kompaniji za proizvodnju baterijskih ćelija "Northvolt AB" i da planira gradnju zajedničkog postrojenja u Njemačkoj.

Seat prije 33 godine postao dio Volkswagen Group

Španski proizvođač automobila, osnovan 1950. po istom konceptu kao kragujevačka Zastava. Imao je ipak bitno drukčiju poslovnu budućnost.

Volkswagen bez otkaza do 2029. godine

BERLIN - Njemački proizvođač automobila "Volkswagen" saopštio je da u ovoj kompaniji neće biti uručivanja otkaza u narednih deset godina iako je planirano smanjenje troškova i prilagođavanje digitalizaciji.

Golf može biti brži od Porschea, ali to košta

Aktuelna generacija Volkswagen Golfa R teško se nosi sa mlađim rivalima, ali tjuning kuće uspijevaju da je održe konkurentnom.

Propada posao od 50 miljardi evra, VW odustaje od Samsungovih baterija

VOLFSBURG - Folksvagen mijenja svoj plan o kupovini baterija za električne automobile u vrijednosti od 50 milijardi evra, zabrinut za dogovor sa Samsungom, objavili su mediji.

Volkswagen ulaže milijardu evra za proizvodnju baterija

Njemački proizvođač automobila Volkswagen saopštio je da će uložiti milijardu evra u pokretanje proizvodnje baterija u fabrici u Njemačkoj.

Predstavljen Seat el-Born

Nije sličan, kao što je dizajnerski i koncepcijski Seat Leon sličan Volkswagen Golfu, a koncepcijski i tehnološki identičan.

Volkswagen reklamira manuelni mjenjač u SAD kao zaštitu od krađe

Poznato je da amerikanici uglavnom voze automobile sa automatskim mjenjačem, pa je za mnoge - uključujući i lopove, "manuelac" nerješiva enigma.

Volkswagen će praviti i električne trotinete

Njemački automobilski koncern Volkswagen osvaja novo tržište i sa kineskom startap kompanijom namjerava da proizvodi električne trotinete, piše njemački dnevnik Velt. Radi se o tržištu na koje hrle i drugi proizvođači automobila, kao što je BMW koji već proizvodi ovu vrstu vozila.

Najčitanije