Volkswagen

Volkswagen električno druženje u Zmajevom gnijezdu

U poznatoj navijačkoj zoni "Zmajevo gnijezdo" na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, Volkswagen je posjetiocima pružio priliku da prije zvanične BH promocije upoznaju Volkswagen električne modele.

Volkswagen ubrzava dekarbonizaciju

Volkswagen je pružio uvid u detalje kako planira da ostvari nultu emisiju do 2050., uključujući kapitalnu investiciju u održive tehnologije i posvećivanje smanjenju emisije CO2 po automobilu za 40 odsto do kraja ove dekade.

Novi VW Polo pred vratima

Još sitno brojimo do premijere novog Pola.

Kinezi bi da ožive originalnu "bubu", ali kakvu

Nova verzija ima retro dizajn i vjerovatno će se prodavati samo u Kini.

Golf se više neće proizvoditi za američko tržište

Volkswagen više neće raditi Golf model za Sjedinjene Američke Države.

Novi Polo na drumovima do kraja godine

Nakon Golfa i električnog I.D.3 u prošloj godini Volkswagen će ove godine nastaviti s atraktivnim novitetima među kojima je i novi Polo.

Volkswagen predstavio futurističko punjenje automobila

Ovo nije prvi put da čujemo priče o autonomnim robotima za punjenje. VW je zapravo otkrio svoj stav prema tim droidima prije otprilike godinu dana, a sada je objavio nove detalje koji nam slikovitije opisuju kako će futurističko punjenje izgledati.

Nijemci "raspamećeni" za električnim automobilima

Prodaja automobila na struju porasla je u novembru za 523% u odnosu na isti mesec 2019.

Novi Golf R skuplji od Mercedesa-AMG A35, Audija S3 i BMW-a M135i

Volkswagen je objavio cijenu za britansko tržište najsnažnije verzije Golfa 8. Njemački proizvođač počeo je da prima narudžbine za novi Golf R koji se u Britaniji prodaje po startnoj cijeni od čak 39.270 funti. Volkswagenov visokoperformansni hečbek na Ostrvu je skuplji i od premijum konkurencije iz "njemačke trojke".

Volkswagen se povlači iz automoto sporta

Marka Volkswagen udružuje snage za transformaciju u mobilno električno doba. Kao dio promena i daljnjeg fokusiranja kompanije, marka Volkswagen će prestati sa svojim motorsportom. Radna snaga u Volkswagen Motorsport GmbH-a biće integrisana u Volkswagen AG, prenosi Autoblog.

Najčitanije