Volodimir Zelenski

Predsjednik Ukrajine pozvao građane: Budite smireni

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je danas građane da budu smireni u vezi s prijetnjom od mogućeg napada Rusije.

Zelenski razgovarao sa Bajdenom o krizi na istoku Ukrajine

​Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski potvrdio je na Twitter-u da je razgovarao danas sa predsjednikom SAD Džozefom Bajdenom o mogućim formatima za rješavanje sukoba u istočnoj Ukrajini, u razgovoru koji je trajao više od jednog sata.

Zelenski traži obustavu letova između Ukrajine i Bjelorusije

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski naložio je danas svojoj vladi da pripremi zvaničnu odluku o obustavi direktnih letova između Ukrajine i Belorusije, navodi se u saopštenju iz predsjednikovog kabineta.

Zelenski plaća svoju i kaznu kafića gdje je uslužen tokom zabrane

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodomir Zelenski rekao je danas da će nadoknaditi štetu kafiću u gradu Hmelnitski koji je novčano kažnjen jer su tu posluženi on i njegova pratnja tokom blokade uvedene zbog pandemije virusa korona.

Supruga Zelenskog pozitivna na virus korona

KIJEV - Supruga ukrajinskog predsjednika Olena Zelenska prebačena je u bolnicu jer je zaražena virusom korona i njeno zdravstveno stanje je stabilno, saopšteno je iz kancelarije Volodimira Zelenskog, čiji su rezultati na prisustvo oboljenja negativni.

"Ukrajina kao da je iz srednjeg vijeka"

Ukrajina liči na srednjovjekovnu Evropu, izjavio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Zelenski organizuje sastanak Savjeta bezbjednosti zbog Donbasa

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski organizovaće danas sastanak ukrajinskog Savjeta bezbjednosti zbog situacije u Donbasu.

Ukrajinski predsjednik otpustio šefa osoblja

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski otpustio je danas šefa predsjednikovog osoblja Andrija Bohdana zbog postojanja izraženog rivaliteta u kabinetu.

Ukrajina i Rusija postigle mirovni dogovor, obustava vatre do Nove godine

PARIZ - Ukrajina i Rusija dogovorile su kasno sinoć implementaciju potpune obustave vatre na istoku Ukrajine, piše BBC.

Tramp obećao novinarima drugi transkript razgovora sa Zelenskim

VAŠINGTON - Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da će Bijela kuća u utorak vjerovatno objaviti transkript drugog telefonskog razgovora s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Najčitanije