Volt Dizni

Godišnjica rođenja Volta Diznija, umjetnika koji je mašti dao oblik

Sve dok lik ne dobije ličnost - ne može mu se vjerovati. Bez ličnosti, lik može raditi smiješne ili tužne stvari, ali se ljudi s njim ne mogu poistovjetiti jer izgleda nerealno. Bez ličnosti priča u kojoj se on nalazi ne može doprijeti do publike...

Volt Dizni: 119 godina od rođenja tvorca najvećeg svijeta mašte

Od jednog dječačkog sna, ljubavi prema crtanju i vozovima, posla karikaturiste i propalog preduzetnika nastala je kompanija "Walt Disney". Iza tvornice mašte i snova stoji njen tvorac Valter Elias Dizni, koji je rođen na današnji dan, 5. decembra, prije 119 godina, a umro 15. decembra 1966. u Burbanku, u Kaliforniji.

Dizni otpušta 28.000 radnika u SAD

LONDON - Kompanija “Volt Dizni” najavila je da će otpustiti 28.000 zaposlenih, uglavnom u američkim tematskim parkovima.

Prihodi "Diznija" drastično opali zbog pandemije

Kompanija "Volt Dizni" saopštila je u utorak da je njen neto prihod drastično opao od marta do juna, kada je većina tematskih parkova bila zatvorena, a premijere filmova odložene.

Šest stvari koje treba da znate o Voltu Dizniju

Na današnji dan, 5. decembra 1901. godine, u Čikagu je rođen Volt Dizni. Animator, crtač stripova, producent, režiser, scenarista, osnivač Diznilenda i kompanije "Volt Dizni", mnogima je prva asocijacija na crtane filmove. Ovo je šest stvari koje bi trebalo da znate o magu animacije.

Volt Dizni: "Avatar 2" u bioskopima 2021. godine

NJUJORK - Kompanija "Volt Dizni" objavila je danas da planira u narednih osam godina da snimi nastavak "Avatara", novi serijal "Ratova zvijezda" i adaptaciju Steven Spilberga "Priča sa zapadne strane".

Najčitanije