Votka

Legendarnom fudbaleru flaša votke u Realu bila najbolji prijatelj

Vesli Snajder jedan je od najboljih nizozemskih fudbalalera osim velikih uspjeha s reprezentacijom najljepše dane imao u milanskom Interu gdje je 2010. bio jedan od ključnih igrača u osvajanju trostruke krune.

Akcionari bivšeg Jukosa zaplijenili rusku imovinu u Holandiji

AMSTERDAM - Akcionari ugašenog ruskog naftnog giganta Jukosa saopštili su da su zaplijenili u Holandiji imovinu dva poznata proizvođača votke, u kojima kontrolu ima ruska država, što je njihov najnoviji potez da od Moskve, kako kažu, naplate 57 milijardi dolara odštete.

Ako vam se odjeća osjeti na ustajalost ovo piće rješava problem

Hladnije vrijeme natjeralo vas je da potražite topliju garderobu u ormanu, i taman kad ste posegnuli za kaputom, osjetili ste da neprijatno miriše na ustajalost.

Holandska votka od tulipana

Tulipani nisu inače glavni sastojak žestokih pića, ali radnici jedne male destilerije u Holandiji tvrde da su proces pravljenja votke visokog kvaliteta od samo dva sastojka - tulipana i vode - doveli do savršenstva.

Težak udarac za Ruse, poskupjela votka

Rusi su širom svijeta poznati kao najveći proizvođači ali i potrošači votke. Ovo piće tamo ima ima posebno mjesto, a mogli bi se reći i da su ruski građani izuzetno emotivno vezani za ovaj proizvod.

Pronađena ukradena boca skupocjene votke

Danska policija saopštila je da je pronašla bocu skupocjene votke koja je bila ukradena u Kopenhagenu.

Ukradena flaša votke vrijedna 1,3 miliona dolara

Flaša votke vrijedna 1,3 miliona dolara ukradena je u danskom glavnom gradu Kopenhagenu, izvijestila je danska policija.

Mali trik da vuneni džemper miriše ljepše

Vuneni džemperi i haljine od mješavine vune i pamuka ili nekog drugog materijala koje ste proljetos odložili u ormar, poprimili su onaj dobro poznati miris ustajalosti.

Lopovi ukrali više od 6.800 litara votke

Policija traga za lopovima koji su ukrali više od 6.800 litara votke iz destilerije u Los Anđelesu.

Najčitanije