Voz

Žena koju je udario voz u Ramićima smještena na UKC RS

BANJALUKA – Lj.K. iz Banjaluke, koju je sinoć udario voz u mjestu Ramići na području Banjaluke, zadobila je teške povrede i zbrinuta je u UКC Republike Srpske, saopšteno je danas iz Policijske uprave Banjaluka.

Nova uredba EU: Ako voz kasni duže od sat vremena moguća refundacija

Evroparlamentarci su u srijedu izglasali nova pravila kojima se jačaju prava putnika u željezničkom saobraćaju te, među ostalim, garantuje povrat novca u slučaju kašnjenja voza dužeg od 60 minuta ili preusmjeravanje bez dodatnih troškova, dok su veća prava dobile i osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Voz "Nostalgija" od 1. maja na Šarganskoj osmici

Voz "Nostalgija" s parnom lokomotivom saobraćaće redovno od 1. maja do 30. septembra svake subote iz stanice Mokra gora u 10.30, saopšteno je iz "Srbija voza".

Krenuli kovid-free vozovi između Rima i Milana

RIM - Danas su između Milana i Rima počela da saobraćaju dva brza voza, jutarnji i večernji, koji će biti kovid-free, piše list "Il Ðornale".

Voz udario automobil, žena poginula kod Prijedora

PRIJEDOR - U sudaru voza i automobila, u stravičnoj nesreći koja se dogodila oko 20.30 na pružnom prelazu u Topoliku smrtno je stradala tridesetšestogodišnja žena.

Ruski naučnici dizajnirali "lebdeći" voz

Moskovski Institut za toplotnu tehnologiju, ruski inženjerski i naučnoistraživački institut, koji je dio svemirske korporacije Roskosmos, dizajnirao je maglev voz koji može da radi u bespilotnom režimu, rekao je za Tass glavni projektant Jurij Solomonov.

Najljepše rute vozom po Evropi

Iako je putovanje avionom neuporedivo brže, 'drndanje' vozom čarobno je iskustvo posebno kad prolazi predjelima koje inače gledamo samo na televiziji.

Srbija sa Kinom potpisala memorandum za nabavku brzih vozova

Srbija je danas sa kineskim partnerima zaključila memorandum o razumijevanju i saradnji kojim je postavljen osnov za potencijalnu nabavku putničkih vozova za brze pruge.

Od nedjelje promjena reda vožnje "Željeznica Republike Srpske"

DOBOJ - "Željeznice Republike Srpske" od ponoći sa subote na nedjelju, 12. i 13. decembra, vrše redovnu godišnju promjenu reda vožnje koji će važiti do 11. decembra iduće godine, saopšteno je iz ove kompanije.

Austrijanci uspješno testirali beščujnu lokomotivu na vodonik

Austrijska železnica uspješno je testirala lokomotivu čiji pogon radi na vodonik. Testiranje voza na vodonik "Koradia Ilint", proizvođača "Alstom" trajalo je tri mjeseca.

Najčitanije