Vozači

U Velikoj Britaniji nedostatak vozača kamiona, izdavaće privremene vize

LONDON - Britanija se suočava sa nedostatkom vozača kamiona, pa se očekuje da će uskoro objaviti planove da im se izdaju privremene radne vize da bi se ublažio akutni nedostatak radne snage koji je doveo do racionalizacije goriva na stotinama benzinskih pumpi i dugih redova.

Uhapšena dva pijana vozača

BANJALUKA - Osoba iz Šipova čiji su inicijali Ž.Š. i osoba iz Kupresa čiji su inicijali M.P. uhapšena su jer su upravljala vozilom pod dejstvom alkohola.

Kako držati kabinski prostor čistim tokom dužih putovanja

Djelimično zbog aktuelne zdravstvene krize, duža putovanja se vraćaju na scenu. Mada se ne radi o brzom prijevozu, putovanje automobilom je sjajan način da se izbjegne blizak kontakt s ljudima, a uz to pruža neuporediv osjećaj slobode i fleksibilnosti.

Odgovor na pitanje koliki je životni vijek baterije u električnim automobilima

Riječ je o ključnoj i najskupljoj komponenti na električnom vozilu. Na sreću, trebalo bi da bude sposobna da prevali velike distance.

Za šest mjeseci 2021. oduzeto više automobila nego tokom cijele 2020.

BANJALUKA - Policija u Srpskoj je za šest mjeseci ove godine bahatim vozačima oduzela duplo više automobila nego tokom cijele 2020.

Cisterne u BiH nema ko da vozi

BANJALUKA, SARAJEVO - Na području Bosne i Hercegovine sve više fali profesionalnih vozača, a pogotovo onih koji imaju ADR licencu, odnosno koji su položili ispit za prevoz tečnih i opasnih materija u cisternama, potvrdili su nam prevoznici.

Inicijativa Ministarstvu komunikacija za vakcinisanje vozača

SARAJEVO - Spoljnotrgovinska komora BiH uputila je inicijativu Ministarstvu komunikacija i transporta BiH za nabavku vakcina i izdavanje kovid pasoša za prevoznike u međunarodnom drumskom transportu ljudi i robe.

Potraga za vozačima u punom gasu

BANJALUKA, SARAJEVO - Za vozačima kamiona širom Bosne i Hercegovine u posljednje vrijeme je opet velika potražnja, posebno ponude za posao stižu iz zemalja Evropske unije, od Slovenije do Češke, a i domaće firme ih traže jer fali tog kadra.

Ćorić: Do kraja sedmice spiskovi vozača koji žele da se vakcinišu

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je danas da treba prioritetno vakcinisati protiv virusa korona sve vozače u međunarodnom teretnom prevozu iz Srpske zbog sprečavanja problema u transportu, te uvozu i izvozu robe.

Za jednu noć kažnjena 83 pijana vozača na području Banjaluke

BANJALUKA - Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u noći između petka i subote realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, i tom prilikom je uhapšeno 11 osoba zbog velike količine alkohola u krvi , a kažnjena su 83 vozača.

Najčitanije