Vozačka

Varala na vozačkom, došla policija, muž ugrizao vlasnika auto-škole

Vozački ispit u Austriji morala je da prekine policija nakon što su instruktori otkrili da jedna polaznica auto-škole pokušava da zaobiđe pravila.

Oduzet auto vozaču bez vozačke sa 10.000 KM duga za kazne

BIJELJINA - Od muškarca čiji su inicijali E.B. iz Bijeljine oduzet je automobil fiat punto koji je vozio bez položenog vozačkog ispita, a utvrđeno je da ima dug od 10.863 KM za saobraćajne kazne, saopšteno je iz bijeljinske Policijske uprave.

Mitrović za "Nezavisne": Sarajevo i Beograd treba povezati auto-putem

Na realizaciji projekta izgradnje auto-puta Sarajevo - Beograd trenutno je evidentan određeni zastoj, rekao je u pisanom intervjuu za "Nezavisne" Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta BiH.

Prva vozačka dozvola vrijediće samo dvije godine

BANJALUKA, SARAJEVO - Vozačka dozvola B kategorije koju vozač prvi put dobije izdaje se s rokom važenja od samo dvije godine, a tek kada je nakon toga produži dobiće je na 10 godina.

Znate li kada je izdata prva vozačka dozvola na svijetu?

U Francuskoj su prve vozačke dozvole izdate 1899. godine, a u Velikoj Britaniji je vozačka dozvola obavezna od 1904. godine. Ipak, prvu dozvolu za upravljanje automobilom posjedovao je jedan vozač iz Njemačke.

Na vozačkoj dozvoli umjesto svoje slike dobila praznu stolicu

Uglavnom se žalimo da na vozačkoj dozvoli nismo baš ispali najljepše, slika pomaže da budemo identifikovani u različitim situacijama, a zamislite samo da dobijete dozvolu bez vaše fotografije.

Bivša kancelarka Austrije vozila pijana, oduzeli joj dozvolu

BEČ - Bivša austrijska kancelarka i nekadašnja predsjednica Višeg suda Brigite Birlajn ostala je bez vozačke dozvole jer je vozila pod uticajem alkohola.

Vozačke dozvole oduzete od 13 pijanih vozača na području Gradiške

GRADIŠKA - Na području koje operativno pokriva Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Gradiška tokom pojačane kontrole prisustva alkohola u organizmu, kontrolisano je 89 učesnika u saobraćaju, od kojih je 13 sankcionisano zbog prisustva alkohola u organizmu.

U Banjaluci uhapšeni osumnjičeni za falsifikovanje vozačkih dozvola

BANJALUKA – Službenici banjalučke policije uhapsili su N.S. i B.G. zbog sumnje da su falsifikovali isprave, saopštili su iz Policijske uprave Banjaluka.

Više od 7.000 vozačkih dozvola godišnje bude oduzeto zbog lošeg vida

Prema posljednjim istraživanjima, u Velikoj Britaniji nedjeljno dozvolu gubi oko 134 vozača zbog lošeg vida.

Najčitanije