Vozačka dozvola

Više od 7.000 vozačkih dozvola godišnje bude oduzeto zbog lošeg vida

Prema posljednjim istraživanjima, u Velikoj Britaniji nedjeljno dozvolu gubi oko 134 vozača zbog lošeg vida.

Bez položenog vozačkog za volanom uhvaćena 1.701 osoba

BANJALUKA - U prvih šest mjeseci ove godine policija je na cestama Republike Srpske za volanom zatekla čak 1.701 osobu bez položenog vozačkog ispita, potvrđeno je u MUP-u RS.

Vozači ogorčeni: Bh. vozačka priznata u Kataru, a nije u Sloveniji

BANJALUKA - BiH je od 2016. do ove godine uspjela da zaključi sporazum o priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola samo sa dvije države.

Bilo mu mrsko da polaže vozački, pa napravio sam dozvolu na običnom parčetu papira

Krivotvorenje dokumenata nije ništa novo u svijetu, ali jedan motociklista iz Kine je "prešao igricu" kada je u pitanju glupost u ovom "poslu".

Mladić iz BiH 45 puta uhvaćen bez dozvole za volanom u Austriji

BEČ - Austrijska policija čak 45 puta uhvatila je za volanom bez vozačke dozvole dvadesettrogodišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, iako nije imao vozačku dozvolu.

Donesen Pravilnik o vozačkoj dozvoli

SARAJEVO - Ministarstvo komunikacija i transporta u Savjetu ministara u tehničkom mandatu usvojilo je Pravilnik o vozačkoj dozvoli s ciljem usaglašavanja sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama bezbjednosti transporta na putevima u BiH, koje se odnose na pravo upravljanja motornim vozilom i dobijanja vozačke dozvole odgovarajuće kategorije.

Raste nezadovoljstvo budućih vozača: Put do dozvole bio bi skuplji nego u Italiji

BANJALUKA, SARAJEVO - Ukoliko bi polaganje vozačkog ispita u BiH poskupjelo, onda bi po cijeni nadmašilo čak i Italiju, gdje je životni standard neuporedivo veći od našeg.

Tinejdžeru oduzeta vozačka 49 minuta nakon dobijanja

BERLIN - Jedan tinejdžer uspio je da izgubi vozačku dozvolu samo 49 minuta nakon što ju je dobio, saopštila je njemačka policija.

Koliko bi mogao da košta vozački ispit od 2019. godine?

Nacrt odluke o jedinstvenim minimalnim budžetskim elementima vrijednosti nastavnog časa iz teorijskog i praktičnog dijela osposobljavanja kandidata za vozače uskoro će se naći na stolu Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, nakon čega se očekuje stupanje na snagu novih cijena polaganja vozačkih ispita.

Sud mu oduzeo vozačku dozvolu koju nikada nije imao

Slobodan Bugarčić iz Dragačeva platio je kaznu od 125.0000 dinara (2.073 KM) jer je punih 45 godina vozio bez vozačke dozvole privatni i službeni automobil.

Najčitanije