Vozačka dozvola

Mitrović za "Nezavisne": Sarajevo i Beograd treba povezati auto-putem

Na realizaciji projekta izgradnje auto-puta Sarajevo - Beograd trenutno je evidentan određeni zastoj, rekao je u pisanom intervjuu za "Nezavisne" Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta BiH.

Prva vozačka dozvola vrijediće samo dvije godine

BANJALUKA, SARAJEVO - Vozačka dozvola B kategorije koju vozač prvi put dobije izdaje se s rokom važenja od samo dvije godine, a tek kada je nakon toga produži dobiće je na 10 godina.

Znate li kada je izdata prva vozačka dozvola na svijetu?

U Francuskoj su prve vozačke dozvole izdate 1899. godine, a u Velikoj Britaniji je vozačka dozvola obavezna od 1904. godine. Ipak, prvu dozvolu za upravljanje automobilom posjedovao je jedan vozač iz Njemačke.

Na vozačkoj dozvoli umjesto svoje slike dobila praznu stolicu

Uglavnom se žalimo da na vozačkoj dozvoli nismo baš ispali najljepše, slika pomaže da budemo identifikovani u različitim situacijama, a zamislite samo da dobijete dozvolu bez vaše fotografije.

Bivša kancelarka Austrije vozila pijana, oduzeli joj dozvolu

BEČ - Bivša austrijska kancelarka i nekadašnja predsjednica Višeg suda Brigite Birlajn ostala je bez vozačke dozvole jer je vozila pod uticajem alkohola.

U Banjaluci uhapšeni osumnjičeni za falsifikovanje vozačkih dozvola

BANJALUKA – Službenici banjalučke policije uhapsili su N.S. i B.G. zbog sumnje da su falsifikovali isprave, saopštili su iz Policijske uprave Banjaluka.

Više od 7.000 vozačkih dozvola godišnje bude oduzeto zbog lošeg vida

Prema posljednjim istraživanjima, u Velikoj Britaniji nedjeljno dozvolu gubi oko 134 vozača zbog lošeg vida.

Bez položenog vozačkog za volanom uhvaćena 1.701 osoba

BANJALUKA - U prvih šest mjeseci ove godine policija je na cestama Republike Srpske za volanom zatekla čak 1.701 osobu bez položenog vozačkog ispita, potvrđeno je u MUP-u RS.

Vozači ogorčeni: Bh. vozačka priznata u Kataru, a nije u Sloveniji

BANJALUKA - BiH je od 2016. do ove godine uspjela da zaključi sporazum o priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola samo sa dvije države.

Bilo mu mrsko da polaže vozački, pa napravio sam dozvolu na običnom parčetu papira

Krivotvorenje dokumenata nije ništa novo u svijetu, ali jedan motociklista iz Kine je "prešao igricu" kada je u pitanju glupost u ovom "poslu".

Najčitanije