Vozački ispit

Vozački položile 9.392 kandidatkinje u RS: Žene bezbjedniji vozači

BANJALUKA - Žene za volanom su pažljivije i opreznije, više poštuju saobraćajne propise, a i manje konzumiraju alkohol i opojna sredstva koja utiču na bezbjednost vožnje.

Prerušio se u majku i umjesto nje pokušao položiti vozački ispit

Brazilac Heitor Šive (43) uhapšen jer se prerušio u svoju majku i pokušao da umjesto nje položi vozački ispit.

Još ništa od iste cijene obuke u auto-školama

SARAJEVO, BANJALUKA - Uspostavljanje jedinstvene cijene za polaganje za vozačku dozvolu, kako kažu u auto-školama u BiH, neće se skoro desiti iako oni to traže, ali za razliku od njih, mnogim budućim vozačima, odnosno kandidatima, to i odgovara jer su strahovali da bi time moglo doći do poskupljenja.

Privremeno obustavljeno polaganje vozačkih ispita u Sarajevu

SARAJEVO - Polaganje teoretskih i praktičnih ispita za vozače motornih vozila na području Kantona Sarajevo privremeno će biti obustavljeno od 1. aprila, saopšteno je iz kantonalnog Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih.

Asocijacija autoškola BiH podržava skuplje vozačke ispite: Trebamo sposobnije vozače

SARAJEVO - Asocijacija autoškola BiH, glavni incijator povećanja cijene vozačkih ispita, podržala je odluku Ministarstva komunikacija i saobraćaja BiH o novim cijenama osposobljavanja vozača kazavši da je to jedino pravo rješenje kako bi se zaustavilo rapidno opadanje sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH te kako bi BiH dobila sposobnije vozače.

"Poskupljenje vozačkih ispita ne bi doprinijelo kvalitetu obuke"

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture RS nije podržalo prijedlog za poskupljenje vozačkih ispita jer smatramo da to ne bi značajno doprinijelo kvalitetu obuke, rekla je Mira Bera, rukovodilac u Zavodu za obrazovanje odraslih RS, komentarišući najavljeno poskupljenje vozačkih ispita.

Stanivuković: Dići glas protiv poskupljenja vozačkih ispita

BANJALUKA – Zbog najavljenog povećanja cijena vozačkih ispita, Draško Stanivuković, novoizabrani najmlađi poslanik u Narodnoj skupštini RS i aktuelni odbornik u Skupštini Banjaluka, danas je izveo performans na ulici.

Špirić: Ni prethodna poskupljenja vozačkih ispita nisu donijela kvalitet

BANJALUKA - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić, koji je pred kraj mandata podnio inicijativu o izmjeni Zakona o bezbjednosti saobraćaja, apelovao je da Savjet ministara BiH ne donosi odluku kojom će drastično biti uvećane cijene polaganja vozačkih ispita.

Zavod iz RS protiv visokih cijena vozačkih ispita

SARAJEVO, BANJALUKA - Cijenama od 1.500 do 2.000 KM za polaganje vozačkog ispita, koje bi naredne godine mogle dočekati nove kandidate, jedino se protivi Zavod za obrazovanje odraslih RS, jer je, kako kažu, ova odluka u sukobu sa Zakonom o konkurenciji u BiH.

Koliko bi mogao da košta vozački ispit od 2019. godine?

Nacrt odluke o jedinstvenim minimalnim budžetskim elementima vrijednosti nastavnog časa iz teorijskog i praktičnog dijela osposobljavanja kandidata za vozače uskoro će se naći na stolu Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, nakon čega se očekuje stupanje na snagu novih cijena polaganja vozačkih ispita.

Najčitanije