Vršnjačko nasilje

Slučaj vršnjačkog nasilja potresao Hrvatsku: Dječaku stavili omču oko vrata i vukli ga

ZAGREB - Vijest o vršnjačkom zlostavljanju maloljetnika u Zagrebu uznemirila je javnost detaljima mučenja dječaka kojeg su vezali za vrat i davili.

Žrtva vršnjačkog nasilja htjela da raznese drugove tokom molitve?

MOSKVA - Najmanje 12 osoba, među kojima najviše učenika, povrijeđeno je u napadu koji se jutros dogodio nedaleko od Moskve u ženskom manastiru.

Vršnjačko nasilje u osnovnoj školi u Doboju, povrijeđena jedna osoba

DOBOJ – Jedna osoba povrijeđena je u vršnjčkom nasilju u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Doboju, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Srpska glumica otkrila da je bila žrtva vršnjačkog nasilja

Glumica Teodora Bjelica otkrila je da je bila žrtva vršnjačkog nasilja. Ona je ispod objave na Instagramu opisala jednu dirljivu situaciju koja se odigrala između nje i njene najbolje drugarice.

Izrečene kazne zbog vršnjačkog nasilja u Nevesinju

NEVESINJE - Šest učenika Osnovne škole "Risto Proroković" Nevesinje je dobilo disciplinsku mjeru premještanja iz centralne škole u područno odjeljenje, dok je tri učenika dobilo ukor direktora, odjeljenskog vijeća i ukor odjeljenskog starješine zbog vršnjačkog nasilja, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Alarmantno: Pandemija podstakla vršnjačko nasilje

BANJALUKA - Zbog cjelokupne situacije sa virusom korona vršnjačko nasilje se preselilo na internet, a najviše zbog toga što su djeca bila primorana da koriste internet u svrhu obrazovanja.

Zlostavljali đaka i sve snimali telefonom

CAZIN - Slučaj vršnjačkog nasilja koji se dogodio prije nekoliko dana u Drugoj srednjoj školi u Cazinu, te potom postao viralan na društvenim mrežama proizveo je veliki broj reakcija i zgrozio javnost Unsko-sanskog kantona, nakon čega su reagovale nadležne institucije te se čeka odluka Tužilaštva USK.

Broj slučajeva vršnjačkog nasilja u USK skočio za 40 odsto

BIHAĆ - Broj slučajeva vršnjačkog nasilja na području Unsko-sanskog kantona nalazi se u velikom porastu, pa je tako tokom 2019. godine zabilježeno za oko 40 posto više takvih slučajeva u odnosu na godinu ranije, a zabrinjava saznanje da je sve više povratnika u vršenju tih djela.

Mediji: Osnovci organizuju tuče i naplaćuju gledanje snimaka

NOVI PAZAR - Društvenim mrežama i aplikacijama za dopisivanje kruži više snimaka na kojima se vide učenici novopazarskih osnovnih škola kako se brutalno tuku.

Loši komentari na Instagramu bole više od šamara

DOBOJ - Negativan komentar ispod fotografije na Instagramu današnji srednjoškolci teže podnose nego šamar dobijen u tuči, iako se i jedno i drugo može smatrati vršnjačkim nasiljem, rečeno je na predavanju u Doboju.

Djevojčica maltretirana u Barajevu je dijete s posebnim potrebama

Barajevo posljednjih dana potresa incident između maloljetnih djevojčica (14), koji se odigrao tik uz zidove OŠ "Knez Sima Marković". Dvije maloljetnice naizmjenično su šamarale svoju vršnjakinju, a za sve to vrijeme druga djeca su se smijala i sav incident zabilježila kamerama telefona.

Smijenjen direktor škole, maloljetnice kod tužioca

​BEOGRAd - Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević razriješio je direktora Srednje škole u Barajevu, Dobrivoja Jelića, jer nije adekvatno reagovao u slučaju vršnjačkog nasilja, javlja RTS.

Novi slučaj nasilja potresa region: Više huliganki nemilosrdno šutira djevojčicu

U nedjelju se pojavio još jedan video snimak na kojem se vidi novi slučaj gnusnog vršnjačkog nasilja i samo jedan u nizu koji u posljednja tri dana potresa Srbiju i region.

Objavljen novi uznemirujući snimak vršnjačkog nasilja u Barajevu

BEOGRAD - Na društvenim mrežama pojavio se navodno novi snimak maltretiranja djevojčice na kojem se vidi kako joj druga udara šamare.

Snimak vršnjačkog nasilja šokirao Banjalučane

BANJALUKA - Novi slučaj vršnjačkog nasilja u Banjaluci gdje djevojčica napada dječaka na biciklu, dok prolaznici nijemo posmatraju šokirao je javnost u Republici Srpskoj.

Najčitanije