Vrbanja

Kuran nakon 27 godina ponovo u džamiji u Vrbanji

BANJALUKA - Kuran iz džamije u banjalučkom naselju Vrbanja jedini je sačuvani pisani trag nakon rušenja ove džamije u proteklom ratu, a danas je na podne namazu nakon 27 godina vraćen na mjesto kom i pripada.

Kuran će biti vraćen džamiji u banjalučkom naselju Vrbanja

BANJALUKA - Kuran iz džamije u banjalučkom naselju Vrbanja jedini je sačuvan pisani trag nakon rušenja ove džamije u proteklom ratu, te će u narednom periodu biti vraćen u džamiju.

Piralen u Vrbanji i Vrbasu u granicama dozvoljenih vrijednosti

BANJALUKA - Po nalogu Republičke vodne inspekcije u drugoj polovini juna izvršeno je uzimanje tri uzorka sedimenta iz korita rijeke Vrbas, kako bi se laboratorijskim analizama utvrdilo eventualno postojanje piralena i drugih štetnih materija u sedimentu, navodi se u saopštenju Inspektorata Republike Srpske.

Sudar u banjalučkom naselju Vrbanja

BANJALUKA – Jedno lice lakše je povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi u banjalučkom naselju Vrbanja, potvrđeno je „Nezavisnim“ u PU Banjaluka.

Počela sanacija nasipa na Vrbanji i Vrbasu

BANJALUKA - Po nalogu gradskih vlasti, počela je sanacija oštećenog nasipa na Vrbanji i Vrbasu u naselju Česma. Sredstva u iznosu od oko 460.000 KM obezbjeđena su iz budžeta Fonda solidarnosti.

U Čelincu proglašena vanredna situacija, poplavljeno 100 domaćinstava

ČELINAC - Na sastanku Štaba za vanredne situacije opštine Čelinac jutros je proglašena vanredna situacija na području ove lokalne zajednice usljed obilnih padavina i neprohodnih pravaca prema Banjaluci i Kotor Varošu.

Na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac Vrbanja nosi sve pred sobom

BANJALUKA – Na putu Banjaluka-Čelinac u mjestu Zeleni vir voda iz vještačog jezera izbila je preko pruge, javlja reporter ATV-a.

U Vrbanji prošao voz iako rampa nije bila spuštena

BANJALUKA - Na pružnom prelazu u Vrbanji kod Banjaluke jutros je prošao voz iako rampa nije bila spuštena.

Wakeboarding na Vrbanji: Opasno "surfanje" na nasipu u Banjaluci

BANJALUKA - Grupa mladića odlučila je da se, na izuzetno opasan način, zabavi na rijeci Vrbanji u Banjaluci.

Zapuštena jedina plaža za osobe s invaliditetom u Banjaluci

BANJALUKA - Plaža želja u Vrbanji kod Žutog mosta, koja je prije nekoliko godina bila kupalište prilagođeno osobama s invaliditetom, danas ne služi prvobitnoj svrsi.

Najčitanije