Vrbas

Pogledajte kako izgleda srednjovjekovni mač u Vrbasu

BANJALUKA - Srednjovjekovni mač zaboden u kamen, koji su ronioci Ronilačkog kluba "Buk" Banjaluka pronašli prije nekoliko mjeseci, sutra će, ako vremenske prilike dozvole, nakon nekoliko vijekova biti izvučen iz rijeke Vrbas.

Vađenje srednjovjekovnog mača iz Vrbasa 16. i 17. oktobra

BANJALUKA - Muzej Republike Srpske je u saradnji s Ronilačkim klubom „Buk“ i Zavodom za zaštitu kulturno - istorijskog i prirodnog nasljeđa RS, započeo realizaciju projekta „Vrbaški mač u kamenu“.

Rusi odustali od izgradnje hidrocentrala na Vrbasu

BANJALUKA - Projekat izgradnje četiri kaskadne hidrocentrale, koje su trebale da budu locirane na donjem toku rijeke Vrbas kod Laktaša, obustavljen je zbog neisplativosti, potvrđeno je "Nezavisnim" u Ministarstvu energetike i rudarstva RS.

Pronađena dva leša u Vrbasu u Banjaluci

BANJALUKA - Policija u Banjaluci danas je oko 14.00 časova, postupila po zaprimljenoj prijavi da se na obali rijeke Vrbas u mjestu Karanovac, kod Banjaluke, nalaze skeletni ostaci ženske osobe, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Lica sa invaliditetom uživala u raftingu na Vrbasu

BANJALUKA - Sportsko - rekreativni događaj "Rafting za lica sa invaliditetom" održan je danas na rijeci Vrbas, saopštila je Organizacija amputiraca UDAS.

Šef Delegacije EU uživao u dajak čamcu na Vrbasu

BANJALUKA - Kao što je najavio u svojoj prvoj posjeti banjalučkom Nektar Dajak Klubu, i to na njegovu ličnu želju, Ambasador Lars-Gunnar Vigemark šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH osjetio je čari vožnje u banjalučkom dajak čamcu.

Inicijativa Čist Vrbas – zajednički ekološki i ekonomski interes

Zaštita rijeke Vrbas i plansko korištenje njenog turističkog i ekonomskog potencijala su osnovni ciljevi programa koji je prethodio Inicijativi Čist Vrbas, koji od samog početka podržava kompanija Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo.

Prikupljeno više od 200 vreća smeća u Vrbasu

​BANJALUKA - U okviru Inicijative "Čist Vrbas", uspješno je okončana ekološka regata, čiji su učesnici sakupili više od 200 vreća smeća i veliku količinu drvnog otpada, trulih stabala i nagomilanog šiblja.

U Vrbasu pronađen mač u kamenu

Mač u kamenu, u dubinama Vrbasa, nadomak Banjaluke bio je okidač da se posveti više pažnje arheloškim istraživanjima pod vodom.

Identifikovan muškarac čije je tijelo izvučeno iz Vrbasa

BANJALUKA - Policijska uprava Banjaluka identifikovala je muškarca čije je tijelo u nedjelju pronađeno u rijeci Vrbas i utvrđeno je da se radi o Rajku Jugoviću (31) iz banjalučkog naselja Drakulić.

Najčitanije