Vrbas

Šef Delegacije EU uživao u dajak čamcu na Vrbasu

BANJALUKA - Kao što je najavio u svojoj prvoj posjeti banjalučkom Nektar Dajak Klubu, i to na njegovu ličnu želju, Ambasador Lars-Gunnar Vigemark šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH osjetio je čari vožnje u banjalučkom dajak čamcu.

Inicijativa Čist Vrbas – zajednički ekološki i ekonomski interes

Zaštita rijeke Vrbas i plansko korištenje njenog turističkog i ekonomskog potencijala su osnovni ciljevi programa koji je prethodio Inicijativi Čist Vrbas, koji od samog početka podržava kompanija Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo.

Prikupljeno više od 200 vreća smeća u Vrbasu

​BANJALUKA - U okviru Inicijative "Čist Vrbas", uspješno je okončana ekološka regata, čiji su učesnici sakupili više od 200 vreća smeća i veliku količinu drvnog otpada, trulih stabala i nagomilanog šiblja.

U Vrbasu pronađen mač u kamenu

Mač u kamenu, u dubinama Vrbasa, nadomak Banjaluke bio je okidač da se posveti više pažnje arheloškim istraživanjima pod vodom.

Identifikovan muškarac čije je tijelo izvučeno iz Vrbasa

BANJALUKA - Policijska uprava Banjaluka identifikovala je muškarca čije je tijelo u nedjelju pronađeno u rijeci Vrbas i utvrđeno je da se radi o Rajku Jugoviću (31) iz banjalučkog naselja Drakulić.

Banjaluka i Vrbas M:tel spremni za još jedno veliko takmičenje

Banjaluka i Kajak kanu klub Vrbas M:tel spremni su za još jedno veliko takmičenje ICF Svjetsko prvenstvo, za juniore i seniore do 23 godine, u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banja Luka-Vrbas 2019" koje će biti otvoreno sutra.

Slalom staza na Vrbasu u novom ruhu

BANJALUKA - Kako bi sve bilo spremno za održavanje Svjetskog prvenstva za juniore i seniore do 23 godine u kajaku i kanuu na divljim vodama, pri kraju je i obnova slalom staze na Vrbasu u kanjonu Tijesno.

Iz Vrbasa izvučeno tijelo muškarca, naređena obdukcija

BANJALUKA - Tijelo zasad nepoznatog muškarca izvučeno je iz Vrbasa u banjalučkom naselju Karanovac, a slijede rad na identifikaciji, te obdukcija, potvrđeno je iz policije.

Pronađeno tijelo u Vrbasu u Banjaluci

BANJALUKA - U rijeci Vrbas, u banjalučkom naselju Novoselija, pronađeno je tijelo zasad nepoznatog lica, saznaju "Nezavisne".

Piralen u Vrbanji i Vrbasu u granicama dozvoljenih vrijednosti

BANJALUKA - Po nalogu Republičke vodne inspekcije u drugoj polovini juna izvršeno je uzimanje tri uzorka sedimenta iz korita rijeke Vrbas, kako bi se laboratorijskim analizama utvrdilo eventualno postojanje piralena i drugih štetnih materija u sedimentu, navodi se u saopštenju Inspektorata Republike Srpske.

Najčitanije