Vrbas

Promijenjena boja Vrbasa: Cvjetanje algi ne utiče na kvalitet vode

BANJALUKA - Promjena boje rijeke Vrbas na području banjalučke mjesne zajednice Bočac najvjerovatnije je posljedica prirodne pojave usljed takozvanog cvjetanja algi, saopšteno je iz Gradske uprave.

Banjalučki dajakaši izvadili betonske kante za smeće iz Vrbasa

Članovi Dajak kluba u sklopu svojih redovnih ekoloških aktivnosti iz korita rijeke Vrbas izvadili su 15 betonskih kanti za otpatke, koje su nesavjesni građani bacali u rijeku.

KKI Vrbas za rođendan dobio sportska kolica

Košarkaški klub invalida Vrbas danas je u klupskim prostorijama obilježio 18. rođendan, a jedan od poklona koji su Banjalučani dobili jesu nova sportska kolica koja im je uručio odbornik u Skupštini grada Banjaluka Vlado Mirošljević inače dugogodišnji prijatelj kluba, saopšteno je iz Vrbasa.

Pjena pluta Vrbasom u Karanovcu

BANJALUKA - Na području naselja Karanovac u Banjaluci primijećena je veća količina pjene koja pluta u Vrbasu u ovom dijelu grada.

Projekat na Vrbasu: Korona otežala izgradnju pristaništa za dajak

Iako je planirano da ove godine ljubitelji dajaka dobiju prvo pristanište u gradu, zbog slabijeg punjenja budžeta grada, još nisu obezbijeđena sredstva za izgradnju, rekao je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove u Gradskoj upravi.

KKI "Vrbas" šampion za sezonu 2019/2020.

Odlukom Upravnog odbora Saveza košarke u kolicima BiH, Košarkaški klub invalida (KKI) "Vrbas" proglašen je za šampiona BiH za sezonu 2019/2020.

Grad istražuje ko je izlio crnu tečnost u Vrbas

Gradska inspekcija, odnosno Vodna i Ekološka inspekcija, sprovodi istragu zbog ispuštanja još neutvrđene crne tečnosti kroz ispust oborinske kanalizacije u blizini novoizgrađenog mosta na Vrbasu, izjavio je Janko Kecman, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Nakon sudara dva automobila završila u koritu Vrbasa

BANJALUKA - Na magistralnom putu M-16 Banjaluka - Jajce u mjestu Raševik jutros je došlo do saobraćajne nesreće, kad su automobil marke reno hrvatskih registarskih oznaka i golf 4 bh. oznaka prilikom direktnog sudara sletjeli u korito rijeke Vrbas.

Umičević: Zbog virusa korona otkazana Evroliga u Banjaluci

Evroliga za košarkaše u kolicima, koja je trebalo da bude održana od 12. do 15. marta u Banjaluci, otkazana je zbog situacije u vezi sa virusom korona, rekao je Srni predsjednik Košarkaškog kluba invalida "Vrbas" Marinko Umičević.

Golić: Sliv Vrbasa najuređeniji u BiH, zaštićeno 1.700 hektara zemljišta

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić ocijenila je da je sliv rijeke Vrbas najuređeniji u BiH kada je riječ o rizicima od poplava i to zahvaljujući projektu UNDP-a u okviru kojeg su uspostavljeni hidrometeorološka mreža i mjerne stanice koje rano upozoravaju na ovaj rizik.

Najčitanije