Vrhovni sud

Ponovo ukinuta presuda Hasanbašiću za pokušaj ubistva policajaca

BANJALUKA - Mustafi Hasanbašiću, optuženom za pokušaj ubistva policajaca Nermina Suljića i Almira Zaimovića iz Doboja, Vrhovni sud Republike Srpske ponovo je ukinuo presudu.

Vrhovni sud RS slučaj ubistva ljubavnika vratio na novo suđenje

BANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je dio presude kojom su Boško Kovačević (30) i njegov rođak Pero Mirović (45) osuđeni na po 12 godina i četiri mjeseca zatvora za ubistvo Davora Vitića (33) i slučaj vratio na novo suđenje, potvrđeno je "Nezavisnim".

Božana Vulić imenovana za sudiju Vrhovnog suda Republike Srpske

TREBINJE - Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH imenovao je danas Božanu Vulić za sudiju Vrhovnog suda Republike Srpske, a na poziciju sudija Okružnog suda u Banjaluci imenovani su Dragan Uletilović, Milica Đurić i Gordana Stevandić.

Tramp imenovao Ejmi Koni Beret za sudiju Vrhovnog suda

VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp imenovao je Ejmi Koni Beret (48) za sudiju Vrhovnog suda, koja će na tom mjestu zamijeniti nedavno preminulu Rut Bejder Ginzberg.

Gradašević osuđen za ubistvo nakon 27 godina

SARAJEVO - Vrhovni sud Federacije potvrdio je presudu Kantonalnog suda u Sarajavu kojom je Damir Gradaščević pravosnažno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine zbog ubistva Miloša Vujića Panića.

Odbrana traži slobodu za bivše specijalce osuđene za filmsku pljačku

BANJALUKA - Odbrana Vladana Malića, Gorana Paraša i Aleksandra Popovića, bivših specijalaca MUP-a RS, te njihovog saučesnika Olega Bande, osuđenih na 40 godina zatvora, zatražila je za njih oslobađajuću presudu pred Vijećem Vrhovnog suda RS.

Vrhovni sud RS: Ponovo ukinuta presuda Slobodanu Markoviću

BANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske ponovo je ukinuo presudu kojom je Slobodan Marković (57) iz Banjaluke osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanke Biljane Keserović koju je brutalno pretukao drvenom palicom.

Vrhovni sud RS ukinuo presudu Draganu Cerovcu za otmicu

BANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je prvostepenu presudu Draganu Cerovcu kojom je osuđen na 18 mjeseci zatvora zbog otmice Nenada Jakovljevića iz Bijeljine.

Deset godina robije za pljačku i mučenje

BANJALUKA - Eldina Ahmetovića Sprečaka, Dejana Međedovića, Zorana Mihajlovića i Dragana Panzalovića Vrhovni sud RS pravosnažno je osudio na 10 godina zatvora za razbojništvo, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Alija Delimustafić izlazi iz pritvora

SARAJEVO - Vrhovni sud FBiH je donio konačno rješenje da se Alija Delimustafić u nastavku procesa u predmetu "Pravda" može braniti sa slobode.

Najčitanije