Vrhovni sud

Deset godina robije za pljačku i mučenje

BANJALUKA - Eldina Ahmetovića Sprečaka, Dejana Međedovića, Zorana Mihajlovića i Dragana Panzalovića Vrhovni sud RS pravosnažno je osudio na 10 godina zatvora za razbojništvo, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Alija Delimustafić izlazi iz pritvora

SARAJEVO - Vrhovni sud FBiH je donio konačno rješenje da se Alija Delimustafić u nastavku procesa u predmetu "Pravda" može braniti sa slobode.

Trojac dobio 11 i po godina robije

SARAJEVO - Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je presudu Kantonalnog suda u Tuzli kojom su Mirsad Husović, Haris Mehanović i Jasmin Tanović osuđeni na 11 i po godina.

Vrhovni sud odbio žalbu "Boske", "Krajina osiguranje" ne mora da plati 6,3 miliona KM

BANJALUKA – Robna kuća "Boska" izgubila je pred Vrhovnim sudom Republike Srpske višegodišnji spor u kojem je od banjalučkog "Krajina osiguranja" pokušala naplatiti 6,3 miliona KM.

Ukinuta presuda za polno nasilje nad djetetom

BANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Branislav A. (43) osuđen na šest godina zatvora zbog krivičnog djela polno nasilje nad djetetom.

Žorž uhapšen zbog prijetnje tužiocu

BANJALUKA - Ognjen Branković (38), zvani Žorž, koji je nepravosnažno osuđen na pet godina zatvora zbog prodaje droge, uhapšen je u petak zbog sumnje da je u Vrhovnom sudu RS prijetio tužiocu.

Vrhovni sud RS ukinuo presude specijalcima i Bandi

BANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu Okružnog suda Banjaluka koji je bivše specijalce Vladana Malića, Gorana Paraša i Aleksandra Popovića, te suvlasnika autokuće "Quatro" Olega Bandu osudio na ukupno 42 godine robije.

Konzorcijum dužan isplatiti Ministarstvu trgovine i turizma dug sa kamatama

BANJALUKA - Presudom Vrhovnog suda Republike Srpske od 14. decembra odbijene su revizije tuženih "Zekstra grupa Zekstra" DOO Beograd i "Delta ril estejt" DOO Beograd izjavljene protiv presude Višeg privrednog suda u Banjaluci po tužbi Ministarstva trgovine i turizma za naplatu duga u iznosu od 495.189 KM.

Majci i sinu 21 i po godina robije zbog ubistva njenog ljubavnika

BANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Okružnog suda u Bijeljini, a kojom su Rada Todorović (43) i njen sin Mladen Todorović (26) zvani Arkan osuđeni na ukupno 21 i po godinu zatvora zbog ubistva njenog ljubavnika Dragoljuba Vidovića (58).

Vrhovni sud SAD zabranio ulazak državljanima muslimanskih zemalja

VAŠINGTON - Vrhovni sud SAD-a dozvolio je punu primjenu zabrane putovanja za šest muslimanskih zemalja koju je potpisao američki predsjednik Donald Tramp.

Najčitanije