Vrhovni sud RS

Ponovo ukinuta presuda Hasanbašiću za pokušaj ubistva policajaca

BANJALUKA - Mustafi Hasanbašiću, optuženom za pokušaj ubistva policajaca Nermina Suljića i Almira Zaimovića iz Doboja, Vrhovni sud Republike Srpske ponovo je ukinuo presudu.

Vrhovni sud RS slučaj ubistva ljubavnika vratio na novo suđenje

BANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je dio presude kojom su Boško Kovačević (30) i njegov rođak Pero Mirović (45) osuđeni na po 12 godina i četiri mjeseca zatvora za ubistvo Davora Vitića (33) i slučaj vratio na novo suđenje, potvrđeno je "Nezavisnim".

Odbrana traži slobodu za bivše specijalce osuđene za filmsku pljačku

BANJALUKA - Odbrana Vladana Malića, Gorana Paraša i Aleksandra Popovića, bivših specijalaca MUP-a RS, te njihovog saučesnika Olega Bande, osuđenih na 40 godina zatvora, zatražila je za njih oslobađajuću presudu pred Vijećem Vrhovnog suda RS.

Vrhovni sud RS ukinuo presudu Draganu Cerovcu za otmicu

BANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je prvostepenu presudu Draganu Cerovcu kojom je osuđen na 18 mjeseci zatvora zbog otmice Nenada Jakovljevića iz Bijeljine.

Deset godina robije za pljačku i mučenje

BANJALUKA - Eldina Ahmetovića Sprečaka, Dejana Međedovića, Zorana Mihajlovića i Dragana Panzalovića Vrhovni sud RS pravosnažno je osudio na 10 godina zatvora za razbojništvo, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Vrhovni sud odbio žalbu "Boske", "Krajina osiguranje" ne mora da plati 6,3 miliona KM

BANJALUKA – Robna kuća "Boska" izgubila je pred Vrhovnim sudom Republike Srpske višegodišnji spor u kojem je od banjalučkog "Krajina osiguranja" pokušala naplatiti 6,3 miliona KM.

Žorž uhapšen zbog prijetnje tužiocu

BANJALUKA - Ognjen Branković (38), zvani Žorž, koji je nepravosnažno osuđen na pet godina zatvora zbog prodaje droge, uhapšen je u petak zbog sumnje da je u Vrhovnom sudu RS prijetio tužiocu.

Vrhovni sud RS ukinuo presude specijalcima i Bandi

BANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu Okružnog suda Banjaluka koji je bivše specijalce Vladana Malića, Gorana Paraša i Aleksandra Popovića, te suvlasnika autokuće "Quatro" Olega Bandu osudio na ukupno 42 godine robije.

Majci i sinu 21 i po godina robije zbog ubistva njenog ljubavnika

BANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Okružnog suda u Bijeljini, a kojom su Rada Todorović (43) i njen sin Mladen Todorović (26) zvani Arkan osuđeni na ukupno 21 i po godinu zatvora zbog ubistva njenog ljubavnika Dragoljuba Vidovića (58).

Najčitanije