Vrijeme

Požari pustoše jug Evrope, na Balkanu će biti i do 45°C

O toplotnom talasu na našem području piše i Severe Weather te navodi da će trajati do kraja jula, odnosno do početka avgusta na jugoistoku Evrope.

Vrućina ne posustaje, meteolarm uključen za srijedu od 13 do 18 časova

BANJALUKA - Za cijelo područje Republike Srpske i Federacije BiH za sutra je zbog najavljene visoke temperature vazduha izdato narandžasto upozorenje, objavljeno je na stranici Meteoalarma.

Za utorak najavljeni visoka temperatura i sparno vrijeme

SARAJEVO - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti suvo, pomalo sparno i veoma toplo vrijeme, uz najvišu temperaturu do 39 stepeni Celzijusovih.

Oluja se približava Tokiju, zabrinuti za raspored na Olimpijskim igrama

TOKIO - Tokio, domaćin Letnjih olimpijskih igara koje su startovale u petak, očekuje oluju čiji je početak već poremetio raspored takmičenja.

Uključen žuti meteoalarm za cijelu BiH

BIJELJINA - Meteoalarm je za danas zbog najavljene visoke dnevne temperature i mogućih grmljavinskih nepogoda izdao žuto upozorenje za cijelu Republiku Srpsku i Federaciju BiH.

Novi talas vrućina stiže u region

Nakon perioda kiša, prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda, ponovo se vraćaju nešto više temperature.

Prognoza vremena za srijedu

SARAJEVO - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost i temperaturu vazduha do 31 stepen Celzijusov.

Izdato narandžasto upozorenje zbog kiše za veći dio BiH

BIJELJINA - Meteoalarm je izdao narandžasto upozorenje zbog očekivane obilne kiše na većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH).

Svijet ušao u eru ekstremnih nepogoda

BERLIN - Poplave u Njemačkoj šokirale su naučnike koji se bave klimatskim promjenama. Uprkos njihovim saznanjima o nedaćama koje klimatske promjene neumitno nose, ostali su zatečeni intenzitetom i razmjerom elementarnih nepogoda koje su zadesile planetu.

Meteorolog otkrio kada bi moglo stići osvježenje

Temperature u Bosni i Hercegovini su u utorak išle do čak 37 stepeni, barem u južnijim gradovima.

Najčitanije