Vrt

Maćuhice, baršunasti cvijet kojem ne smetaju niske temperature

Maćuhice izgledaju nježno i delikatno, ali to ljupko cvijeće zapravo je vrlo otporno te može preživjeti i temperature do -23 stepena Celzijusa. Upravo zbog svoje nezahtjevnosti maćuhice spadaju među najpopularnije balkonsko i vrtno cvijeće, a smetaju mu jedino velike vrućine.

Zoološki vrt u Bratislavi zatvorio paviljon s majmunima

BRATISLAVA - Zoološki vrt u Bratislavi zatvorio je danas paviljon s primatima za javnost, kao preventivnu mjeru nakon što je u petak potvrđen prvi slučaj virusa korona u Slovačkoj.

Medvjedi u ZOO vrtu u Jagodini vidjeli svoju sjenku, zima traje

Medvjedi u Zoološkom vrtu u Jagodini, danas su, na Sretenje gospodnje, vidjeli svoju sjenku, što po narodnom vjerovanju znači da zimi još nije kraj.

Njemački zoološki vrt opet radi nakon velikog požara

Zoološki vrt u gradu Krefeldu, na zapadu Njemačke, danas je ponovo otvoren poslije saniranja posljedica požara koji je usmrtio više od 30 životinja.

Požar u zoo-vrtu u Njemačkoj, poginule mnoge životinje

BERLIN - U požaru koji je izbio u zoološkom vrtu u njemačkom gradu Krefeldu u prvim satima Nove godine poginuo je veliki broj životinja, saopštili su danas zvaničnici, koji nisu komentarisali navode medija da je vatra izazvana novogodišnjim vatrometom.

Pronađeni staklenici i vrt u kojima je uzgajano povrće za Hitlera

Ostaci vrta i staklenika koji je vođa nacista Adolf Hitler koristio za uzgoj voća i povrća otkriveni su u nekadašnjem glavnom štabu Istočnog Fronta.

Panda u berlinskom zoo vrtu rodila blizance

U berlinskom zoološkom vrtu panda Meng Meng rodila je blizance teške 136 i 186 grama, objavio je Vrt na svom Twitteru.

Prinova u Zoo vrtu Bingo: Lavica Nina okotila tri mladunčeta

Lavica Nina je 12. juna u ranim jutarnjim satima na svijet je donijela tri ženska mladunčeta, potomke lava Tuma.

Beogradski zoo vrt bogatiji za crno-bijelu bebu

Beogradski zoo vrt postao je bogatiji za još jednu životinju i to mladunče zebre koje je prije nekoliko dana ugledalo svijet. Za kratak vremenski period postala je glavna atrakcija, a svi ljubitelji životinja mogu svratiti do Beo zoo vrta kako bi je vidjeli.

Pingvini nova atrakcija za sve u zoološkom vrtu u Beogradu

BEOGRAD - Nakon više od 40 godina, zoološki vrt u Beogradu dobio je pingvine, koji su za kratko vrijeme postali atrakcija, posebno za najmlađe posjetioce, ali im ne mogu odoljeti ni odrasli.

Najčitanije