Vrt

Sanski Most: Imam džamiju i vrt okitio cvijećem

SANSKI MOST - Džamija i imamska kuća u selu Vrše, koje je udaljeno desetak kilometara od Sanskog Mosta, okićeni su cvijećem i raznovrsnim biljkama, a za ovakav izgled tog prostora najzaslužniji je Hikmet Kaltak, mjesni imam.

Kroton, biljka veličanstvenih raznobojnih listova

Sjajni listovi nevjerovatnih boja, različitog oblika i veličina čine kroton veličanstvenom i jednom od omiljenih sobnih biljaka.

Kako pravilno presaditi sobnu biljku u samo nekoliko koraka

Održavanje biljaka na životu jedna je stvar, ali znati kada, i što je još važnije, kako presaditi biljku zahtijeva potpuno novi nivo znanja.

Pet vrsta cvijeća koje neće zamjeriti ako ih zaboravimo zaliti

Višegodišnje biljke ili trajnice veoma su zahvalne za održavanje zbog toga što jednom se kad posade nije ih potrebno ponovo presađivati, a osim toga uljepšavaju balkon ili vrt jer cvjetaju svake godine.

Ogromna zmija sakrila se u vrtu, vidite li je?

U jednom australijskom vrtu sakrio se piton, ali nisu ga svi odmah uspjeli uočiti.

Zima u zoološkom vrtu Central Parka

Central Park, urbani vještački park u samom srcu Menhetna, u Njujorku, kojeg godišnje posjeti oko 25 miliona ljudi, zanimljiv je građanima tokom cijele godine.

Polarni medvjed ubio medvjedicu u zoo-vrtu

Muški polarni medved Nuka ubio je dvadesetogodišnju medvjedicu u zoološkom vrtu u Detroitu, kada je pokušao da se pari s njom.

Šta i kako sijati i saditi u jesen?

Ako još niste započeli s uzgojem zimskog povrća, još imate vremena posijati i posaditi veliki broj vrsta. Kraj septembra i oktobar idealni su za sjetvu i sadnju kupusnjača, crvenog luka i bijelog luka, raznih salata, korijandera, repe.

Zoo-vrt prikuplja novac da napravi crvenoj pandi babine

Mei Mei i Mošu, bračni par crvenih panda u Zoološkom vrtu Oregon, dočekao je prinovu 18 juna ove godine. Ovaj mališan je odličnog zdravlja, i po riječima osoblja Zoo vrta, "drijema kao šampion". Ali, postoji jedan problem, mališan je bio neplanirana panda. Dolazak mališana na svijet je sve prijatno iznenadio, ali sada zoološki vrt treba da adekvatno opremi stanište crvene pande, te su se obratili posjetiocima za pomoć.

Supružnici 40 godina njeguju oazu cvijeća i zelenila

SANSKI MOST - Ismet i Sadija Palaškić iz Sanskog Mosta ponosni su vlasnici oaze prepune zelenila i cvijeća, koja se smjestila u Šabića sokaku, maloj gradskoj ulici skrivenoj od pogleda prolaznika.

Najčitanije