Vrtić

Od naredne godine više fizičke aktivnosti za vrtićku djecu

Poslije uvođenja besplatnih sportskih sekcija u osnovne škole, namjera Grada je da i u gradske vrtiće uvede sličan projekat koji će omogućiti najmlađim bavljenje fizičkom aktivnošću.

Ombudsmani BiH otvaraju predmet zlostavljanja djece u sarajevskom vrtiću

Ombudsmani Bosne i Hercegovine će po službenoj dužnosti otvoriti predmet povodom video snimka "jezive scene iz vrtića u Sarajevu" koji se našao na društvenim mrežama i brojnim online medijima u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz te institucije.

Ponovljen tender za vrtić na Starčevici

BANJALUKA - Gradska uprava Banjaluka ponovila je tender za rekonstrukciju još jednog poslovnog prostora za potrebe novog vrtića, nastojeći da što veći broj djece dobije priliku za adekvatno predškolsko obrazovanje.

Napad nožem u vrtiću, ranjeno 14 djece

PEKING - Kineska policija saopštila je da je 14 djece ranjeno rano jutros u napadu nožem u vrtiću u zapadnom gradu Čongćingu.

Vrtić "Lana" i dalje bez bezbjednog mjesta za igru: Stanari neće ograđeno igralište

BANJALUKA - Mališani iz vrtića "Lana" u banjalučkom naselju Rosulje još nemaju ograđeno dvorište na kojem bi mogli bezbjedno da se igraju, jer se stanari zgrade u Ulici kralja Petra II Karađorđevića protive postavljanju ograde.

Kombi udario dvije djevojčice u dvorištu vrtića

Dvije petogodišnje djevojčice povrijeđene su u dvorištu vrtića u Rumi kada ih je udarilo dostavno vozilo, potvrđeno je RTS-u u policiji.

Uskoro osnivanje još jedne vrtićke grupe u vrtiću "Bubamara"

BANJALUKA - Sanacija i dogradnja vrtića "Bubamara" u naselju Obilićevo počela je danas, nakon čega će u ovu predškolsku ustanovu biti primljeno još 25 mališana.

Uz jesen stigla i viroza, najčešće oboljevaju mališani

BANJALUKA - Da je u predškolskim ustanovama u Banjaluci posljednjih dana povećan broj mališana sa virozama posvjedočili su iz Doma zdravlja Banjaluka, ali i roditelji mališana.

Sve više djece u RS ide u vrtiće

BANJALUKA - Sistemom predškolskog vaspitanja i obrazovanja u RS obuhvaćeno je 15 odsto djece, što je napredak u odnosu na prije nekoliko godina, kada je samo tri odsto djece bilo uključeno u ovaj sistem obrazovanja.

Drama u Njujorku: Žena sa nožem upala u vrtić, povrijeđena i djeca

U Kvinsu u državi Njujorku u vrtiću danas se dogodio napad nožem, potvrdila je policija.

Najčitanije