Vrtići

U BiH za pet godina 115.418 mališana prošlo kroz vrtiće

BANJALUKA, SARAJEVO - Za pet godina u BiH kroz predškolske ustanove prošlo je više od 115.418 djece, podaci su Ministarstva prosvjete i kulture RS i Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Samo nekoliko vrtića ima drugu smjenu

BANJALUKA - Većina vrtića u RS ima radno vrijeme do 18 časova, a samo nekoliko ih je otvoreno do 21 čas jer, kako kažu nadležni, nema veće zainteresovanosti roditelja za više takvih predškolskih ustanova.

Besplatni časovi engleskog za djecu u 19 vrtića

BIJELJINA - Škola stranih jezika "Anglia" u Bijeljini omogućila je besplatno učenje engleskog jezika za djecu u 19 vrtića, objavljeno je na internet stranici Gradske uprave.

2.000 mališana čeka na mjesto u vrtiću

BANJALUKA - Na listi čekanja za upis u vrtiće trenutno se nalazi oko 2.000 mališana, a ovaj broj je isti kao i prošle godine.

Sve više prijavljene djece za javne vrtiće: Mnogi mališani ostali "ispod crte"

BANJALUKA, LAKTAŠI - Konkursi za upis djece u javne predškolske ustanove u RS završeni su u nekim opštinama, a na njih se prijavilo više mališana nego prethodnih godina, zbog čega su mnogi ostali "ispod crte".

Dva nova vrtića u Banjaluci na jesen otvaraju vrata

BANJALUKA - Dva nova vrtića u Obilićevu i Rosuljama na jesen će otvoriti vrata za prijem mališana, u okviru planova za proširenje vrtićkih kapaciteta i povećanje dostupnosti predškolskog obrazovanja za što veći broj najmlađih.

Od vrtića se oprostilo 650 mališana

BANJALUKA - Mališani iz svih vrtića, njih 650, pjesmom i igrom u sali Dječijeg pozorišta RS oprostili su se od vrtića i od svojih vaspitača.

Prigradske osnovne škole poluprazne: U slobodnim učionicama mogli bi biti vrtići

BANJALUKA - Prigradske osnovne škole zbog malog broja đaka svake godine suočavaju se sa viškom učionica, koje u većini slučajeva stoje neiskorištene, što nije slučaj sa gradskim osnovnim školama, čiji su kapaciteti u potpunosti ispunjeni.

Tri nova vrtića naredne godine

BANJALUKA - Grad će sljedeće godine dobiti tri nova vrtića, a nacrtom budžeta za 2018. za ove namjene planirano je 423.000 KM, s ciljem da se skrate liste čekanja, rekao je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

Radionica o značaju ishrane mališana u vrtićima

BANJALUKA - Za mališane u vrtićima najbitnija je kvalitetna ishrana kao preduslov za pravilan rast i razvoj, kao i higijenski uslovi, što je propisano pravilnikom u kojem postoji jasan pokazatelj šta sve vrtići treba da imaju.

Najčitanije