Vrtići

Planirana gradnja više novih vrtića u Banjaluci

BANJALUKA - Naselja Kuljani, Obilićevo, Vrbanja i Aleja centar trebalo bi da dobiju nove vrtiće, u nastojanju da predškolsko obrazovanje bude dostupno što većem broju djece.

Za sanacijom vapi više od 10 banjalučkih vrtića

BANJALUKA - Mnogi vrtići u gradu zbog starosti i dotrajalosti vape za sanacijama, ali će naredne godine prioritet imati izgradnja vrtića na Petrićevcu, završetka druge faze dogradnje "Kolibrija" te potpuna sanacija ili izgradnja novog objekta vrtića "Nataša".

Predstavljena studija: Vrtići u RS besplatni, podrška u isplati kredita

BANJALUKA - Mjere koje se odnose na demografski razvoj i populacionu politiku u RS moraju biti dio zakonskih rješenja kako bi bile striktno sprovedene, izjavio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je predstavljena naučnoistraživačka studija "Demografski razvoj i populaciona politika RS - analiza stanja i prijedlog mjera".

U BiH za pet godina 115.418 mališana prošlo kroz vrtiće

BANJALUKA, SARAJEVO - Za pet godina u BiH kroz predškolske ustanove prošlo je više od 115.418 djece, podaci su Ministarstva prosvjete i kulture RS i Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Samo nekoliko vrtića ima drugu smjenu

BANJALUKA - Većina vrtića u RS ima radno vrijeme do 18 časova, a samo nekoliko ih je otvoreno do 21 čas jer, kako kažu nadležni, nema veće zainteresovanosti roditelja za više takvih predškolskih ustanova.

Besplatni časovi engleskog za djecu u 19 vrtića

BIJELJINA - Škola stranih jezika "Anglia" u Bijeljini omogućila je besplatno učenje engleskog jezika za djecu u 19 vrtića, objavljeno je na internet stranici Gradske uprave.

2.000 mališana čeka na mjesto u vrtiću

BANJALUKA - Na listi čekanja za upis u vrtiće trenutno se nalazi oko 2.000 mališana, a ovaj broj je isti kao i prošle godine.

Sve više prijavljene djece za javne vrtiće: Mnogi mališani ostali "ispod crte"

BANJALUKA, LAKTAŠI - Konkursi za upis djece u javne predškolske ustanove u RS završeni su u nekim opštinama, a na njih se prijavilo više mališana nego prethodnih godina, zbog čega su mnogi ostali "ispod crte".

Dva nova vrtića u Banjaluci na jesen otvaraju vrata

BANJALUKA - Dva nova vrtića u Obilićevu i Rosuljama na jesen će otvoriti vrata za prijem mališana, u okviru planova za proširenje vrtićkih kapaciteta i povećanje dostupnosti predškolskog obrazovanja za što veći broj najmlađih.

Od vrtića se oprostilo 650 mališana

BANJALUKA - Mališani iz svih vrtića, njih 650, pjesmom i igrom u sali Dječijeg pozorišta RS oprostili su se od vrtića i od svojih vaspitača.

Najčitanije