Vrućina

Toplotni talas iz Dalmacije se širi na cijelu Hrvatsku, najavili promjene

Toplotni talas koji je zahvatio Dalmaciju za vikend će se proširiti i na unutrašnjost Hrvatske.

Jul bio najtopliji mjesec u istoriji: "Ovo je uznemiravajuće"

Na svijetu je prošlog mjeseca oboren veliki rekord - jul je bio najtopliji mjesec ikada izmjeren u istoriji, prema podacima koje je danas objavila američka Nacionalna agencija za istraživanje okeana i atmosfere (NOAA).

Pripremite se za putovanje po velikim vrućinama

Kada budete putovali tokom ljetnih vrućina na more ili neku drugu destinaciju, važno je da se pripremite unaprijed kako bi lakše podnijeli vožnju tijekom visokih temperatura.

Kako klimatske promjene utiču na Olimpijske igre

Stalno ste dehidrirani, osjećate težinu na svojim ramenima od velike toplote i velike vlažnosti vazduha. Ne osjećate se svojim, osećate se sporo na svojim nogama. Ovo nije prvi put da doživljavamo teške uslove. Ipak, razgovarao sam sa nekoliko momaka u svlačionici i svi su rekli da je ovo nešto najteže što su iskusili, dan za danom, riječi su Novaka Đokovića povodom uslova na Olimpijskim igrama.

Vrućine vam kvare san, ovi savjeti mogu pomoći

Spavanje tokom ljetnjih vrućina i te kako može biti izazovno, ali ne i nemoguće. Vjerovatno vam se ovih dana svi žale na to kako loše spavaju, a vjerovatno ste i sami iskusili probleme sa snom.

Jedan od najgorih vrelih talasa u novijoj istoriji Grčke

ATINA - Grčka se trenutno suočava s jednim od najgorih toplotnih talasa u novijoj istoriji zemlje, a vlasti su i dalje u velikoj pripravnosti da se uhvate u koštac sa svim problemima koji bi mogli nastati usljed vremenskih nepogoda.

Ekstremno visoka temperatura, crveno upozorenje za Foču i Višegrad

BANJALUKA - Ekstremno visoka temperatura očekuje sutra područje Višegrada i Foče zbog čega će na snazi biti crveni meteoalarm, dok za ostale krajeve Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH) nema upozorenja na ekstremno vrijeme, objavljeno je na sajtu Meteoalarma.

Najgori toplotni talas u jugoistočnoj Evropi u više decenija

ATINA - Toplotni talas je zahvatio jugoistočnu Evropu, zbog čega su stanovnici pohrlili na obale, javne česme i klimatizovana mjesta kako bi pronašli olakšanje.

Požari pustoše jug Evrope, na Balkanu će biti i do 45°C

O toplotnom talasu na našem području piše i Severe Weather te navodi da će trajati do kraja jula, odnosno do početka avgusta na jugoistoku Evrope.

Kako tijelo reaguje na vrućine: Toplotnog udara nisu pošteđeni ni mladi i zdravi

Kako visoke temperature utiču na naše tijelo i zašto ih teško podnose ne samo stariji ljudi i hronični bolesnici, već i mladi?

Najčitanije