Vrućina

Rekordne vrućine prognozirane za narednih pet godina

LONDON – Predviđa se da će narednih pet godina biti najtopliji period otkako se mjere temperature, saopštio je u četvrtak britanski Meteorološki zavod, upozoravajući na mogućnost da se na Zemlji probije temperaturni limit uspostavljen Pariškim sporazumom od 1,5 stepeni Celzijusa prije 2024. godine.

U Australiji zabilježen najtopliji dan od početka mjerenja

SIDNEJ - Australija je ove sedmice zabilježila najtopliji dan od kada se vrše mjerenja, sa prosječnom temperaturom od 40,9 stepeni Celzijusovih, tokom sezone velikih požara u prirodi, saopštile su danas vlasti.

Australija se "roštilja" na vrućini: Ispekao svinjski but u autu

U Australiji je u utorak 17. decembra izmjerena prosječna maksimalna temperatura od 40,9 stepeni Celzijusa i to je bio najtopliji dan od početka mjerenja.

Dvije djevojčice pronađene mrtve u pregrijanom automobilu

LOGAN - Dvije djevojčice u dobi od jedne i dvije godine pronađene su mrtve u automobilu koji je bio parkiran pokraj kuće u gradu Logan u Australiji.

Ovi dijelovi automobila mogu da se oštete ako vozite po vrućini

Vožnja po visokim temperaturama može da dovede do nekih ozbiljnih problema na vašem automobilu.

U automobilu izmjerili 81 stepen

U parkiranom automobilu na suncu juče je izmjeren 81°C, saopštili su iz Autokluba Maksimir najavivši da će iduće godine predložiti mjere prevencije u slučaju toplotnih udara, među kojima je i izrada termometra koji će signalima upozoravati na prekomjernu temperaturu u vozilu.

Termovizijsko snimanje Banjaluke: Neke površine se usijale na 76 stepeni

BANJALUKA - Veliki toplotni talas zahvatio je cijeli region, a nije obišao ni najveći grad Republike Srpske - Banjaluku.

Kako toplotni talas utiče na ljudski organizam?

Naše tijelo nastoji da održi unutrašnju temperaturu na oko 37 stepeni Celzijusa bez obzira na to da li se nalazimo u snježnoj oluji ili usred toplotnog talasa.

U Neumu u osam sati izmjereno 27 stepeni

Jutros je u većem dijelu Bosne i Hercegovine sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, a najviša temperatura je izmjerena u Neumu gdje je bilo 27 stepeni.

Paklene vrućine u Japanu: Za sedam dana umrlo 57 osoba, 18.000 hispitalizovano

TOKIO - U proteklih sedam dana, od zdravstvenih tegoba izazvanih vrućinama u Japanu je umrlo 57 osoba, dok je hospitalizovano 18.347, saopštila je danas Agencija za požare i katastrofe.

Najčitanije