Vrućine

U Sibiru zabilježeno rekordnih 38 stepeni Celzijusovih

MOSKVA - Ruski Hidrometeorološki centar potvrdio je da je u sibirskom gradu Verhojansk zabilježena rekordno visoka temperatura od 38 stepeni Celzijusovih, tokom toplog talasa koji je uznermirio naučnike koji se bave klimatskim promjenama.

Najčešće greške koje vozači čine ljeti

Ako uskoro krećete na godišnji odmor ili neko bliže ili dalje putovanje, nije na odmet prisjetiti se osnovnih pravila postupanja sa automobilom tokom ljetnjih mjeseci.

Ljeto donijelo 396 temperaturnih rekorda u svijetu

LONDON - Blizu 400 rekordno visokih temperatura izmjereno je ovog ljeta na sjevernoj polulopti, navodi se u analizi temperaturnih rekorda.

Vikend prijatno topao, od ponedjeljka opet vrućine

BANJALUKA - U Republici Srpskoj će tokom vikenda biti sunčano i prijatno toplo, a vrućine se očekuju prvih dana naredne sedmice, nakon čega dolazi do zahlađenja, rečeno je Srni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Vrućine napunile trebinjsku Hitnu pomoć

TREBINJE - U trebinjsku Službu hitne pomoći noćas se javilo 60 pacijenata sa tegobama izazvanim visokom temperaturom vazduha, rečeno je Srni u ovoj ustanovi.

Narandžasti meteoalarm upaljen u RS, temperatura do 40 stepeni

BANJALUKA - U Republici Srpskoj danas je na snazi narandžasti meteoalarm zbog velikih vrućina i temperature koja će na jugu i sjeveru iznositi i do 40 stepeni Celzijusovih, rekao je Srni dežurni meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Draško Rudan.

"Balkana" je mjesto gdje se traži spas od vrućine

MRKONJIĆ GRAD - Turistički centar "Balkana" kod Mrkonjić Grada danas je, uslijed velike vrućine, posjetilo nekoliko hiljada ljudi koji su uživali u kupanju, sunčanju i šetnji.

U ponedjeljak veoma toplo, temperatura do 40 stepeni

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra se očekuje veoma toplo i sparno vrijeme sa vrućinama i temperaturom vazduha i do 40 stepeni Celzijusovih.

U Srbiji na snazi narandžasti meteoalarm

BEOGRAD - Na području cijele Srbije danas je na snazi narandžasti meteoalarm zbog visoke temperature vazduha.

Meteorolozi upozoravaju: Narednih dana temperatura do 40 stepeni

BANJALUKA - Republički hidrometeorolški zavod (RHZ) izdao je upozorenje u kome se navodi da će za vikend i početkom naredne sedmice biti veoma toplo, sa najvišom temperaturom od 34 do 38 stepeni Celzijusovih, a u ponedjeljak i do 40.

Najčitanije