Vučjak

Delegacija EU u Bihaću: Migrante rasporediti širom BiH

BIHAĆ - Predstavnici Evropske komisije i EU koji su danas razgovarali sa vlastima Bihaća rekli su da je situacija zabrinjavajuća, te da bi migranti što prije trebalo da budu prebačeni u adekvatne smještajne kapacitete, a "Vučjak" ukinut, te da moraju biti raspoređeni širom BiH, a ne samo u Unsko-sanski kantonu (USK).

Kiša poplavila kamp na Vučjaku, vjetar uništio šatore

BIHAĆ - Jaka kiša ovog vikenda poplavila je prihvatni kamp na Vučjaku nadomak Bihaća, u kojem je olujni vjetar uništio ili oštetio više šatora, te tako dodatno otežao izuzetno teške uslove u kojima migranti borave.

Kamp "Vučjak" neće biti zatvoren

BIHAĆ - Gradonačelnik Bihaća, Šuhret Fazlić, rekao je u petak da prihvatni kamp "Vučjak" i dalje ostaje i tim je demantovao informacije koje su objavili pojedini mediji da će u narednih sedam dana doći do zatvaranja prihvatnog kampa, te da će oko 800 migranata koji borave tamo, biti prebačeni u druge prihvatne centre.

U narednih sedam dana biće zatvoren kamp "Vučjak"

BIHAĆ - Kamp "Vučjak" kod Bihaća biće zatvoren u narednih sedam dana, a ova odluka donesena je nakon konstantnih pritisaka međunarodne zajednice, piše portal Klix.

EU traži zatvaranje Vučjaka

BIHAĆ - Johan Satler, šef delegacije Evropske unije i njen specijalni predstavnik u BiH, zatražio je danas od predstavnika gradskih i kantonalnih vlasti USK zatvaranje prihvatnog centra Vučjak u kojem borave migranti.

Crveni krst upozorava na humanitarnu katastrofu u Vučjaku

SARAJEVO - Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK) upozorio je na neposrednu humanitarnu katastrofu u prenaseljenom improvizovanom migrantskom kampu na granici BiH i Hrvatske i pozvao na hitno premještanje migranata u bezbjednije područje.

Migranti u Vučjaku ostali bez vode, od sutra i bez kuhinje

BIHAĆ - U prihvatni kamp za migrante koji se nalazi na lokalitetu Vučjak, desetak kilometara od Bihaća, gradsko preduzeće "Komrad" danas nije dostavilo cisterne s vodom, pa se humanitarna situacija na taj način dodatno zakomplikovala.

Bihać obustavlja dovod vode i odvoz smeća za kamp Vučjak

BIHAĆ - Kamp Vučjak kod Bihaća mogao bi danas da bude ugašen ukoliko gradske vlasti sprovedu odluku o prestanku pružanja podrške za neadekvatnu lokaciju za prihvat migranata.

Migranti u kampu Vučjak bi mogli ostati bez hrane

BIHAĆ - Hrane za migrante koji su smješteni u privremenom kampu Vučjak, nadomak Bihaća, sve je manje i uskoro bi je moglo potpuno nestati, izjavio je predsjednik Crvenog krsta USK Husein Kličić.

Apel UN: Odmah zatvoriti kamp za migrante u Vučjaku

SARAJEVO - Ujedinjene nacije (UN) u BiH izrazile su zabrinutost nakon prebacivanja migranata i tražilaca azila na područje Vučjaka, apelujući da nadležne institucije u BiH rade na pronalaženju alternativnog smještaja.

Najčitanije