Vučjak

Humanitarna izložba slika za udruženje "Neven"

U Centru za kulturu u Prnjavoru večeras je otvorena izložba radova banjalučkog slikara Perice Ivanovića, a dio prihoda od prodaje slika namijenjen je djeci s poteškoćama u razvoju iz prnjavorskog udruženja "Neven".

Vlasti USK žele iseliti višak migranata iz "Bire"

BIHAĆ - Nakon izmještanja migranata iz prihvatnog kampa Vučjak na dvije lokacije nadomak Sarajeva, Vlada USK će tražiti da se prekobrojni migranti koji borave u prihvatnom centru "Bira" također smjeste u centre van USK.

Bageri ruše Vučjak, migranti u Blažuju i Ušivku igraju kriket

SARAJEVO, BIHAĆ - Nakon što je okončano premještanje oko 700 migranata iz prihvatnog kampa Vučjak, nadomak Bihaća, na dvije lokacije u Sarajevu, bagerima je počelo uklanjanje šatorskog naselja u kojem su oni boravili te čišćenje i deratizacija cijelog lokaliteta, dok su migranti nakon smještanja u kasarne Ušivak i Blažuj zaigrali i kriket.

Počelo rušenje Vučjaka, šest migranata se vratilo i čeka deportaciju

BIHAĆ - Improvizovani kamp Vučjak kod Bihaća juče je ostao pust jer je više od šest stotina migranata prevezeno je Ušivak i Blažuj kod Sarajeva, ali šestorica migranata ipak se nisu našli u autobusima.

U kasarnu u Blažuju smješteno 330 migranata iz Vučjaka

SARAJEVO - U kasarnu u Blažuju, kod Sarajeva, jutros je smješteno 330 migranata, potvrdio je za Srnu portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Posljednja grupa migranata izmještena iz Vučjaka

SARAJEVO - Izmještanje migranata iz kampa Vučjak završeno je u večernjim satima u utorak.

Ćemalović: Migranti se ne bune zbog premještanja u Ušivak

BIHAĆ - Izmještanje migranata iz kampa Vučjak kod Bihaća je počelo oko 13 sati i protiče prema planu, potvrdila je novinarima ministrica zdravstva Unsko-sanskog kantona Nermina Ćemalović.

Prvi autobus s migrantima napustio Vučjak

BIHAĆ - Prvi autobus s migrantima napustio je Vučjak.

Najavljeno iseljavanje migranata iz kampa Vučjak

BIHAĆ - Glavne aktivnosti izmještanja migranata iz kampa Vučjak u Bihaću će biti provedene danas, najavio je premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić.

Premijer USK-a: U utorak kreće izmještanje migranata iz Vučjaka

BIHAĆ - Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić najavio je da će izmještanje migranata iz kampa Vučjak u Unsko-sanskom kantonu biti podijeljeno u tri faze, odnosna da će faza izmještanja migranata biti posebna faza planirana za utorak.

Najčitanije