Vuhan

Stanovnici Vuhana ponovo kod kuća, ovaj put zbog obilne kiše

VUHAN - Stanovnicima kineskog grada Vuhana ponovo je rečeno da ostanu kod kuća, ali ovoga puta ne zbog korona virusa, već zbog obilne kiše zbog koje su vlasti proglasile drugi najviši nivo stanja pripravnosti.

Nova kriza u Vuhanu, ugroženi milioni ljudi

VUHAN - Nova kriza izbila je u kineskom gradu Vuhanu, iz kog je potekla pandemija virusa korona.

Kineski rudari imali simptome slične koroni prije sedam godina

Istraga je otkrila da trag koronavirusa seže sedam godina nakon što su se ljudi, koji su radili u rudniku punom šišmiša i pacova u Kini, razboljeli a njihovi uzorci poslati u Vuhan na testiranje.

Podignut nivo upozorenja na poplave u Vuhanu

VUHAN - Vlasti kineskog grada Vuhan, epicentra pandemije virusa korona, podigle su nivo upozorenja na poplave usljed obilnih padavina i oluja koje su zahvatile zemlju, uključujući Jangcengjang, rijeku na kojoj se nalazi kineski grad.

Harvard: Korona se u Kini možda širila i u avgustu

LONDON - Istraživanje Medicinske škole Harvard, zasnovano na satelitskim snimcima parkinga oko bolnica u Vuhanu i podacima sa pretraživača, pokazuje da je virus korona možda počeo da se širi u Kini već u avgustu 2019. godine, prenosi Reuters.

Završeno masovno testiranje u Vuhanu, nema novih slučajeva

VUHAN – Kineski Vuhan, grad u kojem su se pojavili prvi slučajevi virusa korona, što je kasnije preraslo u pandemiju, nije prijavio nijedan novi slučaj kovida-19, ali pronađeno je 300 asimptomatskih nosilaca nakon što je grad testirao većinu od svojih ukupno 11 miliona stanovnika, objavili su danas gradski zvaničnici.

U Vuhanu produžena zabrana konzumiranja divljih životinja

VUHAN - U kineskom gradu Vuhan, u kojem je krajem prošle godine izbila epidemija virusa korona, produžena je zabrana trgovine divljim životinjama, koja podrazumijeva i zabranu lova i jedenja te vrste životinje.

Počelo testiranje svih 11 miliona stanovnika Vuhana

VUHAN - U Vuhanu je danas počelo testiranje svih 11 miliona stanovnika, a prvi građani stajali su više od sat vremena u redu na kiši.

Revolucionarni izum naučnika iz Vuhana

Naučnici sa univerziteta u kineskom gradu Vuhanu, posljednjih mjeseci isključivo pominjanom u kontekstu epidemije virusa korona, svijetu su predstavili svoj revolucionarni izum. Oni su časopisu Američkog instituta za fiziku objavili članak o svom funkcionalnom mlaznom motoru sa pogonom na električnu energiju.

Rojters: U Vuhanu testiranje nukleinskih kiselina građana

PEKING - U gradu Vuhanu, svojevremeno središtu epidemije korona virusa u Kini, biće sprovedeno desetodnevno masovno testiranje nukleinskih kiselina stanovništva.

Najčitanije