Vuk

Vuk Kostić: Jasenovački logor za djecu žig i sramota za NDH

BANJALUKA - Lavina koja se podigla oko filma “Dara iz Jasenovca” još se ne stišava, a jedan od najpopularnijih svjetskih sajtova posvećenih filmovima, IMDB, onemogućio je ocjenjivanje ovog filma. Jedan od razloga je iznenadan rast broja ocjena koje su počele da pristižu posljednjih dana za ovo ostvarenje Predraga Antonijevića, iako film još nije prikazan u bioskopima.

Čopori vukova nadomak sanskih sela, rastrgli psa, prijetnja i za stoku

SANSKI MOST - Više čopora vukova primijećeno je ovih dana u rubnim dijelovima općine Sanski Most, a zabilježeno je i nekoliko napada ovih životinja na nomadska stada ovaca, kao i na pse.

Mladunče vuka savršeno očuvano u ledu poslije 57.000 godina

Potpuno očuvano i zaleđeno tijelo mladunčeta vuka pronađeno je na sjeveru Kanade, a kanadski stručnjaci navode da je staro najmanje 57.000 godina.

U Parku prirode Papuk nakon 60 godina pojavio se vuk

VIROVITICA - Na području Parka prirode Papuk u Hrvatskoj nakon više od 60 godina pojavio se vuk.

Vuk Kostić se oglasio povodom objava da je veoma loše

Glumac Vuk Kostić, povodom objava danas u nekim medijima da se zdravstveno osjeća veoma loše pošto je ponovo zaražen virusom korona, izjavio je da je sve u redu i da se osjeća odlično.

Roditelji đaka iz Česme zbog gužvi traže dodatne autobuske termine

BANJALUKA - Roditelji učenika koji iz Česme svakodnevno linijom broj 9 idu u centralnu OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" u Boriku traže uvođenje dodatnih termina ovog autobusa da bi đaci izbjegli velike gužve u vozilu.

Pokrenuta inicijativa za ulicu Vuka Karadžića u Beču

BEČ - Šef odborničkog kluba Narodne partije Austrije (OVP) u 22. bečkoj opštini (Donauštat) Zoran Ilić pokrenuo je inicijativu da jedna ulica u tom dijelu Beča dobije ime reformatora srpskog jezika Vuka Stefanovića Karadžića.

Njemački oftalmolog: Srpska ćirilica najmanje zamara oči

Njemački oftalmolog dr Verner Veber nazvao je srpsku ćirilicu "prvom azbukom svijeta". On je odbranio doktorsku disertaciju u Lajpcigu 1937. godine na temu "Azbuke svijeta" kada je ustanovio da je srpska ćirilica "odmor za oči".

Potjera u Podgorici, pobjegao vuk

Nesvakidašnja potjera večeras na ulicama Podgorice za odbjeglim vukom iz zoo-kazamata Podgoričanina Aca Novovića iz naselja Tološi.

Vuk Radivojević: Turniri su sigurnije rešenje

Svjetska košarkaška federacija FIBA bi do petka trebalo da objavi promjene u sistemu kvalifikacija za svoja klupska takmičenja, a kako stvari stoje - neće se igrati po dva meča nego će se preći na organizaciju kvalifikacionih turnira.

Najčitanije