Vukovar

Obijena pravoslavna crkva u Vukovaru

VUKOVAR - Nepoznati počinilac obio je noćas hram Prepodobne matere Paraskeve na Dobroj vodi u vukovarskom izletištu Adica odakle su lopovi ukrali zlatni nakit koji su vjernici ostavljali kao prilog na ikonu Svete Petke.

Policajac upucao psa iz službenog pištolja

Neimenovani policajac iz Vukovara ubio je psa iz službenog pištolja u Borovom Selu kod pomenutog grada, javljaju hrvatski mediji.

Učenica iz Vukovara oduševila region: Podjele su besmislene, mi i Srbi se volimo

VUKOVAR - Osamnaestogodišnja maturantkinja Opšte gimnazije u Vukovaru Martina Galić pričala je o situaciji u gradu iz perspektive mladih ljudi. Kako kaže, mladima je dosta podjela i negativnosti.

Gradonačelnik Vukovara uklonio sporni snimak srpske djece

VUKOVAR - Sa stranica Grada Vukovara u srijedu popodne uklonjen je snimak učenika vukovarske Tehničke škole srpske nacionalnosti koji sjede tokom izvođenja hrvatske himne na jednom sportskom događaju prošle godine.

Roditelj napadnutog srpskog dječaka u Vukovaru: Moje dijete nije nikakav navijač

Policija je u petak objavila da sumnja da je napad na mladog Srbina u Vukovaru u srijedu zapravo obračun među navijačkim grupama.

Gradonačelnik Vukovara se oglasio o napadu na srpskog učenika

VUKOVAR - Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izjavio je da od sukoba pripadnika navijačkih grupa kakav se dogodio u srijedu u Vukovaru, pri čemu je lakše povrijeđen maloljetnik, Vukovar ima većih problema na koje je, kako je rekao, ukazao u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Policija se oglasila o napadu na mladog Srbina u Vukovaru

"Saznanja iz dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja u vezi s fizičkim sukobom koji se dogodio u Vukovaru u srijedu i u kojem je sudjelovalo više maloljetnih osoba od kojih je jedna lakše ozlijeđena upućuju na sumnju da se radi o pripadnicima različitih navijačkih skupina", saopštila je vukovarsko-srijemska policija, komentarišući napad na mladog Srbina koji se dogodio prije nekoliko dana, a za koji su pojedini hrvatski mediji naveli da se dogodio zbog srpskog jezika.

U Vukovaru napadnut učenik zbog srpskog jezika?

VUKOVAR - Samo dva dana nakon što je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izjavio da djeca koja nastavu uče na srpskom jeziku u tom gradu ne poštuju hrvatsku himnu jer ne ustaju tokom njenog intoniranja, jedno od te djece je napadnuto u srijedu uveče na autobuskoj stanici u tom gradu.

Film "Lica Lafore" prikazan u Vukovaru

Film "Lica Lafore" režisera Denisa Bojića, rađen u produkciji RTRS-a, predstavljen je i u Vukovaru. Brojna vukovarska publika imala je priliku da vidi potresnu borbu porodice Gajić iz Banjaluke.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara predstavio spisak ubijenih Srba

VUKOVAR - Spisak s imenima 42 "ubijenih ili nestalih vukovarskih Srba u junu, julu i avgustu 1991." predstavio je u srijedu zamjenik gradonačelnika Srđan Milaković (DSS), čime je odgovorio na tvrdnje gradonačelnika Ivana Penave da su "sve civilne žrtve u Vukovaru posljedica velikosrpske, četničke agresije", dok je na najave iz gradskog HDZ-a kako će učiniti sve da se zabrani DSS poručio da nikakve zabrane neće biti.

Najčitanije