Vukovar

Štir: Nisam protiv ćirilice, pismo jedan svetac dao Slovenima

ZAGREB - HDZ-ov parlamentarac Davor Ivo Štir rekao je da protiv ćirilice u Vukovaru načelno nema baš ništa, ali da ju se mora depolitizovati.

Uhapšena starica u Vukovaru, ključem oštetila osam automobila

ZAGREB - Vukovarska policija izdala je danas saopštenje o nesvakidašnjem ponašanju 70-godišnje Vukovarke koja je metalnim ključem oštetila osam automobila parkiranih ispred stambenih zgrada u gradskoj četvrti Olajnica.

Epilog sukoba u Vukovaru: Šestoro u bolnici, 16 privedeno

VUKOVAR - Najmanje šest osoba povrijeđeno je u tuči navijača zagrebačkog Dinama i beogradskog Partizana u Vukovaru, a policija je privela 16 osoba.

Haos u Vukovaru, tukli se "Bed blu bojsi" i "Grobari"

Pripadnici dvije navijačke grupe, Dinamovih Bed Blu Bojsi i navijača Partizana koji se zovu "Grobari", potukli su se oko 19 sati u Ulici Vijenac kneza Branimira.

Detalji napada na mlade Srbe u Vukovaru: Pretučen navijač Partizana

ZAGREB - Zbog napada na pripadnika navijačke grupe "Grobari" beogradskog Partizana, prošle sedmice na parkiralištu u Vukovaru, tamošnje tužilaštvo sprovelo je prvo ispitivanje četvorice dostupnih osumnjičenika, od kojih je za dvojicu zatražilo određivanje istražnog zatvora, što je sud odbio.

Objavljen snimak napada na dva srpska mladića u Vukovaru

VUKOVAR - Video-snimak napada na dva mladića srpske nacionalnosti u Vukovaru 14. maja u kojem je jedan zadobio lakše povrede, objavljen je danas, a policija je zbog toga privela više osoba.

Vukovar: Ponovo majice sa ustaškim pozdravom

Desetak ljudi nosilo je majice sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni" na današnjem okupljanju u Borovu Selu gdje je položeno cvijeće na spomen-obilježje poginulim hrvatskim "redarstvenicima".

Na londonskom aerodromu uhapšen Dragutin Hajdu iz Vukovara

BEOGRAD - Britanska policija je na londonskom aerodromu "Hitrou" uhapsila Dragutina Hajdu (70), rodom iz Vukovara, najvjerovatnije na osnovu međunarodne potjernice hrvatskog pravosuđa zbog navodnog ratnog zločina nad civilima u ratu 1990-ih godina na području Vukovara, saopšteno je danas iz Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas".

Julijana Adamović za "Nezavisne": Nikada kao ljudska bića nećemo biti savršeni

Julijana Adamović je spisateljica iz Vukovara čiji je roman "Divlje guske" osvojio ne samo Hrvatsku nego i regionalnu čitalačku publiku. Iako je ranije objavila tri zbirke priča, jednu knjigu poezije i dvije knjige za djecu, i bila nagrađivana, tek sa "Divljim guskama" ova spisateljica našla se u žiži književne javnosti.

Litija na ulicama Vukovara nakon 30 godina

VUKOVAR - Prvi put od rata na prostoru bivše Jugoslavije, poslije 30 godina, pravoslavna litija je u nedjelju prošla ulicama Vukovara. Srbi su se od crkve Svetog Oca Nikolaja iz centra grada uputili ka Dunavu na osvećenje obnovljenog Bogojavljenskog krsta.

Najčitanije