Vukovar

Mediji: Napadnuta srpska djeca u Vukovaru

VUKOVAR - Na Instagramu se pojavio snimak na kojem se vidi kako su huligani napali djecu ispred srednje škole u Vukovaru, prenijeli su srpski mediji.

Privedeno osam Srba u Hrvatskoj, terete ih za zločin u Ovčari

VUKOVAR - Hrvatska policija privela je danas osam mještana Negoslavaca srpske nacionalnosti, koji su 1991. bili zaposleni u "Vupiku" i koji se, najvjerovatnije, dovode u vezu sa događajima u Ovčari, potvrdio je načelnik ove opštine Dušan Jeckov.

Oprema za đake u Vukovaru koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku

VUKOVAR/NOVI SAD - Učenici u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji, koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, danas su dobili školsku opremu vrijednu 3,4 miliona dinara /oko 29.000 evra/, kao poklon Pokrajinske vlade Vojvodine.

Još jednom napadaču iz Vukovara određen pritvor

VUKOVAR - Zbog nasilnog ponašanja prema četvorici mladića srpske nacionalnosti u Vukovaru krajem avgusta pritvor do mjesec dana određen je još jednoj osobi staroj 27 godina.

Objavljen snimak još jednog napada na mlade Srbe u Vukovaru

Četvorica mladih Srba napadnuta su juče naveče oko 23 sata u Vukovaru, a predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac danas je na konferenciji za medije rekao da je incident posljednji u nizu kontinuiranih organizovanih napada na građane srpske nacionalnosti.

U Vukovaru dva puta više umrlih nego rođenih

ZAGREB - U samo 10 od ukupno 128 gradova u Hrvatskoj tokom 2019. godine broj rođene djece bio je veći od broja umrlih osoba, piše danas zagrebački "Jutarnji list".

Štir: Nisam protiv ćirilice, pismo jedan svetac dao Slovenima

ZAGREB - HDZ-ov parlamentarac Davor Ivo Štir rekao je da protiv ćirilice u Vukovaru načelno nema baš ništa, ali da ju se mora depolitizovati.

Uhapšena starica u Vukovaru, ključem oštetila osam automobila

ZAGREB - Vukovarska policija izdala je danas saopštenje o nesvakidašnjem ponašanju 70-godišnje Vukovarke koja je metalnim ključem oštetila osam automobila parkiranih ispred stambenih zgrada u gradskoj četvrti Olajnica.

Epilog sukoba u Vukovaru: Šestoro u bolnici, 16 privedeno

VUKOVAR - Najmanje šest osoba povrijeđeno je u tuči navijača zagrebačkog Dinama i beogradskog Partizana u Vukovaru, a policija je privela 16 osoba.

Haos u Vukovaru, tukli se "Bed blu bojsi" i "Grobari"

Pripadnici dvije navijačke grupe, Dinamovih Bed Blu Bojsi i navijača Partizana koji se zovu "Grobari", potukli su se oko 19 sati u Ulici Vijenac kneza Branimira.

Najčitanije