Vukovar

Na Dan pobjede u Vukovaru povici "Ubij Srbina"

VUKOVAR - Na Dan pobjede nad fašizmom - 9. maj, stotinjak mladića obučenih u crno skandiralo je u Vukovaru "Ubij Srbina".

Matična služba napisala da je Vukovar u Srbiji

ZAGREB - Matična služba zagrebačke opštine Trešnjevka je muškarcu rođenom u Vukovaru u rodnom listu napisala da taj grad pripada Republici Srbiji.

U Vukovaru Kolona sjećanja, prisustvuje više od 500 ljudi

VUKOVAR - U Vukovaru je krenula Kolona sjećanja u kojoj je značajno veći broj od preporučenih 500 ljudi.

Štab promijenio odluku o okupljanaju zbog Dana sjećanja u Vukovaru?

ZAGREB - Nacionalni štab civilne zaštite Hrvatske izmijenio je danas odluku o zabrani okupljanja više od 50 ljudi zbog obilježavanja Dana sjećanja u Vukovaru, prenosi portal Index.hr.

Mediji: Napadnuta srpska djeca u Vukovaru

VUKOVAR - Na Instagramu se pojavio snimak na kojem se vidi kako su huligani napali djecu ispred srednje škole u Vukovaru, prenijeli su srpski mediji.

Privedeno osam Srba u Hrvatskoj, terete ih za zločin u Ovčari

VUKOVAR - Hrvatska policija privela je danas osam mještana Negoslavaca srpske nacionalnosti, koji su 1991. bili zaposleni u "Vupiku" i koji se, najvjerovatnije, dovode u vezu sa događajima u Ovčari, potvrdio je načelnik ove opštine Dušan Jeckov.

Oprema za đake u Vukovaru koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku

VUKOVAR/NOVI SAD - Učenici u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji, koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, danas su dobili školsku opremu vrijednu 3,4 miliona dinara /oko 29.000 evra/, kao poklon Pokrajinske vlade Vojvodine.

Još jednom napadaču iz Vukovara određen pritvor

VUKOVAR - Zbog nasilnog ponašanja prema četvorici mladića srpske nacionalnosti u Vukovaru krajem avgusta pritvor do mjesec dana određen je još jednoj osobi staroj 27 godina.

Objavljen snimak još jednog napada na mlade Srbe u Vukovaru

Četvorica mladih Srba napadnuta su juče naveče oko 23 sata u Vukovaru, a predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac danas je na konferenciji za medije rekao da je incident posljednji u nizu kontinuiranih organizovanih napada na građane srpske nacionalnosti.

U Vukovaru dva puta više umrlih nego rođenih

ZAGREB - U samo 10 od ukupno 128 gradova u Hrvatskoj tokom 2019. godine broj rođene djece bio je veći od broja umrlih osoba, piše danas zagrebački "Jutarnji list".

Najčitanije