Vukovar

Na londonskom aerodromu uhapšen Dragutin Hajdu iz Vukovara

BEOGRAD - Britanska policija je na londonskom aerodromu "Hitrou" uhapsila Dragutina Hajdu (70), rodom iz Vukovara, najvjerovatnije na osnovu međunarodne potjernice hrvatskog pravosuđa zbog navodnog ratnog zločina nad civilima u ratu 1990-ih godina na području Vukovara, saopšteno je danas iz Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas".

Julijana Adamović za "Nezavisne": Nikada kao ljudska bića nećemo biti savršeni

Julijana Adamović je spisateljica iz Vukovara čiji je roman "Divlje guske" osvojio ne samo Hrvatsku nego i regionalnu čitalačku publiku. Iako je ranije objavila tri zbirke priča, jednu knjigu poezije i dvije knjige za djecu, i bila nagrađivana, tek sa "Divljim guskama" ova spisateljica našla se u žiži književne javnosti.

Litija na ulicama Vukovara nakon 30 godina

VUKOVAR - Prvi put od rata na prostoru bivše Jugoslavije, poslije 30 godina, pravoslavna litija je u nedjelju prošla ulicama Vukovara. Srbi su se od crkve Svetog Oca Nikolaja iz centra grada uputili ka Dunavu na osvećenje obnovljenog Bogojavljenskog krsta.

Roditelj i profesor iz Vukovara pisao Plenkoviću: Srpska djeca uče iz sveski

Profesor i roditelj iz Vukovar Dragan Crnogorac uputio je otvoreno pismo predsjedniku Vlade Hrvatske Andreju Plenkoviću, ministarki nauke i obrazovanja Blaženki Divjak i medijima. Povod je maćehinski odnos prema srpskoj djeci u Hrvatskoj, odnosno nedostatku udžbenika za školovanje.

Užas u Hrvatskoj: Izgorio na krovu lokomotive

VUKOVAR - Muškarac je smrtno stradao u požaru na krovu vagona na željezničkoj stanici u Tovarniku, u Vukovarsko-sremskoj županiji.

Poreski raj pored BiH: Čeka se "zeleno svjetlo" iz Brisela

Vukovar - Iz Brisela se čeka zeleno svjetlo za zakon o Vukovaru, prema kojem bi taj grad imao ekskluzivni tretman po poresknim olakšicama.

Grabar Kitarović ponovo u "zengama" u Vukovaru

VUKOVAR - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je i ove godine u Vukovar došla u "zengama", kakave su tokom rata nosili hrvatski branitelji.

Vlada Hrvatske predlaže Vukovar kao mjesto posebnog pijeteta

ZAGREB - Hrvatski ministar branitelja Tomo Medved i ministar zdravstva Milan Kujundžić predstavili su u Banskim dvorima nacrt prijedloga zakona kojim će Vukovar biti proglašen mjestom posebnog pijeteta.

Zločin zaprepastio Vukovar: Zamotao ženino tijelo u plahtu i bacio u jamu

VUKOVAR - Gnusan zločin zaprepastio je mještane malog sela Petrovci nedaleko od Vukovara, kada je u septičkoj jami jedne od porodićčnih kuća pronađeno tijelo Anice Buila (46) iz Petrovaca.

Užas u Vukovaru: Tijelo žene pronađeno u septičkoj jami, uhapšen muž

VUKOVAR - Tijelo mrtve osobe pronađeno je u mjestu Petrovci nedaleko od Vukovara, a prema prvim nezvaničnim informacijama radi se o ženskoj osobi čiji je nestanak porodica prijavila u julu.

Najčitanije