Vukovar

Hrvatska granična policija spasila dvije osobe iz Dunava

ZAGREB - Pravovremenim postupanjem vukovarsko-srijemske granične policije u nedjelju oko 18 sati su iz Dunava izvučene dvije osobe koje su ispale iz čamca.

"U Vukovaru smetaju Srbi, a ne ćirilica"

ZAGREB - Istoričar Hrvoje Klasić upozorava da protivnicima ćirilice u Vukovaru ne smeta to pismo, već im smetaju oni koji to pismo koriste, odnosno Srbi.

Mladić statusom o ćirilici "zapalio" region: Laku noć, Vukovare moj

ZAGREB - Vraćanje srpskog jezika u Vukovar, otvorilo je staru polemiku među političarima, ali i u narodu u Hrvatskoj, što je napravilo "mali rat" na društvenim mrežama.

Kitarović se protivi vraćanju ćirilice u Vukovar

ZAGREB - Hrvatska predsjednika Kolinda Grabar Kitarović se takođe usprotivila odluci Ustavnog suda o vraćanju ćirilice u Vukovar, a nakon razgovora sa gradonačelnikom Ivanom Penavom je izjavila da njegov stav u odnosu na sudsku odluku nije nepoštovanje, već poziv koji ona podržava.

Ustavni sud Hrvatske: Veća prava vukovarskim Srbima

VUKOVAR - Predsjednik Ustavnog suda Hrvatske Miroslav Šeparović izjavio je danas da je Ustavni sud zabrinut zato što Gradsko vijeće u Vukovaru nije donijelo odluke o pravima pripadnika srpske nacionalne manjine i da je zbog toga naredio da u oktobru postupi po sopstvenom statutu i zakonu i donese odluke, kao i da o tome obavijeste sud.

Ustavni sud odlučio: Srbi u Vukovaru će imati veća prava na upotrebu ćirilice

Srbi u Vukovaru ostvarivaće bitno veća prava na upotrebu srpskog jezika i ćiriličnog pisma, ali će i dalje postojati ograničenja koja proizlaze iz, kako tvrdi Ustavni sud Hrvatske, "potrebe većinskog hrvatskog naroda koje izviru iz još uvijek živih posljedica velikosrpske agresije početkom 90-tih godina 20. stoljeća".

Obijena pravoslavna crkva u Vukovaru

VUKOVAR - Nepoznati počinilac obio je noćas hram Prepodobne matere Paraskeve na Dobroj vodi u vukovarskom izletištu Adica odakle su lopovi ukrali zlatni nakit koji su vjernici ostavljali kao prilog na ikonu Svete Petke.

Policajac upucao psa iz službenog pištolja

Neimenovani policajac iz Vukovara ubio je psa iz službenog pištolja u Borovom Selu kod pomenutog grada, javljaju hrvatski mediji.

Učenica iz Vukovara oduševila region: Podjele su besmislene, mi i Srbi se volimo

VUKOVAR - Osamnaestogodišnja maturantkinja Opšte gimnazije u Vukovaru Martina Galić pričala je o situaciji u gradu iz perspektive mladih ljudi. Kako kaže, mladima je dosta podjela i negativnosti.

Gradonačelnik Vukovara uklonio sporni snimak srpske djece

VUKOVAR - Sa stranica Grada Vukovara u srijedu popodne uklonjen je snimak učenika vukovarske Tehničke škole srpske nacionalnosti koji sjede tokom izvođenja hrvatske himne na jednom sportskom događaju prošle godine.

Najčitanije