Vulkan

Etna ponovo aktivna

RIM - Vulkan Etna na italijanskom ostrvu Siciliji ponovo je proradio izbacujući lavu i pepeo, drugi put u posljednjih nekoliko dana.

Proradio vulkan Etna

TULUZ - Vulkan Etna na Siciliji proradio je tokom noći i izbacivao je gust pepeo i lavu, saopšteno je iz Savjetodavnog centra za vulkanski pepeo u Tuluzu.

Naučnici otkrili čudesan novi mineral iskovan u grotlu vulkana

U novoj studiji, istraživači u Rusiji izvještavaju o otkriću neobičnog minerala koji naučnici nikada ranije nisu dokumentovali: primamljive, živopisno plavozelene kristalizovane supstance, koju je tim nazvao petrovit.

536. godina najstrašnija za čovječanstvo

Uprkos Prvom i Drugom svjetskom ratu i raznim pošastima poput španskog gripa, side i virusa korona, naučnici procjenjuju da je najgora godina u istoriji čovječanstva bila 536, jer je tada erupcija vulkana izazvala 18 mjeseci mraka na zemlji.

Aktivna tri vulkana, ugrožen avio-saobraćaj

Moskva - Aktivnosti tri vulkana na Kurilskim ostrvima i na Kamčatki mogle bi da ugroze avio-saobraćaj.

Prijete li vulkani Srbiji?

Vulkan Sinabung na indonežanskom ostrvu Sumatra izbacio je stub vulkanskog pepela 5.000 metara u visinu, a u erupciji nije bilo povrijeđenih, saopštio je Centar za vulkanologiju i ublažavanje geoloških rizika te zemlje.

Erupcija vulkana Sinabung u Indoneziji

DŽAKARTA - Vulkan Sinabung na indonežanskom ostrvu Sumatra izbacio je danas stub vulkanskog pepela 5.000 metara u visinu, a u erupciji nije bilo povrijeđenih, saopštio je Centar za vulkanologiju i ublažavanje geoloških rizika te zemlje.

Hodao na žici iznad aktivnog vulkana, sve prenošeno uživo

Akrobata Nik Valenda uspio je još jednom da ostavi svijet bez daha.

Erupcija vulkana na ostrvu Java

DŽAKARTA - Vulkan Merapi proradio je jutros na ostrvu Džakarta, u Indoneziji.

Proradio vulkan, kamenje letjelo 600 m od kratera

TOKIO - Vulkan na jugozapadnom japanskom ostrvu Kučinoerabu je proradio rano jutros, saopštila je Meteorološka agencija Japana, ali nije bilo izvještaja o žrtvama.

Najčitanije