Vulkan

Island se sprema u vulkanu izbušiti rupu duboku dva kilometra, žele doći do magme

Vulkan Krafla s velikim kraterskim jezerom tirkizne boje, oblacima dima i bazenima sumpornog blata jedno je od najimpresivnijih islandskih prirodnih čuda.

Vulkan koji nedjeljama uništava turističko ostrvo sada još opasniji

Vulkan koji već petu nedjelju eruptira na španskom ostrvu La Palmi ne samo da ne pokazuje znakove posustajanja nego postaje sve aktivniji, potvrdili su zvaničnici.

Na vulkanskom ostrvu sve više foka, naučnici ne znaju zašto

U zadnjih nekoliko decenija došlo je do značajnog smanjenja populacije foka krznaša na Aljaski, ali nedavno se njihov broj neočekivano povećao na malom ostrvu Bogoslof, koji je zapravo vrh aktivnog podvodnog vulkana.

Etna ponovno eruptirala

Vulkan Etna na ostrvu Sicilija ponovno je eruptirala nakon vrlo aktivne godine za jedan vulkan.

Sančez: Španija će ubrzati slanje pomoći na La Palmu

LA PALMA - Španski premijer Pedro Sančez izjavio je danas da će vlada ubrzati slanje pomoći teško pogođenoj poljoprivrednoj i ribarskoj industriji na ostrvu La Palma, gdje se danas urušio dio vulkana, a užarena lava teče više od mjesec dana od početka erupcije.

Novi potok lave prijeti kućama na La Palmi

MADRID - Novi potok lave slijeva se niz vulkan Kumbra Vijeha na Kanarskim ostrvima i prijeti da prekrije kuće i imanja u gradu Lod Ljanos de Aridane zbog čega je evakuisano oko 800 ljudi.

Vulkan na La Palmi izbacuje blokove lave veličine zgrade

LA PALMA - Blokovi rastopljene lave veličine trospratne zgrade kreću se danas niz padinu vulkana na španskom ostrvu La Palma, gdje je zabilježena i serija potresa, tri sedmice nakon erupcije.

Nova erupcija vulkana na La Palmi

SANTA KRUZ DE LA PALMA - Vulkan koji je već uništio skoro 1.000 kuća na španskom ostrvu La Palma povećao je danas svoju eksplozivnu snagu, izbacujući dodatnu lavu iz svog glavnog otvora.

Urušio se dio vulkana na Kanarima, sve aktivniji, uništene hiljade kuća

Dio vulkana na kanarskom ostrvu La Palmi se urušio pa se povećao protok lave prema moru, objavila je u ponedjeljak španska državna televizija RTVE.

Raste ostrvo La Palma zbog ulivanja lave u okean

MADRID - Površina španskog ostrva La Palma nastavlja da se povećava usljed ulivanja lave u Atlantski okean i stvrdnjavanja u dodiru s vodom, saopštili su danas naučnici EU.

Najčitanije