Vuna

Visočanka u rukotvorine od vune ugrađuje bogdu svog sna

Kada sam registrovala tradicionalni obrt, odlučila sam da radim isključivo s prirodnim materijalima - pamukom, vunom, svilom i lanom.

"Svakoj stolici ovčici poklonile smo osmijeh i dašak ljubavi"

Iza brenda "Wool & Mama", pod kojim su poznati naši proizvodi, stoje dvije osobe - moja majka Indira Smajlović, koja zlatnim rukama s velikom dozom ljubavi prema ručnim radovima stvara sve što možete vidjeti u našem asortimanu proizvoda, i ja, koja sam kao majka dva dječaka i studentica hemije istraživala o tome šta je zdravo za djecu, koje su to igračke i dekoracije za dječju sobu atraktivne, a ujedno i zdrave. I došle smo na ideju da materijali od kojih ćemo raditi budu prirodnog porijekla, kazuje Berina Šahinović iz Visokog, koja s majkom izrađuje igračke i ukrase za djecu - u prvom redu od vune, ali i slame, drveta i pamuka.

Vuna od alpaka lama koja se prerađuje u BiH osvaja Evropu

BRČKO - Termoregulacija, neposjedovanje masnoća - lanolina, antialergijska svojstva, otpornost na moljce i ostale insekte, te umirujuće djelovanje na psihičko stanje čovjeka samo su neke od prednosti alpaka vune.

Mali trik da vuneni džemper miriše ljepše

Vuneni džemperi i haljine od mješavine vune i pamuka ili nekog drugog materijala koje ste proljetos odložili u ormar, poprimili su onaj dobro poznati miris ustajalosti.

Najčitanije